• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıda tavsiyelerinizi bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

urbelik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
16
1
86
Bursa
Merhaba benim kızım 4 ayını doldurdu.sütüm olmadığı için emmiyor.bebelac 1 veriyorum.ama 3 gündürde yoğurt yapıponu veriyorum.gıdaları arttırıp bebelacı kesmek istiyorum ama bu fikir nasıl bilemiyorum.ilk çocuğum olduğu için çok irdeliyorum bu da kafamı karıştırıyo.neler verebilirim bana günlük menü yazabilcek arkadaşlar varsa bekliyorum

Çok küçük daha ek gıda için..Hem neden kesmek istiyorsunuz anlamadım..Oğlum 11. aynıda bende devam sütü veriyorum emzirdiğim halde günde en az 500ml anne sütü alması gerekiyor yetmediği yerde devam sütü ile tamamlayın diyor doktorlar..Tabi ki siz bilirsiniz ama bence devam sütünü kesmeyin..Doktorunuza da Danışın isterseniz..

tşk ederim tavsiyeniz için ama devam sütünü kesmek derken azaltmak demek istemiştim yani çünkü nedense hazır oldukları için mamalar pek güven vermiyor bana dedim ya ilk çocuk olduğu için herşeyi ince eleyip sık dokumaya çalışıyorm ama abartıyorum herhelde:)ek gıdalara geçip devam sütünü azaltmak istiyorum buraya birçok şeyler yazılmış ek gıdalar için kafam karıştı iyice kimisi yoğurt diyo kimisi kahvaltıdan bahsediyo karıştım iyice anlıyacağınız bende yardım istemek zorunda kaldım:)

Çok iyi anlıyorum benimde ilk bebeğim ve Doktorlar tüp bebek tedavisi olmadan olmaz derken Rabbim minik erkeğimi bana nasip etti..EMin ol ben senin 5 mislinim :9::9::9: iyi ki de böyleyim :8::8::8::8:

Evet ama devam sütünü azaltma derim yine de ilk 6 ay gerçekten çok önemli..Meyveler ile başlayabilirsin elma ile mesela armut..Ben 4,5 aydan sonra meyve vermeye başladım 8. aydan sonra da çorbalara başladım..6. ayında patates halıyıp veriyordum ama 2 yemek kaşığı kadar felan..İstersen sende patates haşla devam sütü ile karıştırıp ver.. Ama yoğurt için emin ol çok küçük çok fena gaz yapıyor..

ne güzel allah bağışlasın sağlıklı huzur içnde büyütürsün inşallah oğlunu.neyse benim anlamadığım herkes farklı şeyler yazmış bana şu an için birgünlük menü lazım.mesela kimisi kahvaltı demiş ara öğünler var bunlarınasıl yapabilirim.kızımın iki tanede dişi çıktı.o yüzden artık ekgıdaya geçme zamanı diye düşünüyorum

ne güzel allah bağışlasın sağlıklı huzur içnde büyütürsün inşallah oğlunu.neyse benim anlamadığım herkes farklı şeyler yazmış bana şu an için birgünlük menü lazım.mesela kimisi kahvaltı demiş ara öğünler var bunlarınasıl yapabilirim.kızımın iki tanede dişi çıktı.o yüzden artık ekgıdaya geçme zamanı diye düşünüyorum

ayy maaşallah erken çıkarmış doktor bişey dedi mi..? ilk ara öğünler ile başla istersen..Kahvaltı şuan çok ağır gelir..mesela patates haşla ez püre halinde ver bir kaç gün sonra içine havuç ekle..gıdaları tek tek eklemen gerek ağır gelmemesi için ve bir kaç gün hep aynısını yap ki alerjisi olup olmadığını anlayabilesin..zaten bir kase veremezsin ilk olarak bir yemek kaşığı kadar yedir sonra bir kaç gün sonra azar azar çoğaltırsın..Dişler de çıktı ise sütü kesinlikle azaltma canım ve doktoruna danışmanı öneririm..

evet biraz erken çıktı.devit 3 den dolayı bazı bebekler erken çıkarırımış dişlerini.doktorum öyle söyledi.tşk ederim tavsiyen için deniyeceğim patatesi ezip vericem inşallah yer:),

ben de senin gibi pimpirikli bir anneyim, bu yüzden çok araştırıp okurum. seni anlıyorum ama bence herşey zamanında olmalı. 4 aylık bebek için ek gıdaları sadece tatlarıyla tanıştırmak için vermelisin, ara öğün şeklinde değil. bence sütün yoksa mama ver, sonuçta suni de olsa tamamen bebeklerin metabolizmaları düşünülerek yapılıyorlar. ek gıdalara erken başlamak ya da erken ve olması gerektiğinden çok vermek bebeklerde sindirim sistemi problemlerine, allah korusun ani bebek ölümlerine bile neden olabiliyormuş. meyve püresi ve suyunu tadımlık ver bence.bebek istese de fazla verme.benim kızım 6 aylık. meyveleri tattırmaya 4,5 ayda başladım. portakala bayılıyordu ama ben vermiyordum.

ince eleyip sık dokuman çok güzel ama eğer gerçekten tecrübelerimizden yararlanmak istiyorsan ek gıda takıntını bırakmalısın.bebeğinin bağırsakları henüz sadece süte uygun..onu o sütün içindeki vitamin çinko folik asit ceviz yağı vs...onlar beslicek.yoğurt elma suyu gibi aparatifler değil.onları çok erken verirsen mamasını az içer ve inan bana gelişimini olumsuz yönde etkilersin.ishal kabız gibi sorunlarla karşılaşırsan altından kalkman daha zor olur.benim bebeğim 9 buçuk aylık oluyo.hala 1 biberon aptamil 3 veriyorum geceleri.anne sütü olmadığından onun içindeki vitaminlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.sende 2 ay daha sık dişini.mamasını ver.sonra düşünürsün ek gıdasını..

benim yeğeniminde doğduğunda 2 tane dişi vardı.diş bebeğin bağırsaklarının ek gıdaya geçmeye müsait olduğu anlamına gelmez.

Son düzenleme:
4 aylık bebekler sadece anne sütü yoksa devam sütü içer ek gıda için bu acele niye ek gıda 6.5 ayda hadi bilemedin 6.ayda başlar patates yedirmekten söz ediyosun bu bebek dünyaya geleli 4 ay olmuş sindirim sistemi kabul eder mi bunları elinin altında internet var bak araştır kim 4 aylık bebeğe patates önerir el insaf beni yanlış anlama ve kızma ben olması gerekeni söylüyorum sağlıkla büyüt bebeğini

benim kızım şuan 9.5 aylık bende 4.5 ay ancak emzirebildim daha sonra devam sütü ile beslendi.bu nedenle doktor tavsiyesi ile ufaktan ek gıdalara başlamıştık.bence devam sütünü kesme şuan ona daha çok ihtiyacı var çünkü.yavaştan evde yoğurt mayalayıp verebilirsin.azar azar başlamak kaydıyla.sonraki hafta meyve püresi verebilirsin sonra da sebze püreleri havuç patates gibi daha sonra çeşit arttırabilirsin.ama bunları 6 aya kadar bence tadımlık ver.süt daha önemli 6 aydan itibaren ben sütü sadece geceleri vermeye başladım.tamamen ek gıdaya 6.ayda geçebilirsin .

Back