Bebek Beslenmesi Ek gıda miktarı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
yok ya ben vermem öle börek çörek,hem öle öğün dışı vermek ilerde daha büyük beslenme sorunlarına sebep oluo,atıştırmak gibi,o da ilerki yaşlarda obezite ye sebep olabilir

yok ya ben vermem öle börek çörek,hem öle öğün dışı vermek ilerde daha büyük beslenme sorunlarına sebep oluo,atıştırmak gibi,o da ilerki yaşlarda obezite ye sebep olabilir

Bu hiç aklıma gelmemişti valla. Enteresan ama şimdiden atıştırmaya alışırmıymış bebekler? Ama gereksiz şeyler de yediriyor çocuğa. Krem şanti vs. tarzı şeyler hiç de iyi değil büyük insanlara bile değil mi?
İçimdeki hissiyatla öğün olarak yemesi heralde daha iyidir diye düşünsem de , bebeğine öyle yedirmesi de hoşuma da gitti doğrusu :)

Son düzenleme:
Evet şimdiden her hareketimiz beyinlerine kodlanıyor,krem şanti ne allah aşkına ya,bazıları da yemek suları veriyor çocuğa salçalı baharatlı tuzlu

benim oğlum 6buçuk aylık oldu hala ne verirsem vereyim ancak yarım türk kahvesi fincanı yiyor.sonra ağzını mühürleyp ağlamaya başlıyor bazen zorluyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorummama kaşığı çay kaşığı parmağım her seferinde tümünü deniyorum.sadece emmek istiyor

Evet şimdiden her hareketimiz beyinlerine kodlanıyor,krem şanti ne allah aşkına ya,bazıları da yemek suları veriyor çocuğa salçalı baharatlı tuzlu

Tiramisu felan kahveli mahveli verildi çocuğa :)
Salçalı çorba da veriliyor, salçalı mı diyince ama az salçalı 1 kaşık koydum deniliyor :) Bilmiyorum yani kimin yaptığı doğru. Sonradan bizim yediklerimize alışamazsa bebeklerimiz diye de düşünüyorum.
Ama belli bir aydan sonra bizim yediklerimizden de tadına baktırılmaya başlanıyor sanırım.

Bazı çocuklar anne sütünü severmiş. Bence fazla zorlama, pes etmeden devam et farklı şekillerde vermeye. Aldığı kadarı kardır. Sıcaklardan veya diş çıkaracaktır ondan da yemeyebilir.

1 yaşından sonra bizimle aynı şeyleri yicekler,canım ama bak şöle düşün,yaz mevsimi,yemeğe 2 domates koyunca salçalı gibi oluo nerdeyse,tek fark tuzsuz olması oluo yani,her yemeği pişiriyorum ben kızıma,1 ay sonra falan da pilav makarna vericem

kızlar kızım 10.5aylık doktor artık herşeyi ver dedi kendi yediginden bugün salçalı bezelye yanında pilav ve yogurt yedi ilk defa 3ünü bir arada kaşıkla yedi menü gibi benimde hoşuma gitti dememkki, damak tadı oluştu bebeklerin artık anneme sordum bende sana verirdim salça azaz yemekte bişi olmazdı dedi

Kendi mi yedi kaşığı ile ?
Bizimki ne olursa olsun önce reddediyor, sonra biraz yiyor yiyor sonra yine ağzını kapatıyor. Bu heralde huy oldu ağzını kapatmak bizimkinde. Acaba miktarını fazla mı veriyorum çocuğa diye düşünmeye başladım.

ben kızım 4 aylıkken meyve püresi vermeye başlamıştım. kızım meyveleri tatlı oldukları için çok seviyor. tatilde de mecbur kaldığımda hazır kavanozlarda sebze püreleri aldım yedirmeye başladım. ama benim bebeğim hem emiyor hem de mama içiyor.

Çok erken vermeye başlamışsın. Ne gereği var. Doktor bize bir ömür boyu zaten yiyecek o ek gıdalardan ama anne sütünü bir ömür boyu alamayacak, anne sütü daha önemli alması demişti. Biraz kilo alımı yavaşladı diye 5 aylıkken sadece meyve sularına başlayabilirsin dedi ve meyve sularına başladık. 6.ayda da hem meyve püresi hem sebze püresi yoğurt vs. azar azar başlamıştık. Bence böylesi daha iyi çünkü bebekler zaten 6.aydan önce sindirim sistemleri gelişmiyor, çoğu şeyi sindiremiyor veya zor sindiriyor.

bencede zaten ömür boyu yemek yiyecekler.ben öğlen sebze püresi (çorbası ) akşam üzeride meyve püresi veriyorum.akşam 9 gibide bazen o da muhallebi.diğer öğünlerde emiyor.oğlum 7 aylık

canım bende 4 aylıkken vermeye başladım ama mecbur kaldıgım için gerçi 2 ay vermeye çalıştım yarısından fazlasını 1 2 kaşık yedi çöpe gerisi ve zorla tıkıydum çünkü emmiyodu mamayı agzına sürmedi birsürü mama denedim hala almıyo gerçi emmesi düzeldi artık....ögrendikki çok agır bi enfeksiyon geçiriyo 1 ayda 1.200 gr verdi 4 gün hastanede kaldık benim oglan kendine geldi ve şükür şuanda hiç bi verdiğimi çevirmiyo bazen bi kaşık yiyo bazen deviriyo kaseyi 5 aylıkken etli mamalara başladık yogurt felan drumuz söyledi balık bile verebilirsin diye ama onu 9 ayda verdim. emmesinde sıkıntı yoksa ve gelişimi iyiyse çok abartılı verme sadece alışsın diye tattır çocuk yiğweceği miktarı kendisi ayarlıyo ...bizde su içmede zorlanıyoruz az içiyo dr arkadaş ihtiyacı o kdardır diyo ve ek gıdayı arttırdıkça suyuda arttırdı ....

Bizimki yediği miktarı azalttı bugünlerde. Havalarda serinledi neden acaba böyle oldu? İki akşamdır da bişey yemeden yatıyor. Sadece biraz emiyor akşamları. Bu arada 8.5 aylık olduk.

Ben hala ne kadar vereceğim tam ayarlayamıyorum. Biraz fazla versem kusuyor. Az versem doymadı gibi oluyor. İştahı derseniz daha ilk lokmada hayır demeye başlıyor. Oyunla felan yedirmeye çalışıyorum. Genelde dikkat ettim içinde ekmek veya pütürlü bişeyler olmazsa yiyor. Ama öyle ağzına pütürlü şeyler gelirse öğürüyor. Bugün yemekten 2 saat sonra ağzına yaş pastadan çok azıcık vereyim dedim, öğlenki yediğini çıkardı. Ben görüyorum bizimkinden küçük bebeklere hapur hupur yaş pastayı yediriyolar. Bizimki niye böyle reddediyor veya sürekli midesi bulanıyor. Ama bu akşam da kendi isteği ile makarnayı ağzına attı ve yuttu. Biraz da numara mı yapıyor nedir. Ya da fazla verip de bıktırıyormuyum?
8.5 aylık oldu bizimki. Sizin menüleriniz nasıl acaba? Yoğurt çorbasını blendırlamadan verebiliyormusunuz mesela? Ben korka korka veriyorum hep ne zaman çıkaracak diye. Ya da direk blendırlıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…