• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek Gıdaya Geçiş için BLW(Baby Led Weaning)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Editor0029

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
1
3
36
46
Kendi kendini besleme yöntemi

Blw; bebeğin kendi kendine beslenmesini destekleyen alternatif bir yöntemdir. Ek gıdaya geçiş sürecinin eğlenceli şekilde devam etmesine blw çok büyük katkı sağlayacaktır. Hazırladığım blw ile ek gıdaya geçiş rehberi sizlere iyi bir kaynak olabilir.

Blw ile Bebeğin yetişkinlerle bir arada tadarak, test ederek ve kendi kendine yiyerek sağlıklı aile yemeklerini öğrenerek, püre değil gerçek yemeklerle beslenecektir. Ve bunu yapabilmesi yaklaşık bebek 6 aylık olduğunda gerçekleşecektir.

Bebekler blw yapabilmesi için 6 aylık olup, desteksiz oturması gerekmektedir. Özellikle ilk yıl oral dönem olması, bebeğin meraklı olması, dokunma duyusunun gelişmiş olması alt alta geldiğinde bebeğin kendi kendine yiyebilme yeteneğinin oluştuğunu görmüş olacağız.

Anne – baba içinde blw; bebeğin peşinden tabakla koşmadan, eğlenerek, doğal bir süreç şeklinde ilerleycektir.

Blw nasıl başlamalıyız?

Çocuk doktorunuz artık ek gıdaya başlayabilirsiniz dediğinde artık tadım günlerine başlayabilirsiniz. Denemeleri bebeğiniz ne çok aç ne çok tok olmadığı anlarda başlayın. Örneğin; Emzirmeden yaklaşık 1,5-2 saat sonra gibi. Bebeğinizin ritmine göre bunu planlayabilirsiniz.

Bebeklere yemekleri sunarken pişirme tekniklerine de dikkat etmeliyiz.

- Buharda pişirme

- Haşlama

- Fırınlama

gibi yöntemleri kullanabiliriz. Bol yağda kızartma yapılmamalıdır.

İlk başladığınızda çok az yerler ve genellikle oyun oynarlar. İlk haftalarda verdiklerinizi yerde, sandalyede görebilirsiniz. Ağızların aldıklarını da yutmadan ağzından çıkarabilirler. İlk günlerdeki yiyeceğe olan ilgisi azabilir ve ya çok az yiyebilir. Ek gıdaya başladığında miktar olarak ne kadar vereceğinizi bilmiyorsanız sitemdeki bu yazı size rehber olabilir.Çok az yer ve oyun oynayabilir. Bu durum gayet normaldir.6-8 ay arasında bebekler besinleri tatması ve yavaş yavaş sevdikleri –sevmedikleri belli olur. Bu süreçte anne sütü halen ana öğündür.

İlk deneme olarak sebzeden başlamalısınız. Mevsimindeki sebzelerden en az alerjik olandan denemelere başlayabilirsiniz.

İlk deneme olarak; brokoli, havuç ve kabak deneyebilirsiniz. Bunlar ister haşlar isterseniz de buharda pişirebilirsiniz. Mama sandalyesine bebeğiniz oturtun ve tepsisine bu besinleri ortalama 5cm uzunluğunda çubuklar şeklinde koyun. Bunlarla bebeğiniz biraz oynayıp, yere atabilir. Yanınızda yedekleri olsun, attıkça birkaç kere tekrardan önüne koyun.

Önüne denemelerde çeşit çeşit yemekler koymayın. Küçük miktarlarda haşlayın zamanla miktarı arttırın. Çünkü fazla çeşit bebeğin kafasını karıştıracaktır. Bebeğiniz şaşırıp, sadece birine odaklanıp, diğerlerini atabilir. Önüne yeterli miktarda koyun yedikçe ekleyin. Bu bebeğinizde başar duygusunu geliştirecektir.

İlk denemelerde bazen bebekler yiyecekleri ağzının içinde bekletebilir veya damak ve yanak aralarında artıklar kalabilir. Henüz diliyle kırıntıları temizlemeyi bilmediği için kontrol etmekte fayda vardır. Bebeğinizin ağzını zorla açtırmak çok zorlayıcı olabilir. O nedenle ‘’Ağzını kim kocaman açacak’’ diye oyun oynayın, göreceksiniz sizden önce ağzını açacaktır.

Sebzeleri denerken,2-3 günde bir yeni bir sebze ekleyin. Bu şekilde alerji yönünden takip de edebilirisiniz. Sebzelere başladıktan 10 gün sonra meyve denemelerine başlayabilirsiniz. Sebzeleri öğle, meyveleri kuşluk veya ikindi zamanında vermeye çalışın. Meyveleri verirken çok sertse; fırında tarçınlayıp verebileceğiniz gibi, buharda yumuşatabilirsiniz.

6,5 aya geldiğinde artık kırmızı ete başlamakta fayda vardır. Bebekler için demir için kırmızı et çok önemlidir. O nedenle sebze denemelerinden hemen sonra kırmızı ete başlanmalıdır. Kırmızı et olarak ilk başta kuzu etinden başlar, sonra isterseniz dana etine geçebilirsiniz. Kuzu eti en az alerjen özelliktedir. Eti bebeğinize verirken fırınlamaktansa haşlamayı tercih edebilirsiniz. Fırınladığınızda sert gelebilir bebeğinize. Bebeğin önüne eti ufalayıp verebilirsiniz. Kırmızı etten sonra tavuk eti de verebilirsiniz. Tavuk eti yumuşak olduğu için bebekler daha rahat yiyebiliyor. But şeklinde hazırladığınızda çok rahat kavrar ve yeme denemeleri yapabilir.

Yedinci aya doğru atık kahvaltıya yavaş geçiş yapabilirsiniz. Bu süreçte artık bebeğiniz daha rahat kavramayı ve kendi, kendine yemeyi öğrenmiş olacaktır.
Kahvaltı da ekmek olarak; Tam buğday ekmeği, Çavdar ekmeği, Ruşeynli ekmekleri kullanabilirsiniz. Dilimli ekmek kullanacaksanız; ekmek çok yumuşak olunca bebeğiniz onu kavrar fakat bir türlü koparamaz. O zaman ekmeği tost makinesinde hafif ısıttığınızda ekmek biraz daha dik olacaktır. Bu şekilde bebek hem daha rahat kavrar hem de koparıp yiyebilir.

Peynir seçiminde ise; orta yağlı ve tuzsuz olarak tercih edebilirsiniz. Orta yağlı beyaz peyniri akşamdan s-uya koyup, suyu 2 kere değiştirdiğinizde sabah tuzsuz ve yumuşak olacaktır. Bu peyniri kullanabilirsiniz. Ayrıca tuzsuz dil peynir, tuzsuz mozerella ve tuzsuz burgu peynir kullanabilirsiniz. Evde yaptığınızın tuzsuz lor peynir de bir alternatif olabilir.

Yumurta güzel bir protein kaynağıdır. İlk yıl beyazı çok alerjen olacağı için kullanmıyoruz. ;İlk denemelerde yumurtayı haşlayabilirsiniz. Haşladığınızda sarısının etrafında mor halka olmamasına dikkat edin. İlk denemede minik bir parça verip, alerji yönünden izleyin. Sıkıntı yoksa her gün arttırarak 1 yumurta sarısının yiyebilir olmasını sağlayın. Bu sürece kadar pek çok sebze de denediğiniz için çeşitli sebzelerle, peynirle omletler yapabilirsiniz.

Kahvaltı da çeşitli tostlar hazırlayabilirsiniz. Pan kek, kreplerde alternatif kahvaltılardır.

Dokuzuncu ay gibi balık vermeye başlayabilirsiniz. Özellikle ağır metal içerdikleri için dip balıklarını tercih etmemeye çalışın. Hamsi, istavrit güzel balıklardır. Mink ve kılçıklın olduğu için zorlanırsanız alternatif olarak somon güzel bir balıktır. Balığı pişirirken fırınlayabilir, buğulama şeklinde hazırlayabilirsiniz. Balıktan çorbalar ve balıketinden hazırla cağınız köfteler de alternatifiniz olabilir. Fırınlanmış balığı, buharda pişmiş sebzelerle birlikte ikram edebilirsiniz.

10.aya doğru bebeğinize akşam yemeği de veremeye başlayabilirsiniz. 10-12. Ay arasında artık yavaş yavaş öğün şeklinde beslenmeye başlayacaktır, bebeğiniz. 1 yaşında artık sizinle aynı sofra da oturan ve her şeyi kendi kendine yiyebilecektir.

----

Kendi kendini besleme (Baby Led Weaning) nedir?

Özellikle son zamanlarda sıkça duyduğumuz bu yöntem bir nevi bebeğinizin kendi kendini beslemesi yöntemi. Yavaş yavaş ek besinler yemeğe başlayan bebeklerinizin başında bekleyip, yiyeceklerini siz ağızlarına vermeyin. Bunun yerine diş ve damak yapısına uygun ek gıdaları küçük parçalara ayırarak bebeğinizin önüne koyun ve kendi kendine yemesine izin verin. Bu yöntemle bebeğiniz neyi ne kadar yiyeceğini kendisi ayırt edebilir ve bu da daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmesine neden olur.

Ek gıdaları bebeğinize püre şeklinde vermenize gerek kalmadan bebeğinizin önüne koyduğunuz zaman, hem bebeğiniz kendi kendine yeme becerisini geliştirir hem de siz, her öğünde elinizde kaşıkla başında beklemek zorunda kalmadan rahatlıkla ihtiyacı olan besinleri minik gurmenize verebilirsiniz.

Bu yöntemi uygularken hatırlanması gereken bir konu da işin size düşen kısmı. İş sadece bebeğinizin önüne yiyeceği koymakla bitmiyor. Bebeğiniz gıdaları yerken onu gözlemlemeli ve yadıma ihtiyacı olduğundana neyi ne şekilde yemesi gerektiğini ona göstermelisiniz.

Bebeğim benim yardımım olmadan yemekte zorlanıyorsa ne yapmalıyım?

Bu yöntemi denerken bebeğinizin zorlandığını gözlemlerseniz bebeğinize biraz zaman tanımanızda fayda var. Öncelikle sevdiği ve yutması kolay besinler vererek bebeğinizin alışma sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Fakat her bebekte bu yeme sistemine alışma süresi değişiklik gösteriyor. Bu konuda sizin de sabırlı olmanız gerekir.

Bu dönemde bebeğiniz yiyeceklerin şekillerini inceler, tatlarını anlamaya çalışır. Bu çok olağan bir durumdur. Zaman içerisinde kendi yeme şeklini geliştirdikçe yaşadığı zorluklar da giderek azalır ve siz de yiyeceklerin çeşitliliğini alışma sürecine paralel olarak genişletebilirsiniz.

Bebeğime yiyecekleri püre şeklinde vermeli miyim?

Eğer bebeğiniz ek besinlere 6 aydan sonra başladıysa katı gıdalarla kolaylıkla başa çıkabilir. Onları kavrayıp kendi kendine ağzına götürebilecek beceriye sahiptir. Fakat ek gıdalara 4-6 ay arasında başlandıysa bebeğiniz kendi başına beslenmekte oldukça zorlanır ve püre şeklinde besinlere ihtiyaç duyabilir.

Fakat bebeğinizin bu yönteme alışması zaman alıyorsa, önüne konulan yiyecekleri yere atma gibi durumlar söz konusuysa ve bebeğiniz önüne konulanları yemediği için alması gereken besin değelerini alamıyorsa o zaman parmak besinleri vermeyi kesmeden, püre şeklinde gıdalarla bebeğinize yardımcı olabilirsiniz. Ama bunu bir alışkanlık haline getirmeden, sadece yöntemi uygulamaya başladığınız zamanla bebeğin alışma süreci aralığında tutmak önemli.

Bu yöntemin bebeğime faydaları nelerdir?

Kendi kendine besleme yöntemi bebeğinizin gün içerisinde pişirdiğiniz yemeklere alışması ve aile içi yeme düzenine katılması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca bu yöntem minik gurmenin anne sütü alırken edindiği çiğneme alışkanlığını kendi kendine pekiştirmesi ve yemek istediği gıdaları kendi seçmesi açısından da oldukça geliştirici.

Bu yöntemi deneyen birçok anne tecrübelerine dayanarak bebeklerinin yemek seçmediğini ve önüne koyulan hemen hemen her şeyi yediklerini söylüyor. Fakat tabi ki bu durum her bebekte farklılık gösterebilir. Ancak bebeğinizin yemek seçmeyen bir birey olması için ilk adımı kendi kendine besleme yöntemiyle atabilirsiniz.
 
Ilk yazan benim sanırım ama.bebeğim dört aylık
Bu yöntemle ek.gıdaya başlamayı düşünüyorum.ama benim sutum yok formül mama ile besleniyor.ama kafam biraz karıştı.şimdi bu tatma süreçlerinde tadimi bir öyünce yerine mi koyacağız yani bebek o sebzeleri yetmezse yerine mama verecek miyiz mesela?aptalmisin diyebilirsiniz ama kafam karisti yani :110:
Kendi kendini besleme yöntemi

Blw; bebeğin kendi kendine beslenmesini destekleyen alternatif bir yöntemdir. Ek gıdaya geçiş sürecinin eğlenceli şekilde devam etmesine blw çok büyük katkı sağlayacaktır. Hazırladığım blw ile ek gıdaya geçiş rehberi sizlere iyi bir kaynak olabilir.

Blw ile Bebeğin yetişkinlerle bir arada tadarak, test ederek ve kendi kendine yiyerek sağlıklı aile yemeklerini öğrenerek, püre değil gerçek yemeklerle beslenecektir. Ve bunu yapabilmesi yaklaşık bebek 6 aylık olduğunda gerçekleşecektir.

Bebekler blw yapabilmesi için 6 aylık olup, desteksiz oturması gerekmektedir. Özellikle ilk yıl oral dönem olması, bebeğin meraklı olması, dokunma duyusunun gelişmiş olması alt alta geldiğinde bebeğin kendi kendine yiyebilme yeteneğinin oluştuğunu görmüş olacağız.

Anne – baba içinde blw; bebeğin peşinden tabakla koşmadan, eğlenerek, doğal bir süreç şeklinde ilerleycektir.

Blw nasıl başlamalıyız?

Çocuk doktorunuz artık ek gıdaya başlayabilirsiniz dediğinde artık tadım günlerine başlayabilirsiniz. Denemeleri bebeğiniz ne çok aç ne çok tok olmadığı anlarda başlayın. Örneğin; Emzirmeden yaklaşık 1,5-2 saat sonra gibi. Bebeğinizin ritmine göre bunu planlayabilirsiniz.

Bebeklere yemekleri sunarken pişirme tekniklerine de dikkat etmeliyiz.

- Buharda pişirme

- Haşlama

- Fırınlama

gibi yöntemleri kullanabiliriz. Bol yağda kızartma yapılmamalıdır.

İlk başladığınızda çok az yerler ve genellikle oyun oynarlar. İlk haftalarda verdiklerinizi yerde, sandalyede görebilirsiniz. Ağızların aldıklarını da yutmadan ağzından çıkarabilirler. İlk günlerdeki yiyeceğe olan ilgisi azabilir ve ya çok az yiyebilir. Ek gıdaya başladığında miktar olarak ne kadar vereceğinizi bilmiyorsanız sitemdeki bu yazı size rehber olabilir.Çok az yer ve oyun oynayabilir. Bu durum gayet normaldir.6-8 ay arasında bebekler besinleri tatması ve yavaş yavaş sevdikleri –sevmedikleri belli olur. Bu süreçte anne sütü halen ana öğündür.

İlk deneme olarak sebzeden başlamalısınız. Mevsimindeki sebzelerden en az alerjik olandan denemelere başlayabilirsiniz.

İlk deneme olarak; brokoli, havuç ve kabak deneyebilirsiniz. Bunlar ister haşlar isterseniz de buharda pişirebilirsiniz. Mama sandalyesine bebeğiniz oturtun ve tepsisine bu besinleri ortalama 5cm uzunluğunda çubuklar şeklinde koyun. Bunlarla bebeğiniz biraz oynayıp, yere atabilir. Yanınızda yedekleri olsun, attıkça birkaç kere tekrardan önüne koyun.

Önüne denemelerde çeşit çeşit yemekler koymayın. Küçük miktarlarda haşlayın zamanla miktarı arttırın. Çünkü fazla çeşit bebeğin kafasını karıştıracaktır. Bebeğiniz şaşırıp, sadece birine odaklanıp, diğerlerini atabilir. Önüne yeterli miktarda koyun yedikçe ekleyin. Bu bebeğinizde başar duygusunu geliştirecektir.

İlk denemelerde bazen bebekler yiyecekleri ağzının içinde bekletebilir veya damak ve yanak aralarında artıklar kalabilir. Henüz diliyle kırıntıları temizlemeyi bilmediği için kontrol etmekte fayda vardır. Bebeğinizin ağzını zorla açtırmak çok zorlayıcı olabilir. O nedenle ‘’Ağzını kim kocaman açacak’’ diye oyun oynayın, göreceksiniz sizden önce ağzını açacaktır.

Sebzeleri denerken,2-3 günde bir yeni bir sebze ekleyin. Bu şekilde alerji yönünden takip de edebilirisiniz. Sebzelere başladıktan 10 gün sonra meyve denemelerine başlayabilirsiniz. Sebzeleri öğle, meyveleri kuşluk veya ikindi zamanında vermeye çalışın. Meyveleri verirken çok sertse; fırında tarçınlayıp verebileceğiniz gibi, buharda yumuşatabilirsiniz.

6,5 aya geldiğinde artık kırmızı ete başlamakta fayda vardır. Bebekler için demir için kırmızı et çok önemlidir. O nedenle sebze denemelerinden hemen sonra kırmızı ete başlanmalıdır. Kırmızı et olarak ilk başta kuzu etinden başlar, sonra isterseniz dana etine geçebilirsiniz. Kuzu eti en az alerjen özelliktedir. Eti bebeğinize verirken fırınlamaktansa haşlamayı tercih edebilirsiniz. Fırınladığınızda sert gelebilir bebeğinize. Bebeğin önüne eti ufalayıp verebilirsiniz. Kırmızı etten sonra tavuk eti de verebilirsiniz. Tavuk eti yumuşak olduğu için bebekler daha rahat yiyebiliyor. But şeklinde hazırladığınızda çok rahat kavrar ve yeme denemeleri yapabilir.

Yedinci aya doğru atık kahvaltıya yavaş geçiş yapabilirsiniz. Bu süreçte artık bebeğiniz daha rahat kavramayı ve kendi, kendine yemeyi öğrenmiş olacaktır.
Kahvaltı da ekmek olarak; Tam buğday ekmeği, Çavdar ekmeği, Ruşeynli ekmekleri kullanabilirsiniz. Dilimli ekmek kullanacaksanız; ekmek çok yumuşak olunca bebeğiniz onu kavrar fakat bir türlü koparamaz. O zaman ekmeği tost makinesinde hafif ısıttığınızda ekmek biraz daha dik olacaktır. Bu şekilde bebek hem daha rahat kavrar hem de koparıp yiyebilir.

Peynir seçiminde ise; orta yağlı ve tuzsuz olarak tercih edebilirsiniz. Orta yağlı beyaz peyniri akşamdan s-uya koyup, suyu 2 kere değiştirdiğinizde sabah tuzsuz ve yumuşak olacaktır. Bu peyniri kullanabilirsiniz. Ayrıca tuzsuz dil peynir, tuzsuz mozerella ve tuzsuz burgu peynir kullanabilirsiniz. Evde yaptığınızın tuzsuz lor peynir de bir alternatif olabilir.

Yumurta güzel bir protein kaynağıdır. İlk yıl beyazı çok alerjen olacağı için kullanmıyoruz. ;İlk denemelerde yumurtayı haşlayabilirsiniz. Haşladığınızda sarısının etrafında mor halka olmamasına dikkat edin. İlk denemede minik bir parça verip, alerji yönünden izleyin. Sıkıntı yoksa her gün arttırarak 1 yumurta sarısının yiyebilir olmasını sağlayın. Bu sürece kadar pek çok sebze de denediğiniz için çeşitli sebzelerle, peynirle omletler yapabilirsiniz.

Kahvaltı da çeşitli tostlar hazırlayabilirsiniz. Pan kek, kreplerde alternatif kahvaltılardır.

Dokuzuncu ay gibi balık vermeye başlayabilirsiniz. Özellikle ağır metal içerdikleri için dip balıklarını tercih etmemeye çalışın. Hamsi, istavrit güzel balıklardır. Mink ve kılçıklın olduğu için zorlanırsanız alternatif olarak somon güzel bir balıktır. Balığı pişirirken fırınlayabilir, buğulama şeklinde hazırlayabilirsiniz. Balıktan çorbalar ve balıketinden hazırla cağınız köfteler de alternatifiniz olabilir. Fırınlanmış balığı, buharda pişmiş sebzelerle birlikte ikram edebilirsiniz.

10.aya doğru bebeğinize akşam yemeği de veremeye başlayabilirsiniz. 10-12. Ay arasında artık yavaş yavaş öğün şeklinde beslenmeye başlayacaktır, bebeğiniz. 1 yaşında artık sizinle aynı sofra da oturan ve her şeyi kendi kendine yiyebilecektir.

----

Kendi kendini besleme (Baby Led Weaning) nedir?

Özellikle son zamanlarda sıkça duyduğumuz bu yöntem bir nevi bebeğinizin kendi kendini beslemesi yöntemi. Yavaş yavaş ek besinler yemeğe başlayan bebeklerinizin başında bekleyip, yiyeceklerini siz ağızlarına vermeyin. Bunun yerine diş ve damak yapısına uygun ek gıdaları küçük parçalara ayırarak bebeğinizin önüne koyun ve kendi kendine yemesine izin verin. Bu yöntemle bebeğiniz neyi ne kadar yiyeceğini kendisi ayırt edebilir ve bu da daha sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinmesine neden olur.

Ek gıdaları bebeğinize püre şeklinde vermenize gerek kalmadan bebeğinizin önüne koyduğunuz zaman, hem bebeğiniz kendi kendine yeme becerisini geliştirir hem de siz, her öğünde elinizde kaşıkla başında beklemek zorunda kalmadan rahatlıkla ihtiyacı olan besinleri minik gurmenize verebilirsiniz.

Bu yöntemi uygularken hatırlanması gereken bir konu da işin size düşen kısmı. İş sadece bebeğinizin önüne yiyeceği koymakla bitmiyor. Bebeğiniz gıdaları yerken onu gözlemlemeli ve yadıma ihtiyacı olduğundana neyi ne şekilde yemesi gerektiğini ona göstermelisiniz.

Bebeğim benim yardımım olmadan yemekte zorlanıyorsa ne yapmalıyım?

Bu yöntemi denerken bebeğinizin zorlandığını gözlemlerseniz bebeğinize biraz zaman tanımanızda fayda var. Öncelikle sevdiği ve yutması kolay besinler vererek bebeğinizin alışma sürecini kolaylaştırabilirsiniz. Fakat her bebekte bu yeme sistemine alışma süresi değişiklik gösteriyor. Bu konuda sizin de sabırlı olmanız gerekir.

Bu dönemde bebeğiniz yiyeceklerin şekillerini inceler, tatlarını anlamaya çalışır. Bu çok olağan bir durumdur. Zaman içerisinde kendi yeme şeklini geliştirdikçe yaşadığı zorluklar da giderek azalır ve siz de yiyeceklerin çeşitliliğini alışma sürecine paralel olarak genişletebilirsiniz.

Bebeğime yiyecekleri püre şeklinde vermeli miyim?

Eğer bebeğiniz ek besinlere 6 aydan sonra başladıysa katı gıdalarla kolaylıkla başa çıkabilir. Onları kavrayıp kendi kendine ağzına götürebilecek beceriye sahiptir. Fakat ek gıdalara 4-6 ay arasında başlandıysa bebeğiniz kendi başına beslenmekte oldukça zorlanır ve püre şeklinde besinlere ihtiyaç duyabilir.

Fakat bebeğinizin bu yönteme alışması zaman alıyorsa, önüne konulan yiyecekleri yere atma gibi durumlar söz konusuysa ve bebeğiniz önüne konulanları yemediği için alması gereken besin değelerini alamıyorsa o zaman parmak besinleri vermeyi kesmeden, püre şeklinde gıdalarla bebeğinize yardımcı olabilirsiniz. Ama bunu bir alışkanlık haline getirmeden, sadece yöntemi uygulamaya başladığınız zamanla bebeğin alışma süreci aralığında tutmak önemli.

Bu yöntemin bebeğime faydaları nelerdir?

Kendi kendine besleme yöntemi bebeğinizin gün içerisinde pişirdiğiniz yemeklere alışması ve aile içi yeme düzenine katılması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca bu yöntem minik gurmenin anne sütü alırken edindiği çiğneme alışkanlığını kendi kendine pekiştirmesi ve yemek istediği gıdaları kendi seçmesi açısından da oldukça geliştirici.

Bu yöntemi deneyen birçok anne tecrübelerine dayanarak bebeklerinin yemek seçmediğini ve önüne koyulan hemen hemen her şeyi yediklerini söylüyor. Fakat tabi ki bu durum her bebekte farklılık gösterebilir. Ancak bebeğinizin yemek seçmeyen bir birey olması için ilk adımı kendi kendine besleme yöntemiyle atabilirsiniz.
 
Back