Bebek Beslenmesi Ek gıda

• Konu Sahibi Konu Sahibi Brtn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Brtn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2018
5
2
36
31
Kızlar kızım 6 ay 15 günlük 15 gündür ek gıdaya başladık ama ağzını bile açmıyor hiç bir şey sevmedi ve yemiyor tadına bile bakmıyor yardımınıza ihtiyacım var ne yapabilirim😔aynı durumu yaşayıpta düzelen var mı

Bulamaç şeklinde ne olduğu görüntüsünden anlaşılmayan yiyecekler vermeyin. Kendiniz de yedirmeyin. Örneğin havuç haşlayın yumuşacık, çiğ nohut büyüklüğünde parçalayıp önüne koyun, oynasın, yüzüne gözüne sürsün, mıncıklasın, emin olun sürdüğü yerlerden biri ağzı olacak. Doymasi değil tanıması ve benimsemesi gerekiyor biliyorsunuz. Her öğünde tek çeşit sebzeyi aynı şekilde koyun önüne. 8 aydan sonra zeytinyağında ve suyunu çektirerek verin öğünlerini. 1 yaştan sonra azar azar kaya tuzu eklemeye başlarsınız. Kızım 3 yaşında, ben daima bu şekilde besledim ve yedi yemedi takmadan hazır o önündeki yiyecekle uğraşırken rahat rahat kendi yemeğimi yedim. Siz rahat olursanız bebek daha uyumlu olur.

Bence ek gıdaya erken başlamışsınız. Çocuğunuzun kilosu gelişimi iyi ise daha geç başlayın süt u az vereceğinize ek gıdayı hic vermeyin daha iyi.

Back