Bebek Beslenmesi ek gıda çıkmazı :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
46
Konya
merhaba arkadaşlar..lütfen yardımcı ollun lütfen..kafam öyle karışık ki ..internetten araştıra araştıra delirecm kafam allak bullak oldu resmen..sorunum ve sorum şu;

dr. ek gıdaya yavaş yavaş başlaın dedi..5 aylık oldu oğluşum..
ama ggel gelelim nasıl ,hangi sıklıkla,ne kadar ne vereceğimi hala anlamadım..

mesela sabah emzirdim öğlen ,ikindin yada ögün aralarında ne vermeliyim..ne kadar vermeliyim..kimi yoğurt verdiyor kimi meyve suyuyla başla..
1.hafta şu 2.hafta şu denilliyor..mesela 1 hafta havuç patates püre yaptım diyelim koca 1 hafta onu mu yedirmeliyim?

Allah aşkına anlıyabileceğim gibi açıklama yapabilirmisiniz

canım olur mu bır hafta aynı seyı yer mı bebek bıkar sonra bırsey veremezsın ben doktora falan degıl etrafıma danısarak ayarlamıstım hamdolsun kızlarım kılolu degıller ama bagısıklık sıstemlerı guclu kolay hastalanmıyoruz cok sukur en fazla ıkı gunluk sebze corbaları yapardım 8 aya kadar tavuk yok et yok salca yok mesela pırınc havuc patates bunları haslayıp blendırdan gecırıp verdım bazen ıspanak kabak veya dıger sebzeler ama karısım 3 sebzeyı gecmemelı tadını bılmem hıc bakmadım ama kızlarım cok zekıler ınan bence sebze corbaları bunda cok etkılı oldu asla ve asla mama vermedım sabah yumurta verdım rafadan olarak esasen ıstah problemlerıde olurdu ama sabırla yenı seyler denerdım baslangıcta rafadan yumurta dene ıstersen sonrasında zaten yaptıkca aklına gelır annelık ıcgudusu ona yanlıs bırsey vermenı engelleyecektır merak etme ama corbalar cok onemlı bırde ılk deneyecegınde acken denemelısın yoksa yemez az az yap mınıcık kaplarda yap sıkılmasın oglusun burda taze annelerde sana bılgı verırler sorarsan bende elımden geldınce cevaplarım korkma panık olma gayet guzel becerırsın sen merak etme allah yardımcın olsun

tşk ederim senamm iyi ki varsın..kendi kendime kfamı karıştırdım..bugün kabak havuç püresi yaptm sevmedi..2 gün sonra tekrar deniyecem inş. o zaman yer..meyve püresi denedim onu yedi..

canım bizimdoktorumuz ilk önce günde birkaç kaşık meyve suyuyla başla dedi.bir armutu 5 ebölüp onu cam rendede rendele ve suyunu ver bir gün içerisinde demişti.3günbu şekilde armut ,3 gün elma,sonrasında birkaç kaşık sebze çorbası(paates,havuç,pirinç,1 tatlı kaşığı zeytinyağı üzerine 3bardak suyla iyice pissin.30-40 dk.bunu blenderdan geçir eğer sulu değilse az sulandır ver.benimki ilk çorbayı birkaç kaşıkla başladı ertesi gün yarım çay bardağı aldı.zaten ne kadar yiyeceğine kendi karar veriyor.ama anne sütünü hemen azaltma veya formül mamayı.çorbayıda 3gün veridkten sonra yoğurt denedik onlada ısrar etmeden ilk gün bikaç kaşık sonra bir fincana çıktık.giderek artacak aldığı miktar.ben bazen kendi içtiğimiz çorbalardan eğer salçalı ve baharatlı değilse bikaç kaşık veriyorum(balkabağı,brokoli)yumurta için erken 1yaşına kadar katı verilmeli o da sarısı.fırsatım olunca günlük liste yazarım buraya.sevgiler.

Meraba canım. Ek besinle geçişle ilgili birçok tabsiye var haklısın. Bana kalırsa senin açından en çok yemesini istediğin şey her neyse ( mesela meyve ile başlayanlar sebzeye alışamıyor diyorlar.) senin için sebze yemesi önemliyse sebzeyle( havuç, patates vs uygun olur). Meyve yesin, güzel tatlarla başlasın zamanla alışır diyorsan meyve ile ( elma, armut bunun için ideal). Ama midesi önce alışsın, diyorsan muhallebi ile, yoğurda alışsın diyorsan da yoğurtla başlayabilirsin. Ben ilk pirinç unlu muhallebi ile daha sonra havuç püresi ve takiben yoğurtla başlamıştım. Ayrıca evet bir süre ardarda aynı şeyi vermen gerekiyor o yiyeceklere alerjisi olup olmadığını anlamak için. Zaten tahmin ettiğin gb bıkacak kadar çok yemiyorlar en fazla 1 yemek kaşığı ile başlıyorsun. Gitgide artırıyorsun. Alerjisini takip etmen için üstüste vermen şart yani:) umarım işine yarar kolay gelsin canım.

4-5 aylık bebek için günlükmenü
sabah uyandığında anne sütü/mama
öğle anne sütü/mama
ikindi 2-6 tatlı kaşığı meyve sebze püresi
akşam anne sütü/mama ve 2-4 tatlı kaşığımuhallebi
gece anne sütü/mama

5-6 aylıkmenü
sabah uyandığında annesütü/mama
sabah 6-12 tatlı kaşığı muhallebi
öğlen 6-12 tatlıkaşığı meyve/sebze püresi-su-anne sütü
ikindi meyve püresi ve yoğurt
akşam annesütü/mama
gece anne sütü/mama

bu bizeönerilen menü oldu:)belki sanda faydası dokunur.sevgiler bebişinle uzun,mutlu,sağlıklı bir ömrün olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…