• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıda sorunu :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sevgili_Nil

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2013
485
46
318
Niğde
Canlarım şöyle ki benim 13 aylık oğlum var hala ağırlık olarak emerek besleniyor kahvaltı yapmıyor haşlanmış yumurta ve peynir kesinlikle yemiyor yumurtayı yağda yapınca bi kaç kez yedi şimdi onuda yemiyor yediği sadece yoğurt, yayla çorbası, tarhana çorbası bide tüm meyveleri yiyor Allahtan. Bunların dışında bişey versem kokluyor ağzını açmıyor açsa bile tadını alınca geri tükürüyor. Ha birde o gün çorba filanda içmezse gece yatmadan önce arı mama yediriyorum gece sık uyanmasın acıkmasın diye başka mama markasınıda denedim ama başka markada yemiyor. Kilosu boyu çok iyi hemşireye anlattım durumu oda sütün yetiyor demekki doyuyodur dedi ama tek sütlede olmuyor sürekli acıkıyor bacağıma yapışıp ağlıyor emmek istiyor. Emzirmeyim acıkınca yer belki diyorum ama onada dayanamıyorum ağlayınca bana bi akıl verin nolur sonradan düzelir mi yer mi bu böyle devam ederse memeden nası kesecem ben :110: böyle yemeyince ben kendimi suçlu hissediyorum beceremiyomuyum acaba diye

Ari mama hakkinda pek faydali bir sey degil diye duymustum. Bilgim yok, sadece kulaktan dolma. Siz eminseniz sorun degil tabi.

Bu yemek meselesi emme bitene kadar devam ediyor sanirim. 17 ayin icinde suan kizim biz hala sizin oldugunuz yerdeyiz. Normalde gayet guzel yer, dis donemleri haricinde. Ve azilar yemegi tamamen bitirdi su ara. Su, sut ve bazi meyveler sadece. Asiri sinirli ve mutsuz oldugu icin israr edemiuorum zaten. Gecici diye dusunuyorum. Sizde zorlamayin bence. Doktoru kilosu boyu icin normal diyorsa serbest birakin.

Öncelikle bebeğinize sağlıklı hayırlı uzun ömürler dilerim. Benim de 13 aylık bir oğlum var ve hemen hemen huyları aynı. Ben kesinlikle yemediği şeyleri yediklerinin içine eziyorum, kokusu yoğun bir şey değilse anlamıyor yiyor. Mesela yumurtayı muzlu yoğurda katıyorum. Et konusunda hala sıkıntım var ama. Aynı şekilde benim oğlum da memeye düşkün kilo boy normal olduğu müddetçe çok da takmamaya çalışıyorum. Tavsiyeleri ben de takip edeceğim.

Çorbalarına kıymayı blenderda çekip katın. Çok azar azar. Kahvaltı zamanla oturur. Tarhana ve yoğurt çorbası yiyorsa iyi bence. Tarhanayı sütle yapabilirsiniz. İllaki sebze yiyecek diye birşey yok ki o yaşta çok zor zaten. Meyvesini yiyorsa vitamin eksiği de olmaz. Eksik olarak et var sadece. Onu da dediğim gibi yaparsanız yeterli. Gün aşırı günde bir köfte büyüklüğü kadar.

Canlarım şöyle ki benim 13 aylık oğlum var hala ağırlık olarak emerek besleniyor kahvaltı yapmıyor haşlanmış yumurta ve peynir kesinlikle yemiyor yumurtayı yağda yapınca bi kaç kez yedi şimdi onuda yemiyor yediği sadece yoğurt, yayla çorbası, tarhana çorbası bide tüm meyveleri yiyor Allahtan. Bunların dışında bişey versem kokluyor ağzını açmıyor açsa bile tadını alınca geri tükürüyor. Ha birde o gün çorba filanda içmezse gece yatmadan önce arı mama yediriyorum gece sık uyanmasın acıkmasın diye başka mama markasınıda denedim ama başka markada yemiyor. Kilosu boyu çok iyi hemşireye anlattım durumu oda sütün yetiyor demekki doyuyodur dedi ama tek sütlede olmuyor sürekli acıkıyor bacağıma yapışıp ağlıyor emmek istiyor. Emzirmeyim acıkınca yer belki diyorum ama onada dayanamıyorum ağlayınca bana bi akıl verin nolur sonradan düzelir mi yer mi bu böyle devam ederse memeden nası kesecem ben :110: böyle yemeyince ben kendimi suçlu hissediyorum beceremiyomuyum acaba diye
Canım ayrıca sürekli aciktiklari için meme istemiyorlar bence oyun, eğlence sanki biraz da onlar için ikide bir gelip iki yudum emip geri kaçıyor bizimki

Sütünüz yetiyor demek ki.Kesene kadar iştahı pek olmaz.Çünkü karnı hep tok.Benim oğlumda 21 ay emzirdim, yediği şeyler sayılıydı.Kesince kendiliğinden açıldı iştahı.Ben sabır taşı ile bıraktırdım yani kendi bıraktı istemedi emzirilmek.

kızım da 17 aylık. ilk ek gıdaya geçtiği dönemde ne versek yiyordu, her türlü sebze, et vs..

şimdi sebze kesinlikle yemiyor, yedikleri pilav makarna, meyve, bazen köfte...

çorba bile yemiyor... süt hiç içmiyor..

ben de çok üzülüyorum, ne yapacağımı şaşırdım.

Sebze, mercimek fasulye börülce vs, et, tavuk bunları da yemiyor mu?
Dışarıda, parkta yada kendinden az büyük çocuklarla yedirmeyi deneseniz belki onlara özenir de yer..
Yumurtanın içine peynir tereyağı koysanız, hamur işi seviyorsa otlu peynirli gözleme yapsanız mesela..
Bir de arı mama ne bilmiyorum ama muhallebi gibi birşeyse, cevizli tarçınlı muhallebi yapsanız yerse daha iyi olur sanırım.
Güle güle büyütün:)

yumurtayı iyice çırpıp t.yag ile omlet deneyin.
olmadı krep yapın süt yumurta un eline verip kendi yemesine izin verin
çorbalarına et suyu bulgur ile yaparsanız faydası artacaktır
et ürünlerini çorbaya katıp blender ile püre yapmayı deneyin
muhallebeyi irmik süt ve su ile yapmak daha faydalı olacaktır
en önemlisi inatlaşmayın

Tereyağlı omlet şeklinde verin önüne kemirsin :)
blw uygulanan çocuklar hemen her şeyi yiyor diye görüyorum ben.

Sebze, mercimek fasulye börülce vs, et, tavuk bunları da yemiyor mu?
Dışarıda, parkta yada kendinden az büyük çocuklarla yedirmeyi deneseniz belki onlara özenir de yer..
Yumurtanın içine peynir tereyağı koysanız, hamur işi seviyorsa otlu peynirli gözleme yapsanız mesela..
Bir de arı mama ne bilmiyorum ama muhallebi gibi birşeyse, cevizli tarçınlı muhallebi yapsanız yerse daha iyi olur sanırım.
Güle güle büyütün:)
Malesef canım saydıklarının hiç birini yemiyor :( hergün kahvaltıda olsun yemek yerken olsun kucağıma alıp biz yerken belki oda yer diye yedirmeye çalışıyorum ilk önce gayet güzel gelip kucağıma oturuyor yemek verince kokluyor geri inip gidiyor :olamaz: karpuzu çok seviyor karpuz yedirirken arkasına az bişeyde peynir koydum verdim belki öyle yer diye ama öyle bile fark etti geri çıkardı. Ceviz yedirmek için sütle cicibebe yaptım içine ceviz ezdim onuda yemedi :KK12:

Valla maşallAh yine de yiyor ya sukredin zamanla duzelecektir..
Benim 2.5 yasindaki kizim hiç bir şey yemiyor

Benim oğlumu anlattın.
Şimdi 22 aylık geçen haftaya kadar hiç birşey yemezdi. Yediği günde toplam 1 çay bardağı kadardı.
Sürekli emiyordu.gunde 30 a yakın.
Yetti artık dedim
Bant yapıştırdım :KK70:
Maşallah şimdi yiyor :KK70:
Tabi bana göre halen az yiyor ama buna da şükür :KK66:

kızım da 17 aylık. ilk ek gıdaya geçtiği dönemde ne versek yiyordu, her türlü sebze, et vs..

şimdi sebze kesinlikle yemiyor, yedikleri pilav makarna, meyve, bazen köfte...

çorba bile yemiyor... süt hiç içmiyor..

ben de çok üzülüyorum, ne yapacağımı şaşırdım.
Aynen makarna pilav hergun pişiyor
Başka birşey yemiyor mecbur vereceğiz bunları sanırım yoksa aç kalırlar

yumurtayı iyice çırpıp t.yag ile omlet deneyin.
olmadı krep yapın süt yumurta un eline verip kendi yemesine izin verin
çorbalarına et suyu bulgur ile yaparsanız faydası artacaktır
et ürünlerini çorbaya katıp blender ile püre yapmayı deneyin
muhallebeyi irmik süt ve su ile yapmak daha faydalı olacaktır
en önemlisi inatlaşmayın

Haşlama yemeyince tereyağında yaptım öyle bi kaç kez yedi bende sevinmiştim ama sonra onu yemeyide bıraktı eline bişey verince hepsini ağzına tıka basa doldurup sonra geri tükürüyor. Tarhanasını yaparken içine biraz ince bulgur koyuyorum zaten et suyu varsa ekliyorum filan bişeyler yapmaya çalışıyorum yinede. Bugün belki yer diye et haşladım patatesli havuçlu güzelce ezdim verdim yok belki blendırla çekince yer dedim çektim verdim koklayıp geri elimi iteliyor zorla yatırıp boğazına dökesim geliyor öyle yaptıkça bişeyler yesin istiyorum iyi beslenemiyor gibi geliyor :110:

Peki evimizde et olağan olarak yenir mi

Malum hayat şartları ağır

Eti vs çocuklara kadar alıyoruz toplumun bir kesiminde

Çocuk farklı şeyi yemeyi reddedebilir

Yani bayağı büyük daha küçükken ağzına vermek duyuna ekmek bandırmak vs hiç denemediniz mi

Arkadaşlar emiyor yemez demişler de benimki 30 ay emdi yemek de yedi

Eti sever hala da sever her türlü yer

Lakin bazı çocuklar karışım sevmez bazıları kuru sevmez

Denemek lazım

Örneğin yoğurduna sadece ekmek kattık bir süre ya da Eti'ni sebzesini ayrı ayrı yedirdim

Bulamaç sevmeyebilir sizinki de

Benim oğlumu anlattın.
Şimdi 22 aylık geçen haftaya kadar hiç birşey yemezdi. Yediği günde toplam 1 çay bardağı kadardı.
Sürekli emiyordu.gunde 30 a yakın.
Yetti artık dedim
Bant yapıştırdım :KK70:
Maşallah şimdi yiyor :KK70:
Tabi bana göre halen az yiyor ama buna da şükür :KK66:
Bizim sonumuzda öyle olacak gibi bu gidişle :KK48: bizimkide ha bire kucağımda öyle emiyor. Yeğenim var benim oğlandan 17 gün küçük kız benden bile çok yiyor 2 3 saate bir yemek yiyor atıştırmalıkları hiç saymıyorum annem yemek görmesin kız kendinden geçiyo diyo ne versen yiyo hiç seçmiyo diyo ama oda emmiyor mesela 4 aylıkken bıraktı emmeyi. Benim oğlan ona göre daha kilolu ve uzun işin bide böyle bi yönü var bende bunla teselli ediyorum kendimi ama yinede yemesinide isterdim

Back