• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıda miktarı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Kızlar birşey soracağım,
Benim oğlum 7.5 aylık oldu. Ek gıdalara çoktan başladık. Sabah kahvaltı(peynir,yumurta,pekmez), öğle sebze çorbası akşam da bazen tarhana veriyordum. Ara öğünlerde de yoğurt ve meyve püresi. Bunların miktarlarını siz ne kadar veriyorsunuz? Ben aynı zamanda emziriyorum da ama sadece geceleri veya gündüz uyursa uyumadan önce biraz emiyordu. Sebze çorbası ve meyve püresini 1 kase veriyordum. Gündüz emmeyi nerdeyse hiç emmiyodu. Bugün az verdim emmeye başladı. Bu sefer de ek gıdaları almak istemiyor sanki. Sizce nasıl yapmalı? Ara öğünler ve normal öğünlerin miktarı ve sıklıklarını nasıl veriyorsunuz? Ve de emzirmeyi nasıl yapıyorsunuz?

canım benim kızım da 7 aylık,6 aylıkken başladık ek gıdaya.sbah kahvaltı da 30 cc devam sütü ile 1 -2bebe bisküvisi ya da bebe ekmeğini ıslatıyorum.1 tatlı kaşığı labne peynir ya da 1 kibrit kutusu beyaz peynir(akşamdan ıslatılmış) 1 çay kaşığı pekmez,yumurta sarısı veriyorum.öğlen meyve püresi,1 orta boy meyva kadar.ara öğün de yoğurt,küçük kavanoz kdr mayalıyorum her gün,akşam için bi kısmını ayırıyorum.akşam da sebze püresi,çorbası,çorbalar,hatta kıyma da eklioruz artık,1 ceviz kdr.onuda küçük kavanozlar kdr yiyo,yanında da yoğurt.yoğurdu 200 ml lik sütlerle mayalıyorum,onu bitiriyor.dr da ztn o kdr yicek dedi.böle yani,ayrıca artık sebze pürelerinden çok,salçasız baharatsız tuzsuz yemek gibi de yapıorum,çatalla eziyorum,pirinçten çok bulgur koyuyorum çorbalarına,pişmiş domates alerjik etkisini kaybediyor,salça yerine domates koyuyorum.henüz 3 ana öğüne gerek yok dedi dr,ama benim kız gündüzde emio çok.işte böle :)

Son düzenleme:
canım benim kızım da 7 aylık,6 aylıkken başladık ek gıdaya.sbah kahvaltı da 30 cc devam sütü ile 1 -2bebe bisküvisi ya da bebe ekmeğini ıslatıyorum.1 tatlı kaşığı labne peynir ya da 1 kibrit kutusu beyaz peynir(akşamdan ıslatılmış) 1 çay kaşığı pekmez,yumurta sarısı veriyorum.öğlen meyve püresi,1 orta boy meyva kadar.ara öğün de yoğurt,küçük kavanoz kdr mayalıyorum her gün,akşam için bi kısmını ayırıyorum.akşam da sebze püresi,çorbası,çorbalar,hatta kıyma da eklioruz artık,1 ceviz kdr.onuda küçük kavanozlar kdr yiyo,yanında da yoğurt.yoğurdu 200 ml lik sütlerle mayalıyorum,onu bitiriyor.dr da ztn o kdr yicek dedi.böle yani,ayrıca artık sebze pürelerinden çok,salçasız baharatsız tuzsuz yemek gibi de yapıorum,çatalla eziyorum,pirinçten çok bulgur koyuyorum çorbalarına,pişmiş domates alerjik etkisini kaybediyor,salça yerine domates koyuyorum.henüz 3 ana öğüne gerek yok dedi dr,ama benim kız gündüzde emio çok.işte böle :)

1) Devam sütü 1 yaşından önce verilebiliyor mu ?
2) Sebze püresi için küçük kavanoz ne kadar ml aşağı yukarı ? Kavanozdan kavanoza fark var :)
3) Hangi tür yemekleri veriyorsun?
4) Çatalla ezince pütürlüyü yiyor mu? Biz blendırlayıp , tel süzgeçten geçirmek durumunda kalıyoruz bazen.
5) 1 gün için 1 tane meyve az değil mi?
Ben birkaç meyveyi karıştırıp blendırdan geçirip öyle veriyorum. Yiyebildiği kadarını veriyorum. Ben fazla mı veriyorum acaba diye düşünüyorum.
Anne sütünü daha çok almasını engellermi o açıdan...

1) devam sütü 6 aydan sonra veriliyor,numara 2 olarak,9.aydan sonra 3 numara oluyor.6 aydan önce zaten verilen formül sütlerin adına bebek sütü deniyor,6.aydan sonra devam sütü deniyor.
2) küçük hazır meyva kavanozlarını kastetmiştim,çeşitli markaların.
3) yemek olayına bu hafta başladık,semizotu yemeği,fasülye,patates kabak,yani 4 tane fasülyeyi soğan ve domatesle pişirip eziyorum.1 ay püre şeklindde yedik sadece fasülyeyi haşlayarak,içine zeytinyağı ekleyerek.artık bitti o devir dedi doktorumuz.
4)bebeğine bağlı olmakla beraber,alıştırmakla da ilgili,ben doktorumuzun sözünden hiç çıkmadım,çok da güveniorum,sadece ilk hafta tel süzgeç yaptırdı,hemen çatalla ezmeye geçirdi,dolayısı ile alıştı.rondo ya ise çoook kızıo asla dio,bence acil tarafından bırak,tabi yine sen ve bebeğin bilir..
5) evet günde tek meyve kafi,hadi küçük meyva olsun 2 ye çıkar.ama asla başka meyva ile karıştırmadım,yine doktorun öğütü meyvaları damak tadı gelişsin diye karıştırma dedi,yoğurtta dahil buna.hele ki meyvayı niye blendır yapıosun onu anlamadım,cam rende kullanılıo meyva için

kavanoz olayına netlik kazandırayım ben :) 200 ml sütten yapılmış yoğurdu bitiriyor,günlük sütle yapıorum,bulamazsam pınar organik sütle yapıorum

1) devam sütü 6 aydan sonra veriliyor,numara 2 olarak,9.aydan sonra 3 numara oluyor.6 aydan önce zaten verilen formül sütlerin adına bebek sütü deniyor,6.aydan sonra devam sütü deniyor.
2) küçük hazır meyva kavanozlarını kastetmiştim,çeşitli markaların.
3) yemek olayına bu hafta başladık,semizotu yemeği,fasülye,patates kabak,yani 4 tane fasülyeyi soğan ve domatesle pişirip eziyorum.1 ay püre şeklindde yedik sadece fasülyeyi haşlayarak,içine zeytinyağı ekleyerek.artık bitti o devir dedi doktorumuz.
4)bebeğine bağlı olmakla beraber,alıştırmakla da ilgili,ben doktorumuzun sözünden hiç çıkmadım,çok da güveniorum,sadece ilk hafta tel süzgeç yaptırdı,hemen çatalla ezmeye geçirdi,dolayısı ile alıştı.rondo ya ise çoook kızıo asla dio,bence acil tarafından bırak,tabi yine sen ve bebeğin bilir..
5) evet günde tek meyve kafi,hadi küçük meyva olsun 2 ye çıkar.ama asla başka meyva ile karıştırmadım,yine doktorun öğütü meyvaları damak tadı gelişsin diye karıştırma dedi,yoğurtta dahil buna.hele ki meyvayı niye blendır yapıosun onu anlamadım,cam rende kullanılıo meyva için

Anladığım kadarıyla yemekten kastın tek tek sebzeleri pişirip öyle veriyorsun. Ben bir sürü karma yapıp bamya, taze fasülye, kabak, havuç, semizotu, maydanoz, biber, soğan papates vs. haşlayıp içine de irmik, şehriye veya makarnadan da 1 tatlı kaşığı koyup öyle veriyorum. Blendırlıyorum ama pütürlü oluyor yine de... Sanırım zamanla alışacak bizimki pütürlüye. Bazı çocuklar öyle oluyormuş. Tel süzgeçten geçirince daha ince oluyor aslında. Çatalla ezip yedirince nasıl olur bilemiycem...

Çok da fazla vermemeye başladım artık ögün miktarını da. Az ve sık veriyorum. Sebzeyi de meyveyi de 1 kase olarak veriyordum. Ben bir ara birkaç meyveyi blendırlayıp veriyordum, 1 kase kadar oluyordu. Biraz oyunla vs. bitirtiyordum. Her meyveyi tek veremiyorum. Erik çok ekşi oluyor mesela. Bir de her meyve de cam rendeyle ezilmiyor. Ama tadlarına alışması için eline veriyorum yalıyor felan.

İşte böyle... Değişik fikirlerin olursa beklerim :)

Son düzenleme:
mercimek çorbası değil ama bir kaç gündür sebze çorbalarına 1 tatlı kaşığı ekliyorum,bugün semizotu yemeği yedi mesela,domates ve bulgurlu.salçasız tuzsuz

slm arkadaşlar bu kadar yemek yiyen yavrular kaç aylık,benimki 5 aylık daha meyvelerin tadına bakmak için bile agzını açmıyor,ben bir yerde yanlış yaptım ama nerde çözemedim nasıl alışacak bilemiyorum düşündükçe başım agrıyor.

1) Devam sütü 1 yaşından önce verilebiliyor mu ?
2) Sebze püresi için küçük kavanoz ne kadar ml aşağı yukarı ? Kavanozdan kavanoza fark var :)
3) Hangi tür yemekleri veriyorsun?
4) Çatalla ezince pütürlüyü yiyor mu? Biz blendırlayıp , tel süzgeçten geçirmek durumunda kalıyoruz bazen.
5) 1 gün için 1 tane meyve az değil mi?
Ben birkaç meyveyi karıştırıp blendırdan geçirip öyle veriyorum. Yiyebildiği kadarını veriyorum. Ben fazla mı veriyorum acaba diye düşünüyorum.
Anne sütünü daha çok almasını engellermi o açıdan...

1/Devam sütü dediğiniz mama sanırım,o doğduğundan itibaren veriliyor zaten.İnek sütünü ise ben 6 aylıkken vereye başladım.
2/Kavanoz miktarı hani bu hazır püreler satılıyor bebe püreleri onlar kadar onlarda ortalama yarım kase ya çıkıyor ya çıkmıyor.
3/Sizin ayınızda her yemeği yiyebilir artık.Kendinize yaptoığınız dolmadan içini ezip yedirin mesela.(Baharatsız)
4/Çatalla ezince yerde hem blendar hem tel süzgeç tamamen pürürzsüz bırakıyor zor olur sizin için geçmek sonra.Asla yapmayın derim..
5/İki meyveyi karıştırıp verebilirsiniz,her gün iki değişik meyve.Yiyebildiği kadar yesin..
Beslenmenizin çoğunu anne sütü oluştursun bence.Ek gıdayıda yiyebildiği kadar yesin.Zorlamayın derim.

benim bildiğim 1 yaşa kadar inek sütü,bal,patlıcan ,yumurta beyazı,çilek,kivi,tropik meyvalar,çiğ domates,başa varsa ekleyin kızlar,ama gerekçeleriyle,bu saydıklarım hep alerjen çünkü,boşuna mahrum bırakmayalım kuzuları dünya nimetlerinden dimi ama :)

Ben çorbasına 1 tane atıyorum hergün. Birşey de olmadı çok şükür...

canım ben özel mesaj atamıyorum,yeni üyeyim,50 mesaj olmadan atılmıomuş,doktorumun adı Prof Sevgi Başkan çok çok memnunum,harika bir doktor,anne gibi,teşhisleri çok doğru bir doktor,yönlendirmesi,ilgisi,bilgisi.

Son düzenleyen: Moderatör:
1/Devam sütü dediğiniz mama sanırım,o doğduğundan itibaren veriliyor zaten.İnek sütünü ise ben 6 aylıkken vereye başladım.
2/Kavanoz miktarı hani bu hazır püreler satılıyor bebe püreleri onlar kadar onlarda ortalama yarım kase ya çıkıyor ya çıkmıyor.
3/Sizin ayınızda her yemeği yiyebilir artık.Kendinize yaptoığınız dolmadan içini ezip yedirin mesela.(Baharatsız)
4/Çatalla ezince yerde hem blendar hem tel süzgeç tamamen pürürzsüz bırakıyor zor olur sizin için geçmek sonra.Asla yapmayın derim..
5/İki meyveyi karıştırıp verebilirsiniz,her gün iki değişik meyve.Yiyebildiği kadar yesin..
Beslenmenizin çoğunu anne sütü oluştursun bence.Ek gıdayıda yiyebildiği kadar yesin.Zorlamayın derim.

1) İnek sütü 1 yaşından sonra veriliyor.
2) Sebze pürelerini ve meyve pürelerini o hazır kavanozlar kadar mı veriyorsunuz?
3) Bizim yediklerimizden yiyebilir de yeterince besleyici ve vitaminli olur mu acaba? Zaten azıcık birşey yiyorlar.
4) Bizimki öğürüyor ya ağzına büyük bişey gelse. Ben de zorlamak istemiyorum fazla. Zamanla alışır diye. Çünkü öyle yapıp da sonradan alışan çocuklar varmış.
5) Sizinkiler ne kadar yiyor bir öğünde meyveyi?

ben kızıma kerevizi çok verdim çorbasının içinde... size neden 1 yaşdan önce yasakladı ki??

Back