• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

majezik16

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2009
109
4
118
49
merhaba arkadaşlar,
kızım 3. ayını 2 gün önce bitirdi.bugün doktora gittik.ek gıdalara başlayalım dedi.anne sütü ile besliyorum.yoğurt,meyve suyu ve pirinçli muhallebi verelim dedi.kasımda çalışmaya başlayacam,bunu doktora da söyledim.acaba o nedenle mi ek gıdaya başladı.sizce ek gıda için erken mi?yavaş yavaş vereyim mi??teşekkürler

sadece anne sütü ile besliyosan bence erken 6. ayında başlaman gerekir .
ama mama takviyeliyse 4. ayda başlatıyolar yavaş yavaş verirsin
ama sadece anne sütü alıyosa ek gıdaya başlama derim o zaman süt ikinci plana kalıyo 6, ayı bekle derim

canım bende anne sutu veriyorum fakat bende bunu zaten genelde dp lar soyler 4. ayda meyve puresi ve yogurt vermeye basladım drum soyledi bence yavas yavas basla zaten gunde 1 ogun verdiğin için oda 1 yada 2 kasık emzirmene engel deil sonra arttırırsın 6 aydada corba vs. şeylere baslarsın hem 4 aylıkken birseyler verilen bebek ek gıdalara alısmakta zorluk cekmiyor beni oğlum suan 7 aylık oldu masallah katı olan seyler dahil herseyi yiyebiliyo taneli seyleri çigneyebiliyo ben faydasını gordum

3. ay bence erken . bebeğim 5 ayını doldurdu sütüm yeterli gelmiyor artık . 2 gün önce kontrole gittik ek gıdaya başladık. doktorumuz başlayalım dedi . Ek gıda 4 ile 6 ay arasında başlar ama bebek emiyorsa annenin sütü yetiyorsa 6 aylıkken başlar diye biliyorum

sanırım doktorumuz kilomuzu az buldu o nedenle başladı.4800 gr bebeğim.daha fazla olması lazım dedi.teşekkürler kızlar

bebeğin sağlığı yerindeyse
sütünüz bebeğinize yetiyorsa 6. aydan önce ek gıdaya başlanmamalı
ama yinede en erken ek gıda 4. ayda başlanıyor 3 bence çok erken
keşke nedenini sorsaydı erken değilmi diye

bencede çok küçük sanırım doktor siz işteyken aç kalmaması zorluk çıkarmaması için tavsiye etmiştir.süt sağılıp dolapta muhafaza edilebilir.en az 4,5 aylık olmalı bence ek gıdaya başlamak için oda çalıştığınız için.yoksa en az 6 ay önerilen.

arkadaşlar lütfen bilgisi olan acil cevaplasın,
kızım 1 hafta sonra 3.ayını dolduracak.Kilosu 5000gr. Sütüm yetmediğinden dolayı huzursuzdu.Bugün doktora götürdm milupanın aptamil mamasını ek olarak ver dedi.Mamayı verdikten 2 saat sonra kızım yetişkin bir insan kadar kustu.Çok korktum.Neden böyle olduğu hakkında bilgisi olanlardaan cevap bekliyorum.

kilosu düşükse mamaya başlaması gerekir bence
ek gıda için hem erken hem ek gıda çok fazla kilo aldırmıyor
bu kadar erken ek gıda verilmesini anlamıyorum anlamayacağım da

arkadaşlar lütfen bilgisi olan acil cevaplasın,
kızım 1 hafta sonra 3.ayını dolduracak.Kilosu 5000gr. Sütüm yetmediğinden dolayı huzursuzdu.Bugün doktora götürdm milupanın aptamil mamasını ek olarak ver dedi.Mamayı verdikten 2 saat sonra kızım yetişkin bir insan kadar kustu.Çok korktum.Neden böyle olduğu hakkında bilgisi olanlardaan cevap bekliyorum.

tatlım aynı sorunu bizde yaşamıştık...bebeğim 1 aylıkken göğüslerim mantar olmuştu ve o akşam mama vermek zorunda kaldık..mama kullanmadığımız için kutunun üzerindeki ölçüye bakarak yaptık.mamamızda bebelac bu arada..o zamanlarda kızım 30 cc süt içinde doyuyordu hemen ama mamanın üzerinde 90 cc filan yazıyordu...bende ne biliyim işte yaptım verdim kızıma..lukur lukur içti sanki bana çok gibi geldi ama baktım içiyoo doysa içmez dedim...içti içti beş on dakika geçmeden foooşşş diye kustu!kusmuk ta burnundan da çıktı valla..yatak yorgan battı...sanırım midesi almamıştı çünkü anne sütü içen bebekler birden mama alınca öyle olurmuş..hatta ondan sonra bağırsak düzenimiz bozuldu hala daha onun sıkıntısını çekiyoruz..doktoruna bi sor canım belki başka mama filan tavsiye eder..

doktorum mamayı önerdiğinde ona ne kadar vermem gerektiğini sormuştum o da bana bunu bebek belirleyecek sütünün yetmediği yerde onu kullan dedi.Kızım 60 ml.içti.Sonra da olanlar oldu.Maalesef sadece kusmakla kalmadı bugün de o mamanın etkisiyle ishal oldu;üstelik iştahıda tamamen gitti,süt içemez oldu.Tekrar doktora götürdüm, neredeyse serumluk olmuştu yavrum.Sütümü sağıp ağızına çay kaşığıyla zoraki verdim.Çok şükür 3 saat önce kendine gelmeye başladı.Başka bir çocuk doktorunu telefonla arayıp tüm bunların nedenini sorduk.Bize mamaya çok az bir miktarla alıştıra alıştıra geçilmesi gerektiğini söyledi.

Back