• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek besine yeni başladım gün içinde nekadar elma suyu vermeliyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

siklamen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
7
0
36
İstanbul
bebeğim 5 aylık ek besine başladım ve elma suyu veriyorum anne sütünden sonra günde 2 kez olmak üzere 5-6 çay kaşığı veriyorum siz nasıl veriyorsunuz bugün 2.günü ilk gün çok fazla kaka yaptı ancak bugünde kusması fazlalaştı siz böyle sorun yaşadınız mı

ben püre ile başladım. suyunu vermeden biraz biraz rendelediğim püreyi verdim. Dışlısı değişiyor gerçekten de. benimkini kabız yaptıydı mesela. kakası baya katılaşmıştı.

benim kızımın 4. ayı bitti ama ben 3 aylıkken günde bir iki çay kaşığı elma suyu vermeye başlamıştım..şekerli olduğundan sanıyorum tadını beğenmişti..kakasında falan da bir değişiklik olmayınca birkaç gün sonra suyun içine birazcık da püresinden karıştırarak yedirmeye başladım ve hemen hemen 10-15 gün sonra püresini tam olarak yiyebilir hale geldi..

başta korkmuştum asitli gelebilir belki diye ama çok şükür bir yanetkisi olmadı..fakat yeni bir gıdaya başlarken çok iyi gözlem yapmanız lazım..ben olsam bir iki gün daha verir kakası değişmiyorsa keserdim..eğer kabızlığa ya da gaz sorununa falan sebep olduğunu düşünüyorsan şimdi bırakıp belki on gün sonra falan deneyebilirsin yeniden...

Back