Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba deneyımlı anneler kızım 5 aylık olcak ellerınızden öper
ek gıdaya gecebılecegımızı soyledı doktorumuz aklıma bıse takıldı dıyelım kı havuctan basladık ılk gun bı cay kasıgı denılıyor ya 24 saat boyuncamı yoksa belkı aralıklarla bırer cay kasıgımı vercem bana soyleyecegınız ıpucları varnı aman ben yaptım sen yapma gıbısınden bıde hergun farklı tarıfler denıcem sızın lıstelerınız varsa paylasabılırmısınız He bıde yemeklerıne tereyagmı koysam zeytınyagmı görüşlerinizi bekıyorum kızçeler
Merhaba. Tadım süresince sadece su+zeytinyağı ile pişmiş sebze vermenizi tavsiye ederim. Meyvelerin tadı baskın olduğu için bebek meyveye alışırsa sebzeleri kabul etmesi zor olabilir çok iştahlı değilse. Sebzelerden de karışım yapmamaya dikkat edin. Ilk sadece haşlanmış havuç verin, havucun tadını öğrensin. Alerji ihtimaline karşı sonraki iki gun de sadece havuç verin. Boylece havuc dokunursa hemen anlarsiniz. Ama karışım yapip yedirirseniz hem sebzelerin tadini bilmez hem dokunan gidayi tespit edemezsiniz. Hayvansal gidalarin sindirimi daha zordur, tereyağı en az 9. ayda deneyin derim. Ayrıca süt ve süt ürünleri bir çok bebeğe dokunuyor günümüzde, o yüzden hayvansal gida için biraz daha bekleyin. Gun boyu bir çay kaşığı yeter. Mesela yemeğine dikkatini çekin, parmağına biraz ezilmiş havuç sürün, ağzına götürmesini bekleyin, götüremezse siz elini tutup götürün. Kendi yerse yemekler eglenceli bir aktiviteye dönüşür, hem zihinsel hem kas gelişimine faydalı olur.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Allah bağışlasın, 6 Aydan sonrası ek gıda dünyası valla derya deniz.
Benimki 12 aylık olmak üzere, son 5 aydır en severek yediği tarifimizi vereyim sana. karışık meyveli püreleri de seviyor aslında ama bebek bisküvisi ayrı bir tok tutuyor bence.
Elma püreli bebek bisküvisi maması için cam rendede elmayı rendeleyip, 1 çay bardağı sıcak suyu bebek bisküvilerinin üstüne ekliyorum. İyice yumuşayınca elma rendesi ve bisküvileri karıştırıyorum. En son hero baby'nin bebe bisküvisini denedim, çok kolay yumuşadı ve mis gibi koktu valla. Bizimkinin buna yüzü gülüyor ama ekşi birşey olunca hemen kafa çeviriliyor. Size tavsiyem çok zorlamayın ve deneye deneye gidin.