Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar benim bebeğim 11 gün sonra 5 aylık oluyor ek gıda ile ilgili bişeyler soracam ve paylaşacam tecrübeli annelerin cevaplarını bekliyorum.Bebeğim şu ana kadar sadece anne sütü aldı çok şükür. 4.ay kontrolünde doktorumuz ek gıdaya başlayın demişti ama ben kilosu gelişimi iyi olduğu için en azından 5. aya kadar daha bekliyim dedim ve 5. Ayda alıştırma olarak başlayıp 6. Aydan itibaren öğün olarak vereyim diyorum.Yani o 1 aylık süreci tattırma alıştırma süreci yapmak istiyorum araştırmalarım sonucu kendimce bir liste yaptım ilk 2 gün elma suyu 3.gün elmanın püresi yada duruma göre gene suyu ve 1 tatlı kaşığıyla başlayıp her gün bir kaşık fazlalaştırarak.Sonra armutla aynı mantıkla devam etmek istiyorum iki gün suyu 3.gün püresi şeklinde ve hergün birer tatlı kaşığı artırarak.meyveler bitince gene 3 gün yalnız yoğurt ve daha sonra sebzeye geçip 3gün patates ondan sonraki 3 gün patates + havuç daha sonra patates + havuç + kabak.. öyle gitmek istiyorum merak ettiğim bu sistem doğru mu eksiğim yada fazlam var mı bir de 6. Aydan sonra günlük ne miktarda vereyim ek gıdayı yani bir meyve bir sebze öğünümüz örneğin çay bardağının neresine kadar olsun miktarı merak ediyorum.Biraz erken soruyorum bunlari sanırım ama zaman hemen geçiyo artı merak ediyorum cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkürler tüm ek gıda maratonundaki annelere kolaylıklar diliyorum.
♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
bence erken başlamışsın bebeğin sadece anne sütü alıyormuş bu durumda 6.ayı dolunca başlatıyorlar önce şekersiz şeylerle başlanıyor çünkü anne sütüde şekersiz yoğurt ve sebze çorbası sonra meyve suyu ve meyve püresi (şekeri az meyve olacak elma armut vb.)7.ay sonunda çeşitler artırılır 8.ayda tahıllı çorbalar eklenebilinir tarhana mercimek gibi et balık verebilirsin blendır çok kullanma sonra pütürlü yedirmekte zorlanırsın sağlıkla büyüt bebişini
merhaba canim ben de ayni dertten muzdaribim benim kizim 4 aylik olucak doktor ek gidaya baslayacagimizi soyledi biraz biraz tattirarak baslayacagiz ama biz mamayla besleniyoruz ne yazikki!! ben de tam kafamda sekillendirebilmis degilim doktor anne sutu aliyo olsa 6 aydan once baslatmazdim dedi_ bence miktari artirma derim ben- biraz biraz tattirmazsan ilerde sorun yasayabilirsin ama kasik kasik her gun duzenli olarak vermen gerektigini dusunmuyorum 6 ayi beklesen daha iyi olur gibi geliyo simdilik sadece arada tattirabilirsin ama oyle miktarlari arttira arttira yapma sonra seni emmeyi birakabilir Allah korusun! ve ek gidaya basladiginda 1 hafta sadece bir besini dene ondan sonraki hafta sadece baska bir taneyi cunku alerjisi olup olmadigini anlamak gerekiyo ayrica once kasik mamalarindan baslamak daha dogru geliyo bana
Teşekkür ederim cevaplar için.Olmazsa biraz daha bekleyim ozaman.