Ek Gıda sorunu

kelebek0312

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
271
74
31
Selamlar oğlum yedi aylık olacak ama ek gıdaya aklı başında baslayamadik bir gün verdiysem iki gün veremiyorum. Ne versem dokunuyor . süt alerjisi ve çoklu gıda alerjisi var Ek gıdaya geçince rahatlar denildi ama imkansız olmuyor aşırı huysuzlaniyor midesi gazlaniyor bağırsakları gazlaniyor . Sadece patateste sorun yaşamıyoruz onun haricinde ne tattirsam yaramıyor çocuk kötü oluyor . Demir ilaclarinin hepsi dokundu veremedim .probiyotikler aşırı huysuz ve yine gazlı yaptı veremedim. D vitamini de yaramıyor ama onlara kıyasla bir nebze daha iyi oluyor. Ne yapacağımı şaşırdim artık

Havuc, kabak, Elma tek tek denediniz mi yoksa besinleri karıştırıp mı verdiniz? Sizin yediğiniz bir şey dokunuyor belki

Havuc, kabak, Elma tek tek denediniz mi yoksa besinleri karıştırıp mı verdiniz? Sizin yediğiniz bir şey dokunuyor belki
Herşeyi tek tek yapıyorum sonra karıştırıyorum yine olmuyor . bugün ilk defa tatlı patates denedik yine aynı durum kustu. Yediklerim alerjiden dolayi kısıtlı o yüzden yediklerimle alakalı değil diye düşünüyorum . Bilmiyorum ama çok yordu artık nasıl bir mide ki hiç birşeyi kabul etmiyor bu kadar gaz nasıl olabilir sütum bile içince en aaz 5 defa gaz cikariyir kıvranıyor . İlaç falan mı kullanmaliyiz nere kadar böyle gidecek bilmiyorum alerji git gide azalır dediler Bebek büyüdükçe rahatlar dediler korkuyorum artık alerji olsa git gide kötü olur muyduk başka bir sorun olduğunda şüphe ediyorum artik

Kaç doktor gezdik ama kilosu iyi olduğu için kimse önemsemiyor . Kilo alıyorsa sorun yok diyorlar ama çocuk sürekli kıvranıyor

Diyetinizde atladığınız bir besin olabilir mi acaba?
yediklerimden birşey kesmedim ama iiki gündür daha iyi .daha rahat uyuyor ama bu şekilde giderken bile yarın bi bakarım kötü olur. Bilmiyorum belki de bağırsak tepkili alerji olduğu için böyledir

Bazı bebeklerin gaz süreci 7 ve 9. aya kadar sürebiliyor. Siz tadımlara devam edin, 3 gün kuralı bunun için var aslında. 3 gün boyunca aynı besini verin. Çok sıkıntı olursa o besini bırakıp başka besine geçin

Evet 15ten fazla besini yasaklayinca ve faydası olmayınca bıraktık ve hiçbiri paketli gıda değildi bile temel besinler hep sütümü de azaltmisti baya diyet .
Bir alerji diyetisyeni ile çalışsanız daha rahat edersiniz. Benim kızımda da proktokolit vardı. Ecem Tuğba Özkan ile süreci yönettik, geçti çok şükür. İnstagramdan bir bakın isterseniz. Geçmiş olsun

Bir alerji diyetisyeni ile çalışsanız daha rahat edersiniz. Benim kızımda da proktokolit vardı. Ecem Tuğba Özkan ile süreci yönettik, geçti çok şükür. İnstagramdan bir bakın isterseniz. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim bakayım bir.proktokolit tam olarak ne oluyor süt alerjisinden bağımsız mi

Evet 15ten fazla besini yasaklayinca ve faydası olmayınca bıraktık ve hiçbiri paketli gıda değildi bile temel besinler hep sütümü de azaltmisti baya diyet .
Sıkı diyet yapmayın evet süt cok etkileniyor ama suan diyet yapmadıgınız için sıkıntılı. Ek gıdalar sebep değil. Anne sutu den etkileniyorlar. Ek gıdalar aksine duzeltmeye baslıyor. Bence süt ürünlerini kesip diğerlerini ölçülü yiyin. Osteocare kalsiyum takviyesi kullanın. O dengeliyor kalsiyum eksikliği oluşmuyor. Doğrudan dana eti yerine sebze yemeği içinde kıyma halinde tuketin. Yumurtayı her gun yemeyin. Tavuk ızgara, kızartma yerine iyice haşlanmış halde tuketin. Ben her şeyi kesmiştim. Toparlayınca yavas yavas diyet açtık ve yol katettik. Şimdi kızım da yemeye basladı.

Sıkı diyet yapmayın evet süt cok etkileniyor ama suan diyet yapmadıgınız için sıkıntılı. Ek gıdalar sebep değil. Anne sutu den etkileniyorlar. Ek gıdalar aksine duzeltmeye baslıyor. Bence süt ürünlerini kesip diğerlerini ölçülü yiyin. Osteocare kalsiyum takviyesi kullanın. O dengeliyor kalsiyum eksikliği oluşmuyor. Doğrudan dana eti yerine sebze yemeği içinde kıyma halinde tuketin. Yumurtayı her gun yemeyin. Tavuk ızgara, kızartma yerine iyice haşlanmış halde tuketin. Ben her şeyi kesmiştim. Toparlayınca yavas yavas diyet açtık ve yol katettik. Şimdi kızım da yemeye basladı.
Süt ürünleri paketli gıda tuketmiyorum en çok tavuk pilav tüketiyorum ikisinden biri dokunuyor veya da bilmediğimiz farklı bisey var .yumurta da yasak dokunduğunu düşünmüyorum ama yasak yemiyorum

Bağırsak tepkili besin alerjisi
Bizimkide o şekilde ama midesi çok kötü oluyor aşırı gaz var kusması yok denecek kadar az haftada 1 belki ama onun haricinde sürekli bir gaz halı açken bile sırtına vurup gaz çıkarıyoruz. Baska bir sorun var acaba anlayamiyorum

Süt ürünleri paketli gıda tuketmiyorum en çok tavuk pilav tüketiyorum ikisinden biri dokunuyor veya da bilmediğimiz farklı bisey var .yumurta da yasak dokunduğunu düşünmüyorum ama yasak yemiyorum
Süt alerjisi yani inek sütü protein alerjisi çapraz reaksiyon gösterebilir. Ben vegan ve glutensiz beslendim 5 ay boyunca. Balık, et, tavuk, paketli gıdalar hiçbirini tüketmedim. Bu süreçte kalsiyum takviyesi kullandım. Ve sonra alerji diyetisyeni ile yavaş yavaş açmaya başladık diyeti. Bir uzmandan görüş alsanız daha kolay atlatabilirsiniz. Alerji süreci cidden yorucu bir süreç

Süt alerjisi yani inek sütü protein alerjisi çapraz reaksiyon gösterebilir. Ben vegan ve glutensiz beslendim 5 ay boyunca. Balık, et, tavuk, paketli gıdalar hiçbirini tüketmedim. Bu süreçte kalsiyum takviyesi kullandım. Ve sonra alerji diyetisyeni ile yavaş yavaş açmaya başladık diyeti. Bir uzmandan görüş alsanız daha kolay atlatabilirsiniz. Alerji süreci cidden yorucu bir süreç
Ama hem vegan hem glutensis olunca ne yediniz ki süt sıkıntısi olmadı mı . Ben kalorisi düşük beslenirsem veya patates yersem azalıyor o gün.parates kizartmasuda canım çok çekiyor kızartıp yesem alerjiyi tetikler mi acaba siz yemiş miydiniz kahvaltim bile pilav şuan Gerçekten çok yorucu ve karmaşık bir süreç haftaya gideceğiz yeni bir diyet programı oluştururuz belki .

Ama hem vegan hem glutensis olunca ne yediniz ki süt sıkıntısi olmadı mı . Ben kalorisi düşük beslenirsem veya patates yersem azalıyor o gün.parates kizartmasuda canım çok çekiyor kızartıp yesem alerjiyi tetikler mi acaba siz yemiş miydiniz kahvaltim bile pilav şuan Gerçekten çok yorucu ve karmaşık bir süreç haftaya gideceğiz yeni bir diyet programı oluştururuz belki .
Patates yiyebilirsiniz tabii ki. Ama dediğim gibi sizin deneme yanılma yoluyla önce yediklerinizi sınırlandırmanız ve kalsiyum takviyesi almanız lazım. Alamadığını proteini de başka gıdalardan almanız lazım. Öncelikle neyin alerji yaptığını bulmalısınız

X