• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek Gıda Döneminde Gereken Süt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

narsisus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2010
547
0
96
Tokat
oğlum 4 aylık çalıştığım için ek gıdaya erken geçmek zorundayız. kafama takılıyor sürekli inet sütü 1 yaşından önce verilmemeliyse cici bebe , yoğurt , muhallebi , sütlaç yapımında ne kullanmalıyım ? formül bebek sütleriyle yapmak istemiyorum zaten doğuduğundan beri aptamil vermek zorunda kaldım sütüm az olduğu için gaz sorunundan neler çektiğimi ben biliyorum . sonuçta ne kadar anne sütü baz alınarak hazırlandı deselerde koruyuculuğu açısından kimyasal . bu sorunu nasıl hallettiniz ?

Canım ben im kızım da 6. aya girecek bende inek sütü kullanmadım.
5-6 cici bebeyi üzerini geçecek kadar suyla doldurup ateşe koyuyorum ve karıştırarak muhallebi kıvamından biraz cıvık pişiriyorum bazen içine labne peynir katarak bazen katmayarak yediriyorum.İlla sütle yapmak gerekmiyor.Hatta istenirse 1 çay kaşığı pekmez de katabilirsin.
Yoğurt bi kere yaptım onu da devam sütüyle mayaladım tarifi sanırım sitede vardı.70-90 ml ılık suya 6 ölçek devam maması katıp içine 1 tatlı kaşığı yoğrdu iyice karıştırıp küçük bi kavanoza koyacaksın ve 3-4 saat dinlendireceksin sonra da buzdolabına yoğurt hazır.ama ben artık günlük normal sütle de hazırlanabilir diye düşünüyorum çünkü şekerli yoğurda alışan bebiş sonra kolay kolay kabullenmez gerçek yoğurdu diye düşünüyorum.
Muhallebiyi yarım su bardağı suyun içine 1.5 tatlı kaşığı pirinç unu katıp ateşte muhallebi kıvamında pişirdikten sonra 3 ölçek devam sütü(toz halinde) katıp iyice çırpıp yediriyorum.hiç şeker katmana gerek yok
bu zamana kadar sütlaç hiç denemedim.

arkadaşım inek sütü kullanabilirsin ama bulabilirsen günlük süt olsun.sağlık ocağından bana broşür verip bilgilendirdiler,kesinlikle formül süte gerek yok dediler. sonuçta doğal değil. yani sürekli inek sütü versen zararlı ama ek besin olarak kullanılabilir, çoğunluk olarak anne sütü, inek sütü ve inek sütünden yoğurt, sebze meyveler falan.dediklerini sütle yapabilirsin ama önce alıştırmak için biraz sulandırarak dene istersen. ben öyle yapacağım. benim bebeğim de 4. ayını doldurduğunda işe başlayacağım ve inek sütü veya keçi sütü kullanacağım.yalnız süte şeker eklenmeyecekmiş.

Back