- 2 Eylül 2022
- 284
- 301
- 33
- Konu Sahibi Wanda Maximoff
-
Hemen peynire geçme farklı bir şey dene.Merhaba hanımlar bebeğimle ek gıda dönemine giriş yaptık. Doktorumuza sormayı unuttuk o yüzden size sorayım dedim. İlk defa tadım yapacağı ürünleri 3 gün kuralı ile tattırıyorum. Süt ürünleri içinde geçerli mi bu acaba? Mesela yoğurdu tattırdım 3 gün. Bir şey çıkmadı. Sonra peynir için de mi 3 gün tattırmam lazım?
Tabii ama onu sormamıştımHemen peynire geçme farklı bir şey dene.
Evet bizim de aynı şekilde önce sebzeler yoğurt daha sonra meyvelerYoğurtta sıkıntı yoksa peynirde de yoktur %90 kuzum
Benim kızım da 7 aylık
Şöyle yaptım ben. Sebzelerde patlıcan, bakla gibi , meyvelerden çilek gibi alerji ihtimali olan seyleri asla vermedim. Ama onun dışında çoğu sebzede pek alerji olmuyor zaten
Bugun havucu denedim mesela. Sıkıntı olmadı ya, ikinci gün havucla kabağı denedim. Sebzelerde pek sıkıntı olmuyor dediğim gibi.
Havuç, kabak, patates, kırmızı biber, tatlı patates, brokoli, enginar ilk bunları önermişti bize doktorumuz. Buharda pişirilip, çatalla ezilecek. Blender yok. Zeytinyağı damlatıp verilecek demişti. Bunlardan sonra yoğurt. Peşine de elma, armut, kayısı, avokado, şeftali, muz… bu şekilde arttırarak gitmiştik. Meyveler de cam rendeden geçirip gene zeytinyağı damlatıp verilecek demişti
Meyveleri genellikle bebek irmiği pişiriyorum. Meyveleri cam rendeden gecirip üstüne ekliyorum öyle veriyorum mesela. Dışarfa da kavanoz mama gibi iyi oluyor
Kahvaltısında yumurta sarısını 4 te 1i, peynir olarak da bebek loru ya da bebek labnesi…
Yumurta sarısını da günden güne arttırabilirsin. Günlük 1 çay bardağını aşmayacak kadar ek gıda vermeye özen göster
Göz kararı ekliyorum kuzum ama tadımlık, az bir miktarsa çay kaşığı ekle. Biraz daha öğün tarzıyla tatlı kaşığı kadar ekle… katı gıdaya yeni geçiyorlar ya kabızlık yaşanması normaldir. Zeytinyağı o yönden iyi oluyorEvet bizim de aynı şekilde önce sebzeler yoğurt daha sonra meyvelerzeytinyağı hakkında demedi ama bir şey. Ne kadar ekliyorsunuz acaba bebeğim kakasını yapmadı ek uzun süredir
Deneyeceğim çook teşekkür ederimGöz kararı ekliyorum kuzum ama tadımlık, az bir miktarsa çay kaşığı ekle. Biraz daha öğün tarzıyla tatlı kaşığı kadar ekle… katı gıdaya yeni geçiyorlar ya kabızlık yaşanması normaldir. Zeytinyağı o yönden iyi oluyor
Bir de avokado çok güzel kakaya çıkartıyor. Lifli ve kendinden yağlı bir meyve. Diğerleri gibi tatlı da değil sebze reddi yapmaz. Ama bağırsakları çok güzel çalıştırır. Onu gene dene istersen. Ya da kayısı dene. 1 taneciği cam rendeden geçirip veriver. O da rahatlatır
Rica ederiiimDeneyeceğim çook teşekkür ederim
Çorba gibi yoğun kıvamlı sıvılar yaptınız mı ilk zamanlar? Ben bebek tarhanası düşünmüştüm yapmayıYoğurtta sıkıntı yoksa peynirde de yoktur %90 kuzum
Benim kızım da 7 aylık
Şöyle yaptım ben. Sebzelerde patlıcan, bakla gibi , meyvelerden çilek gibi alerji ihtimali olan seyleri asla vermedim. Ama onun dışında çoğu sebzede pek alerji olmuyor zaten
Bugun havucu denedim mesela. Sıkıntı olmadı ya, ikinci gün havucla kabağı denedim. Sebzelerde pek sıkıntı olmuyor dediğim gibi.
Havuç, kabak, patates, kırmızı biber, tatlı patates, brokoli, enginar ilk bunları önermişti bize doktorumuz. Buharda pişirilip, çatalla ezilecek. Blender yok. Zeytinyağı damlatıp verilecek demişti. Bunlardan sonra yoğurt. Peşine de elma, armut, kayısı, avokado, şeftali, muz… bu şekilde arttırarak gitmiştik. Meyveler de cam rendeden geçirip gene zeytinyağı damlatıp verilecek demişti
Meyveleri genellikle bebek irmiği pişiriyorum. Meyveleri cam rendeden gecirip üstüne ekliyorum öyle veriyorum mesela. Dışarfa da kavanoz mama gibi iyi oluyor
Kahvaltısında yumurta sarısını 4 te 1i, peynir olarak da bebek loru ya da bebek labnesi…
Yumurta sarısını da günden güne arttırabilirsin. Günlük 1 çay bardağını aşmayacak kadar ek gıda vermeye özen göster
Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla ezdim hep ben. O yüzden hep püre kıvamında oldu. Sulu olmadı yani… meyveleri de bebek irmiğiyle verdim hep. Hep püre kıvamında verdim yani. Tarhanayı da 2 kaşık tarhana, 1 bardak su olarak yapıyorum. Su gibi sıvı olmuyor. Daha katı oluyor o zamanÇorba gibi yoğun kıvamlı sıvılar yaptınız mı ilk zamanlar? Ben bebek tarhanası düşünmüştüm yapmayı
Çok teşekkürler, daha 3 aylığız bakalım neler bekliyor bizi..Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla ezdim hep ben. O yüzden hep püre kıvamında oldu. Sulu olmadı yani… meyveleri de bebek irmiğiyle verdim hep. Hep püre kıvamında verdim yani. Tarhanayı da 2 kaşık tarhana, 1 bardak su olarak yapıyorum. Su gibi sıvı olmuyor. Daha katı oluyor o zaman
Ben de çok paniklemiştim de hiç öyle bir süreç değilmiş. Oldukça eğlenceliÇok teşekkürler, daha 3 aylığız bakalım neler bekliyor bizi..
İnşallah bizim de öyle olurBen de çok paniklemiştim de hiç öyle bir süreç değilmiş. Oldukça eğlenceli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?