Ek gıda ve çalışan anne

khilall214

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
175
149
27
Merhaba bebeğim 7 aylık ben de çalışan bir anneyim şimdilik her şeyini ben hazırlıyorum çok yemese de uğraşıyorum ama çalışmaya başlayacağım aklımda sürekli nasıl olacak kayınvalidem bakacak ama becerikli biri değil kendi evinde bile yemek pişirmez asla, siz nasıl yapıyorsunuz bir gün önceden yemeklerini hazırlayıp buzdolabına mı koysam ısıtıp yedirse yoksa ona bir şekilde tarif mi etsem hazırlaması için? Zaten bebeğim çok çok zor ek gıda alıyor bir de bunun kaygısı beni çok rahatsız ediyor boşa mı evham yapıyorum

Ben çalışmaya başlayınca akşamdan yapıp dolaba koymayı düşünüyorum.
Şimdi bile çorbayı fazla yapıp sıcakken yeni kavanoz kapağı ile kapatıp konserveliyorum. Kolaylık oluyor.

Ben çalışmıyordum ama sabah 06;00 da tüm gün alması gerekenleri hazırlayıp dolaba koyardım meyve hariç tabi o zaten kolay olduğu için. O yüzden sizde sabah erkenden hazırlar saklama kaplarına koyar kv verirsiniz

Ben de 7 aylık çalışmaya başladım. Kahvaltısını bakıcı hazırlıyordu. Öğlen sebze çorbası vardı onu ben yapıyordum. Aralarda da anne sütü alıyordu. 13. Ayına kadar bu bakıcımızla devam ettik. Bir gıdım ileri gidemedik bu düzende. Zaten iştahlı da değildi. Meyve verirse ek bunlara o kadar. Akşamları ben biz ne yersek onu yedirdim. Kalanı yine anne sütü.

Zaten öğün değil tadım olarak ilerliyordur suan tabaklar bitirmiyordur muhtemelen o yüzden ne kadar yediğine takılmayın ne yedirmek istiyorsanız hazırlayın bırakın belli saatler belirleyin o saatlerde versin mama/anne sütü ve ek gıdasını düzeni olsun

Merhaba bebeğim 7 aylık ben de çalışan bir anneyim şimdilik her şeyini ben hazırlıyorum çok yemese de uğraşıyorum ama çalışmaya başlayacağım aklımda sürekli nasıl olacak kayınvalidem bakacak ama becerikli biri değil kendi evinde bile yemek pişirmez asla, siz nasıl yapıyorsunuz bir gün önceden yemeklerini hazırlayıp buzdolabına mı koysam ısıtıp yedirse yoksa ona bir şekilde tarif mi etsem hazırlaması için? Zaten bebeğim çok çok zor ek gıda alıyor bir de bunun kaygısı beni çok rahatsız ediyor boşa mı evham yapıyorum
Ben sebze ve meyve püresini 2 günlük yapıyorum kavanozlayıp buzdolabına koyuyorum. Siz de öyle yapabilirsiniz

Ben de sabahları çok erken uyanırım.

Ek gıdaları hep sabahtan hazırladım.

Hâla sabah hemen çorbayı ocağa koyarım.

Bizim bakıcımız bakıyordu. Ekmeklerini, bebe bisküvilerini, yoğurtlarını ben yapıyordum. Yemekleri tek öğünlük taze pişirilip yedirildi. Bakıcımıza tarif ediyordum o yapıyordu. Sağolsun, dediklerimin dışına hiç çıkmadı.

1 yaşından sonra zaten daha rahatladık, biz ne yersek yemeye başladılar ufaktan.

X