- Konu Sahibi esenruzgar
-
canım benim kızım da 7 aylık,6 aylıkken başladık ek gıdaya.sbah kahvaltı da 30 cc devam sütü ile 1 -2bebe bisküvisi ya da bebe ekmeğini ıslatıyorum.1 tatlı kaşığı labne peynir ya da 1 kibrit kutusu beyaz peynir(akşamdan ıslatılmış) 1 çay kaşığı pekmez,yumurta sarısı veriyorum.öğlen meyve püresi,1 orta boy meyva kadar.ara öğün de yoğurt,küçük kavanoz kdr mayalıyorum her gün,akşam için bi kısmını ayırıyorum.akşam da sebze püresi,çorbası,çorbalar,hatta kıyma da eklioruz artık,1 ceviz kdr.onuda küçük kavanozlar kdr yiyo,yanında da yoğurt.yoğurdu 200 ml lik sütlerle mayalıyorum,onu bitiriyor.dr da ztn o kdr yicek dedi.böle yani,ayrıca artık sebze pürelerinden çok,salçasız baharatsız tuzsuz yemek gibi de yapıorum,çatalla eziyorum,pirinçten çok bulgur koyuyorum çorbalarına,pişmiş domates alerjik etkisini kaybediyor,salça yerine domates koyuyorum.henüz 3 ana öğüne gerek yok dedi dr,ama benim kız gündüzde emio çok.işte böle :)
1) devam sütü 6 aydan sonra veriliyor,numara 2 olarak,9.aydan sonra 3 numara oluyor.6 aydan önce zaten verilen formül sütlerin adına bebek sütü deniyor,6.aydan sonra devam sütü deniyor.
2) küçük hazır meyva kavanozlarını kastetmiştim,çeşitli markaların.
3) yemek olayına bu hafta başladık,semizotu yemeği,fasülye,patates kabak,yani 4 tane fasülyeyi soğan ve domatesle pişirip eziyorum.1 ay püre şeklindde yedik sadece fasülyeyi haşlayarak,içine zeytinyağı ekleyerek.artık bitti o devir dedi doktorumuz.
4)bebeğine bağlı olmakla beraber,alıştırmakla da ilgili,ben doktorumuzun sözünden hiç çıkmadım,çok da güveniorum,sadece ilk hafta tel süzgeç yaptırdı,hemen çatalla ezmeye geçirdi,dolayısı ile alıştı.rondo ya ise çoook kızıo asla dio,bence acil tarafından bırak,tabi yine sen ve bebeğin bilir..
5) evet günde tek meyve kafi,hadi küçük meyva olsun 2 ye çıkar.ama asla başka meyva ile karıştırmadım,yine doktorun öğütü meyvaları damak tadı gelişsin diye karıştırma dedi,yoğurtta dahil buna.hele ki meyvayı niye blendır yapıosun onu anlamadım,cam rende kullanılıo meyva için
1) Devam sütü 1 yaşından önce verilebiliyor mu ?
2) Sebze püresi için küçük kavanoz ne kadar ml aşağı yukarı ? Kavanozdan kavanoza fark var :)
3) Hangi tür yemekleri veriyorsun?
4) Çatalla ezince pütürlüyü yiyor mu? Biz blendırlayıp , tel süzgeçten geçirmek durumunda kalıyoruz bazen.
5) 1 gün için 1 tane meyve az değil mi?
Ben birkaç meyveyi karıştırıp blendırdan geçirip öyle veriyorum. Yiyebildiği kadarını veriyorum. Ben fazla mı veriyorum acaba diye düşünüyorum.
Anne sütünü daha çok almasını engellermi o açıdan...
kızlar 1 yaşından once bamya verilmiyor bebişlere
Ben çorbasına 1 tane atıyorum hergün. Birşey de olmadı çok şükür...
kızlar 1 yaşından once bamya verilmiyor bebişlere
1/Devam sütü dediğiniz mama sanırım,o doğduğundan itibaren veriliyor zaten.İnek sütünü ise ben 6 aylıkken vereye başladım.
2/Kavanoz miktarı hani bu hazır püreler satılıyor bebe püreleri onlar kadar onlarda ortalama yarım kase ya çıkıyor ya çıkmıyor.
3/Sizin ayınızda her yemeği yiyebilir artık.Kendinize yaptoığınız dolmadan içini ezip yedirin mesela.(Baharatsız)
4/Çatalla ezince yerde hem blendar hem tel süzgeç tamamen pürürzsüz bırakıyor zor olur sizin için geçmek sonra.Asla yapmayın derim..
5/İki meyveyi karıştırıp verebilirsiniz,her gün iki değişik meyve.Yiyebildiği kadar yesin..
Beslenmenizin çoğunu anne sütü oluştursun bence.Ek gıdayıda yiyebildiği kadar yesin.Zorlamayın derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?