Bebek Beslenmesi Ek gıda miktarı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mercimek çorbası değil ama bir kaç gündür sebze çorbalarına 1 tatlı kaşığı ekliyorum,bugün semizotu yemeği yedi mesela,domates ve bulgurlu.salçasız tuzsuz

Mercimeği ben de öyle eklemeyi düşünüyorum ama henüz cesaret edemedim. Semizotunu da çok az sebze çorbalarına ekliyorum öyle yiyor. Sadece semizotu yemeği ve bulgur dokunmadı mı çocuğa? Sanırım yoğun gaz yapıyor böyle şeyler. Bizimki gündüzleri uyumakta zorluk çekiyor belki yedikleri gaz yapıyodur ondandır.

Canım senin için ek gıdalar için bile erken. Bizimki sadece elma suyundan 30 cc kadar ancak içiyordu o zamanlar. O da tadına alışsın diye. Renkli mama kaşığı tavsiye ederim alışması için.

yok yapmıo gaz falan semziotu ve bulgur.salçasız tuzsuz ve baharatsız.aynı şekilde kabak yemeğide yiyor,taze fasülyede

İnek sütünü her doktor önermiyor desek daha yerinde olur sanıyorum.Bizim doktorumuzda karşı çıkmadı çünkü.Dolayısı ile ben verdim.
4 -6 ay arası özel çorbalar yaptım ben.6 aydan sonra eğer kendimize yemek yapmadıysak ona yapardım.Besleyici derken,kıyma yada tavuk kullandığımız için genel olarak yedirdim bir sorun da olmadı.
Benim kızımda öğürüyordu ben yesin diye hep blendarladım,17 ayı sürüyoruz tek bir katı gıda almıyor ağzına.Bence hiç başlatmamak en doğrusu,ama siz anneler bilirsiniz tabi.
Ben bir kase dolusu meyve hazırlıyorum,iki çeşit meyve değişik her gün.O bir kaseyi genelde yiyor yemediği zamanlarda oluyor tabi.Nadirde olsa.

canım doktorunuz ne diyor peki 1 yaşından önce inek sütü verilmesi ile ilgili

Canım bazı doktorlar 6. aydan sonra inek sütü verebilirsiniz diyorlar ancak. İnek sütünü normalde yetişkinlerde bile ne şekilde mide barsak problemlerine yol açtığını araştırabilirsin. Ki minicik bebeklere bu doktorlar nasıl ineksütü verebilirsiniz diyor anlayabilmiş değilim. Benim oğlumun inek sütüne alerjisi çıktı ve neler çektiğimizi anlatamam. o kadar alerjik bir besin ki bebe biskivisindeki azcık süte bile tepki veriyor. Ayrıca inek sütü alerjisini fark etmeyebiliyorsunuz çoğu bebekte fark edilmeyen barsak kanamasına neden oluyor be bu da yetişkinlik döneminde kalıcı sindirim problemi demek oluyor. O yüzden doktor ver dese bile vermem. Görünürde bişe olmaması alerjisi olmadığı anlamına gelmiyor. SAdece bilginiz olsun istedim..

Ben 40 günlükten itibaren Kadir Tuğcuyu okuyarak yetiştirdim kızımı.
6.aydan sonra kontrole gittiğimizde doktorumuz da verebilirsin dedi.Zaten inek sütü alerjisi olan bebek sadece süt değil yoğurdu peyniri filanda bünyesel olarak kabul etmiyor.Yani bir çocuğun süte varsa alerjisi hepsine vardır.Önce yoğurt vererek başladık baktık sorun yok kahvaltılarınıda sütle hazırladım.Sonra gece vermeye başladım.

Ben muhallebiyle sütle büyümüşüm yeni nesil doktorlar pek bana göre olmadığından belkide doktorumuz verme desede verecektim..

Sadece süt değil,domates,çilek gibi besinlerde alerjik olabiliyor bebeğe ağır gelebiliyor.Verip vermemek annenin taktirine kalmıştır,asla bir şey deme hakkım yok -ki kimsenin yok.
Ben babannem aklımla hareket ettim,kıızmdada problem olmadığından geçti gitti 18 ayına girecek 1 hafta sonra zaten.Alerjinin en yakın göstergesi dudak kenarlarında o besini aldıktan sonra kızarıklık zaten....

İnek sütü alerjisi veya başka alerjik besinlerde zaten tedbiren kısıtlama yapılıyor. Yoksa herkeste sorun olacak diye birşey yok. Bir de anne sütü varken inek sütü niye veriliyor onu anlamadım? Ama yoksa diyecek bişeyim yok.
Kadir Tuğcu'nun sitesine girdim okudum epey birşeyler ama kafama yatmadı. Günümüzdeki genel geçer herşeyi reddediyor nerdeyse. Tabi herkesin kendi tercihi. Zaten çocuk yetiştirmeyi herkes kendine ve kendi çocuğuna göre yapıyor.

Bu arada tarhana çorbası veriyormusunuz bebişlere? Benimkine veriyorum ama sevmiyor. Yüzünü ekşiterek yiyor. İçine yoğurt felan koyuyorum, azıcık tuz ekliyorum felan öyle ancak biraz yiyor. Tarhana yararlı imiş. Vermek istiyorum ama...

Bugün de kahvaltısını yapmadı, ağzını kitliyor. Yine sıcaklardan dolayı sanırım Ya da diş çıkaracak belki ondandır da. Uyumuyor da kerata.

Anne sütünü 6 ay verebildim ben çok istedim ama hiç emmedi beni.Sağarak verdim 6 ay boyunca,sütümü içti mememe gelince bir yaygara koparıyordu cadı.Buna rağmen günde bir veya en fazla az da olsa mama takviyesi yapıyordum.6 aydan sonra sütüm bitti.Sağmaya,belki emse bitmezdi.Çünkü gerçekten sütüm çok boldu.Dediğiniz gibi bebekelrin kendi belirliyor annenin tarzını.Onlar yönlendiriyor bizi.
Ben tarhanada verdim ilk başta yemek istemedi ama zamanla alıştı.
Sıcaklardan kahvaltı yapmak istememiştir bizi bile etkiliyor bu havalarkafamçokkarıştı

Kıymayı nasıl ve ne kadar veriyorsunuz? Tam yağsız olması gerekiyor değil mi?

Canım kıyma en fazla bir ceviz kadar,ben 1 tatlı kaşığı ekliorum,hiç yağsız ve 3 kez çekilmiş.bizim doktorumuz inek sütünün 1 yaşından önce verilmemesinin tek bir sebebi olmadığını söyledi,diabet başta olmak üzere bir sürü sorundan bahsetti,eskiden inek sütü verilirimiş hemen,diabet nasıl yaygın oldu bizim nesilde farkederseniz,Kadir tuğcu radikal bir görüş.bende takip ediyorum,ama asla vermem 1 yaşından önce

Evet ben de vermem inek sütünü 1 yaşından önce. Kıymayı da doktor 1 ceviz büyüklüğünden 2 ceviz büyüklüğüne çıkartarak verebilirsin dedi. Arada da tavuk da veriyorum. Bilhassa demir eksikliği için veriliyor sanırım et.
Ben iki öğün verebiliyorum kahvahltı+sebze çorbası. Akşam öğünü hep araya kaynıyor.

Öyle olsa iyi ama yeterli mi sence?
Mesela bir tanıdık var, bebeğine gittiği yerlerdeki yapılanları pasta,börek,çörek,mercimek köftesi vs.lerden de veriyor. 9 aylık ama bayadır böyle yapıyormuş. Evde de yaptığı yemeklerden veriyormuş. Bir güzel de ağzını açıyor yediriyor. Yani öyle saatlerce bekletmek yerine ara ara vermiş oluyor. Ben aralarda bişeyler veremiyorum ama tabi emzirmeye çalışıyorum bir yandan da. Bizimki öyle ağzını açmaz, zorla veririrm onda da öğürmezse minnacık bişeyi ağzında çevirir de çevirir. Ne zaman ağzını açıp yiyecek o türlü şeyleri bilmiyorum artık.

Ben otururken yediremiyorum yemeğini de. Hep başka yerlerde ilgisi, kafası yerlerde olunca kaşığı sokamıyorum ağzına. Anakucağına yatırdığımda da sıkılıyor kalkmak istiyor. Sizler nasıl yediriyorsunuz?

Kızlar aklınızda bulunsun doktorumuz tavuk yerine hindi etini önerdi, daha fazla protein ve demir içeriyormuş.

canım bamya ve baklada alerjik ama her bebekte olcak diye birsey yok. az az denemek lazım belkı.ben oğluma çilek vermiştim bir sey olmamıştı mesela.

canım valla aynen benim kızımda mama sandalyesinde sürekli gözü yerlerde,ama her öğün böle,ne var bu yerde anlamıyorum,öle ağzını falan kilitlemez ama ilgisi hep etrafta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…