Yoğurtta sıkıntı yoksa peynirde de yoktur %90 kuzum
Benim kızım da 7 aylık
Şöyle yaptım ben. Sebzelerde patlıcan, bakla gibi , meyvelerden çilek gibi alerji ihtimali olan seyleri asla vermedim. Ama onun dışında çoğu sebzede pek alerji olmuyor zaten
Bugun havucu denedim mesela. Sıkıntı olmadı ya, ikinci gün havucla kabağı denedim. Sebzelerde pek sıkıntı olmuyor dediğim gibi.
Havuç, kabak, patates, kırmızı biber, tatlı patates, brokoli, enginar ilk bunları önermişti bize doktorumuz. Buharda pişirilip, çatalla ezilecek. Blender yok. Zeytinyağı damlatıp verilecek demişti. Bunlardan sonra yoğurt. Peşine de elma, armut, kayısı, avokado, şeftali, muz… bu şekilde arttırarak gitmiştik. Meyveler de cam rendeden geçirip gene zeytinyağı damlatıp verilecek demişti
Meyveleri genellikle bebek irmiği pişiriyorum. Meyveleri cam rendeden gecirip üstüne ekliyorum öyle veriyorum mesela. Dışarfa da kavanoz mama gibi iyi oluyor
Kahvaltısında yumurta sarısını 4 te 1i, peynir olarak da bebek loru ya da bebek labnesi…
Yumurta sarısını da günden güne arttırabilirsin. Günlük 1 çay bardağını aşmayacak kadar ek gıda vermeye özen göster