Bebek Beslenmesi Ek besinlere geçildiğinden beri KABIZ... Yardım :(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SAKUNYA

Guru
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
253
19
Merhaba. 13 aylık oğlum var. Ek gıdalara geçtiğimizden beri 7 aydır kabız.Her doktor bir şey dedi, ama kesin çare olmadı. Sabah akşam bir çorb kaşığı duphalac,dönüşümlü olrak yulaf ezmesi, incirli kayısılı erikli marmelat, bol armut elma meyveler, sürekli sebze çorbası,bakliyatları kabuklu yiyor, bana mısın demiyor. Günde 400 ml. inek sütü içiyor, sadece anne sütü alırken de kabızdı. Son 15 gündür günde 1 çay kaşığı keten tohumu, 1 tatlı kaşığı da susam veriyorum işe yaradı gibi ama zararı olur mu sürekli? Bunları kullanmaya başladı her gün yapıyor fakat yine çok sert. Ort.ayda 2 3 kere fitille boşaltıyorum tıkanıyor çünkü. Çok da hareketli, artık korkuyor her kakada ağlayarak bize koşuyor:KK43:(( Poposundan vazelini eksik etmiyorum. Geçecek diye bekliyorum yok, doktora götürürsen kolonoskopi vs. bebeğimi yorarlar mı? Elim kolum bağlı evladımın acı çekişini izliyorum, kendi kendi ne iyileşen oldu mu? yardım :KK43:(((

Merhaba. 13 aylık oğlum var. Ek gıdalara geçtiğimizden beri 7 aydır kabız.Her doktor bir şey dedi, ama kesin çare olmadı. Sabah akşam bir çorb kaşığı duphalac,dönüşümlü olrak yulaf ezmesi, incirli kayısılı erikli marmelat, bol armut elma meyveler, sürekli sebze çorbası,bakliyatları kabuklu yiyor, bana mısın demiyor. Günde 400 ml. inek sütü içiyor, sadece anne sütü alırken de kabızdı. Son 15 gündür günde 1 çay kaşığı keten tohumu, 1 tatlı kaşığı da susam veriyorum işe yaradı gibi ama zararı olur mu sürekli? Bunları kullanmaya başladı her gün yapıyor fakat yine çok sert. Ort.ayda 2 3 kere fitille boşaltıyorum tıkanıyor çünkü. Çok da hareketli, artık korkuyor her kakada ağlayarak bize koşuyor:KK43:(( Poposundan vazelini eksik etmiyorum. Geçecek diye bekliyorum yok, doktora götürürsen kolonoskopi vs. bebeğimi yorarlar mı? Elim kolum bağlı evladımın acı çekişini izliyorum, kendi kendi ne iyileşen oldu mu? yardım :KK43:(((
benim oğlum 10 aylık benim bebeğimde 5 aydır kabız kullanmadığımız ilaç kalmadı bizim birazda yeme problemimiz var zor yediriyoruz 7.5 kilo şu an bizde çare bulamadık ama dün konayada bir profesöre özel gittik bizim beslenmemizde sıkıntı olduğunu söyleyerek bize besleme tablosu hazırladı ama benim bebeğim buna uyacağını sanmıyorum.kilo alması senin bebeğinin güzelse mutlaka geçecektir korktuğu için içinde tutup sıkılaştırordur benim bir arkadaşımın çocuğuda bebeklikten beri kabızdı şimdi 3 yaşına girecek geçenlerde görüştük bir haftadır tamamen sıkıntılarının geçtiğii söyledi bende korkuyorum bizimkide o zamana kadar düzelmez diye demekki fizyolojik bir kabızlık önemli bir hastalık olmasında çok geçmiş olsun inşallah çare bulursun bulursan mutlaka buraya yaz takibindeyim teşekkürler.

kabızlık çocukları çok zorluyor. ablamın oğlu 4.5 yaşında bebekliğinden bu yana hala kabızlığı devam ediyor. top top yapıyor kakasını, zaten yeme güçlüğü olan bir çocuk, aç bıraksan tüm gün aç durur...

kabızlığa en faydalı şey bol su ve lifli kompostolar...bir de zeytin yağını sofranızdan eksik etmeyin derim. mümkün olduğunca günde bir çorba kaşığı yulaf tüketmesini sağlayın, inanılmaz bağırsakları çalıştırıyor. şu anda mevsimindeyiz bol pırasa, kapuska ve bal kabağı tükettirin çocuklarınıza. hamur işinden aburcuburdan uzaklaştırın.

Benim kızımda nerdeyse 3 yaşına gircek 6.aylıkten beri kabız o şuruptan bizde kullanıyoruz ama tek başına yeterli olmuyor.zaten daha tuvalet alışkanlığıda edinemedik.klozetten korkuyor.benim kız zaten lifli şeyler yemez.makarna pilavı bile zor yediriyorum bütün gün aç bırak açım demez.her sorduğum doktorda beklemem gerektiğini tuvalet alışkanlığı kazanınca geçebileceğini geçmezse film çekmemiz gerektiğini söylediler.kızımın acı çekmesine dayanamadım sürekli araştırdım. Valla ben internette araştırmalarım sonucu bitkisel lif olan bişey buldım laxa.... Adı.şimdi çok rahat doktorda sordum kulanabilirsin dedi.duphalacla ikisini bir arada kullanıyorum doktorunuza bir sorun derim.

bebeğim 5 ay 16 günlük ek gıdaya geçeli 1 hafta oldu öğlen sebze çorbası akşam üzeri yoğurt veriyorum ama son bir kaç gündür kabız ne yapmalıyım lütfen yardım

X