Bebek Beslenmesi Ek gıda hakkındaaaa!!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

RUZGARXY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
127
5
96
İzmir
Sevgili anneler merhaba,
Kızım 4 ayı doldurdu ve 5.ayımızdan 8 gün aldık bugün.
Ben işe başladım 3 mayısta ve kızımda emme sorunları yaşıyoruz.Anneannesi bakıyor ve sağıp bıraktığım sütü malesef biberonla içmiyor Bu yüzden kaşıkla besliyor kızımı.
2.450 doğmuştu bugün dr kontrolünde kilosu 6.000 gr olmuş.Dr iyi dedi gelişmesi için.Ancak bana ek gıdaya geçmem için bir gıda listesi hazırladı.Benimde kafam çok karışık.Çocuğum emiyor beni öğlenleri ve akşamları geldiğimde.Birde gece emziriyorum kalkıp.
Sadece evde olduğumda gün içinde ve bazende akşamları emmek istemiyor.Deli gibi ağlıyor memeyi ağzına verince.Bu durum beni çok üzüyor tabi.
Benim gibi çalışan anne olan ve bu tür emme sorunları yaşayanlar varmı?
Birde ek gıdaya başlasam mı başlamasam mı çok kararsızım? Sizlerin değerli görüşlerine çok ihtiyacım var.
Biberonla sütümü emmek istememesi bende kilo alamayacak korkusuna yol açtı.
Çok zor bi durum bu offf :1no2:

canım işe başladığın için stresli günler yaşıyorsan bebeğin bunu hisseder ve oda bunu bir şekilde yansıtır...emmek istememesi bundan olabilir...emmek istemediği zaman zorlama,zaten ne kadar zorlasan da o yine emmeyecektir ve ikinizde iyice gerilirsiniz,bu durum sütünü de etkileyebilir.süt olayı kesinlikle psikolojik bir durumdur bunu unutma...
bence ek gıdya başlayabilirsin.bizde 5. ayımıza girdiğimizde başlamıştık.zaten çok vermiyorsun, bir çay kaşığıyla başlayıp zamanla arttırıyorsun ve eğer yemek istemezse zorlama, alışması için zaman ver...
biberonu birde uykudayken vermeyi dene,genelde uykudayken alırlar...uyku esnasında aç olmasına dikkat et işini kolaylaştırır...
son ve en önemli tavsiyem panik olma sabırlı ol ve her konuda olumlu düşünbayanssulusmilekaydirigubbakcemile5....

Canım çok tşk ederim.
Biberonu bide uykuda deneyelim bakalım.

Büyük ihtimal işe başlamanızın üzüntüsü, sıkıntısı ve stresi yüzünden bebeğiniz sizi emmek istemiyor. Rahat olmaya çalışın. Çok şükür anneniz bakıyormuş bebeğinize. Ne mutlu size. Elbette zor bir dönem ama alışınca inanın çok kolay geçecek. Rahat olun ve rahat geçecek bir dönemi zora sokmayın. Sütünüzü vermeye devam edin. Kaşık yerine birde bardak deneyin. Yada suluk deneyin. Mutlaka bir çözüm ortaya çıkacaktır. Eğer kilo almazsa ek gıdaya başlarsınız bence şu an anne sütüyle devam edin. en azından 5 ay bitene kadar.

bende 23 nisanda başladım işe. bizde bugün 4 aylık olduk.aynı sorunlar bizde de vardı.ama ek gıdaya başlamak için biraz erken.günde bir kez biberonla anne sütü veriyor bakıcım.fazla içmiyormuş onu da.zaten çok aç olsa eminim içer.gerçekten stres çok etkiliyor anne sütünü

Bizim de 5 aylık olmamıza 5 günümüz var. Bugün doktor ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi. Ama sadece elma suyu ve havuç suyu. Pürelerini daha sonra dedi. Bu şekilde başlayabilirsiniz yavaş şekilde. Sonunda bir fincana çıkartabilirsiniz dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…