- 23 Mayıs 2020
- 967
- 1.687
-
- Konu Sahibi Cilekliekler7
Bizim doktor da zorlama diyor ama yemezse nasıl alışacak 1 yaşından sonra anne sütünün etkisi de azalıyor. 1-2 sefer aç bıraktım gerçekten daha iyi yedi, aç kalsın istemiyordum ama sanırım tek çözümün bu.Canım bu aylarda normal. Bende yaşamıştım bu durumları çok üzülüyordum. Doktor da biseu demiyordu normal zorlama diyordu kilosu falan iyi diyordu. Ama insanın içine sinmiyor . Ben son çare bebeği ac bıraktım kesinlikle bisey vermedim mama içiyordu benim zaten onu da vermiyordum. Sonra nasıl yemeye başladı. Sadece hafif şeyler ver sade seyler.
Bizim doktor da zorlama diyor ama yemezse nasıl alışacak 1 yaşından sonra anne sütünün etkisi de azalıyor. 1-2 sefer aç bıraktım gerçekten daha iyi yedi, aç kalsın istemiyordum ama sanırım tek çözümün bu.
Bak canım denemişsin sende . Öyle yap bi süre olsun alışana kadar devam et ac bırak . Sonra yemeye alışınca düzene sokarsin. 10 günlük bi süre sonra duzelirBizim doktor da zorlama diyor ama yemezse nasıl alışacak 1 yaşından sonra anne sütünün etkisi de azalıyor. 1-2 sefer aç bıraktım gerçekten daha iyi yedi, aç kalsın istemiyordum ama sanırım tek çözümün bu.
İnanın öyle yapıyorum. Gözünün içine baka baka yiyoruz masada çiğnemeyi öğrensin diye. Ağzını açıyor ama beğenmeyip atıyorSiz yemek yerken mama sandalyesine koyup yanınıza alın sizinle birlikte yesin. Belki öyle yer.. benim oğlum öyle daha iyi yedi
Ya bir de akranlarını gördükçe daha çok moralim bozuluyor. Kıymalı sulu yemekler yiyo çocuklar. Her çocuk bir olmaz biliyorum kıyaslama diyorum kendi kendime ama yine de içim rahat etmiyor. ben beceremiyorum heralde diyorum.lütfen üzülmeyin, 7,5 aylıkken ek gıdaya geçtik. Alerji sorunu yüzünden önce süt diyeti yaptım, baktım çoklu alerjileri var doktor katı bir diyet verdi ve 8 ay bittiğinde yavaş yavaş açmaya başlamıştım, oğlum bu süreçte sadece anne sütü, yoğurt ve muz yedi. İştahsızlıkla çok boğuştuk, şimdi 22 aylık ve yeni yeni yemeye başladı, 20-21 aylıkken 1,5 ay kadar iştah şurubu verdik. demiri ve b12 si eksikti, pandeminin ilk ayları olduğu için ölçtürememiştik, biraz acılı bir süreç kan aldırma kısmı, ama bir kan tahlili yaptırsanız genelde neden yemediği çıkıyor, sizin ne kadar yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum, çok zor, yaşamayan bilemez
bizimki hala kıymalı sulu yemek yemiyor, hala kuru şeyler seviyor, bazen çorba içiyor, çok su içiyor, meyve sebze et çerez.. dengeli bir şekilde vermeye çalışıyorum, şeker sevmiyor mesela, hiçbir zaman muhallebi kek pasta yediremedik, çocukla da ilgili biraz. ben akışına bıraktım ama 8-9 aylıkken paniktim resmen, günde 22 çeşit önüne koyup birkaç kaşık yoğurtla gün bitirdiğim çok olduYa bir de akranlarını gördükçe daha çok moralim bozuluyor. Kıymalı sulu yemekler yiyo çocuklar. Her çocuk bir olmaz biliyorum kıyaslama diyorum kendi kendime ama yine de içim rahat etmiyor. ben beceremiyorum heralde diyorum.
7.5 aylikken kıymaĺı sulu yemek yedirenler düşünsün benceYa bir de akranlarını gördükçe daha çok moralim bozuluyor. Kıymalı sulu yemekler yiyo çocuklar. Her çocuk bir olmaz biliyorum kıyaslama diyorum kendi kendime ama yine de içim rahat etmiyor. ben beceremiyorum heralde diyorum.
Ya birazda baskıdan etkileniyorum galiba. Kayınvalidem sürekli yiyor mu, şundan yap yesin, su verdin mi, yemesi lazım diye konuşup durunca kendimi kötü hissediyorum.7.5 aylikken kıymaĺı sulu yemek yedirenler düşünsün bence
Ek gıdaya erken başladınız diye erken adapte bekleyemeyin lütfen henüz erken
6 7 ay tadım 8 ay yavaş yavaş yemeklere geçiş ayıdır
Acele etmeye gerek yok asıl ek gıdaya 10.aydabn sonra başlıyor alerjik değilse siz ne pişirirseniz verin yesin 3 ay sonra
6.5 aylık ikizlerim var 1 aydır başladık sulu etli yemekleri 8. Aydan sonra hatta 9. Ayda planlıyorum. Biran okuyunca kafam gitti7.5 aylikken kıymaĺı sulu yemek yedirenler düşünsün bence
Ek gıdaya erken başladınız diye erken adapte bekleyemeyin lütfen henüz erken
6 7 ay tadım 8 ay yavaş yavaş yemeklere geçiş ayıdır
Acele etmeye gerek yok asıl ek gıdaya 10.aydabn sonra başlıyor alerjik değilse siz ne pişirirseniz verin yesin 3 ay sonra
Tipik kv terörü susturun gitsinYa birazda baskıdan etkileniyorum galiba. Kayınvalidem sürekli yiyor mu, şundan yap yesin, su verdin mi, yemesi lazım diye konuşup durunca kendimi kötü hissediyorum.İnşallah zamanla alışır.
Benim oğlumda öyleydi canım 1 yaşından sonra düzene girmeye başladı. Sen de hiç zorlama belki yaşından sonra yemeye başlar canım. Yemek konusu her yaşta sıkıntı oluyor malesef. Oğlum şuan 2.5yasinda yarım kaseyi geçmez asla yediği. Baskı yapmıyorum diye kızıyor annem. Bende saldim çocuğu napim. Kafasına göre ne isterse ne kadar isterse onu yiyorKızlar bebeğim 7 buçuk aylık. 5 bucuk aylıkken doktor tavsiyesi ile ek gıda tadımlarına başladık. Yani 2 aydır ek gıda vermeye çalışıyorum Ama yoğurttan öteye geçemedik. Hiçbir şey beğenmiyor, yemiyor. Her gün yeni tarifler deniyorum ama olmuyor olmuyor. Püre yemiyor, BLW usulü yemiyor, çorba yemiyor, kaşık maması yemiyor, tek tek veriyorum olmuyor, karıştırıp veriyorum yine olmuyor.. Sadece biraz yoğurt yiyor okadar. Sebzeleri haşlayıp yoğurtla karıştırıyorum az da olsa yiyor o şekilde. Ama nasıl alışacak bu şekilde bilmiyorum. Çok üzülüyorum, kendimi çok yetersiz hissediyorum. Bi önerisi olan var mı? Nerde yanlış yapıyorum?