Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba kadınlar kulübü anneleri.bebeklere ek besinlere kaç ayda ve neler vererek başladınız?paylaşmak isteyenlere şimdiden teşekürler.
Biz Kizimda 5.ayinda Meyve Püresiyle Başladik
6.ayinda Kahvalti
şimdi 7. Ayindayiz çorba Ve Yoğurda Başladik Diğer Zamanlhardada Emiyor Zaten
şimdilik Bu Kadar Senin Bebişin Ne Kadarlik
çiçekli böcekli :))
Kayıtlı Üye
ben 4.5 aylık olduğunda patates, yoğurt tattırdım
şimdi 6 ayımız bitti günde 4 sefer gıda veriyorum
sebze çorbası
tarhana çorbası
sehriye çorbası
pirinc unu ile muhallebi
yoğurt
cici bebe
peynir
meyveler
5.5 aylıkken meyve suyu, sebze çorbası arada bir muhallebi ve yoğurt ile beslenmeye başladık.
Çok şükür bin şükür ❤❤❤❤
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 aylııken yoğurt sebze çorbası ve meyve ile başladık şuan 5.5 aylık tarhana çorbası ve cicibeyi kattık...
canım oğlum benimmmmm....
Kayıtlı Üye
kızlar ben 3 ay 1 haftalıkken elme suyu vermeye başladım...bugünde deneme yaptım arı mamalardan bir kaşıkla yaptım yediii:)
tahayla şevvalin annesi
Kayıtlı Üye
benim kızımda 5 aylık bende yoğut meyve cici bebe kaşık maması yemekler den çok az taddırıyorum bazende kahvaltı yaparken bize bakıyor kaşar peyniri veriyorum elimin ucuyla sebze çorbası 6 ayda başlamak istytorum fazla hoşlanmadı yapmıştım zormaki stemiyorum şimdilikacıktığı zaman herşeyi yiyor
Ben hamile oldugumu ögrendigimden beri bütün bilgileri kitaplardan aliyorum..Ve ordan aldigim bilgiyi sizinle paylasmak isterim.
ek besine baslamak icin önerilen en uygun zaman 6 aylik....6 ay boyunca bebegin ihtiyaci sadece anne sütü...6.aydan sonra ilk baslanan sebze püresi..bundada dikkat edilmesi gereken sebzeleri pek karistirmamak mesela ilk hafta patates veya havuc.ikinci hafta baska bir sebze,böyleleikle cocugunuzun verdiginiz sebzeye karsi vücud reaksiyonunu görebiliyorsunuz..yani alerjikmi degilmi gibi...
Elimde bir cizelge var..netce buraya aciklamaya calisayim..
Sabahlari : 11. aya kadar anne sütü / 11.dan sonra kahvalti
Öglenleri : 6.aya kadar anne sütü / 6. aydan sonra sebze püreleri
Ögleden sonralari: 6.aya kadar anne sütü / 6.aydan sonra meyve püreleri
Aksamalri: 6.aya kadar anne sütü / 6.aydan sonra sütlü mamalar
Yogurt,Peynir 10 aydan sonra verilebilir..Inek sütü 1 yasindan sonra ve kesinlikle kaynatilmis olarak...
Bal kesinlikle verilmez..(Botulismus tehlikesinden dolayi) Bence bal icin 1-2 sene bekleyin...
Umarim biraz yardimci olur yazdiklarim..Ben bu listede kalmayi düsünüyorum.
selam arkadaşlar benim kızım tam 6 aylık ama hiçbirşeyi tatmak istemiyor çok üzülüyorum ne werdiysem yemedi meyve suyu bile içmedi anne sütü alıyor ama ben artık ek gıdalara geçmek istiyorum acil cevap bekliyorum ne yapabilirim ayrıca ben yedirmek istedikçe aramızda inatlaşma başladı önerilerinizi bekliyorum
benimde kitaplardan okudugum kadariyla ek gidaya ilk baslama zamani 4. ay bitimi imis. en gec de 7. ayda vermek gerekiyormus yoksa bebeklerin red etme özellikleri artiyormus. oglum 4,5 aylik. simdiye kadar cay vermedim. simdi vermek istiyorum. tükürüyor. yemege de en gec haftaya baslayacagim. doktorumuzun onerdigi patates ve havuc püresi ilk olarak. tatli gidalarla baslanilmasi önerilmiyor . zira bebekler tatliyi cup diye yiyorken sonra verilen diger tadlari red edebiliyorlarmis. bakalim bizim deneyimimiz nasil olacak...
ben oğluma 4. ayının bitiminde hazır mama ile ek gıda vermeye başladım ama benim oğlan sürekli reddetti. Ben de 6. ayına kadar bekledim ve tüm gıdalardan yumurta, peynir, meyve suları, sebze pürelerini ilk önce 1 çay kaşığı ile başlayarak verdim. Akşamları yatmadan önce mutlaka muhallebi yediriyorum. yulaf unu, pirinç unu ve mısır ununu az biraz tereyağında hafifçe kavurdum bir kavanoza koydum bu karışımdan muhallebi her akşam muhallebi yapıp yediriyorum. hem besleyici hemde gece boyunca tok tutuyor şiddetle tavsiye edilir.
Kızım 8 ayını yeni doldurdu.Ben şimdiye kadar hep dr dediğine göre besledim kızımı.Benim sütüm çok iyi yaradığı için
6. ayının sonuna kadar dr önerisi ile anne sütü dışında hiç birşey vermedim.sadece arada tattırdım o kadar. 6. ayı dolunca önce saat 11 gibi meyve ile başladık. doktorumuz yeni yiyeceği ekleri birer hafta ara ile vermemi tavsiye etti.Yani o zaman eğer yeni gıdaya alerjisi olursa anlarız dedi.Bizde öyle yaptık birer hafta ara ile önce meyve sonra ikindi evde mayaladığım yoğurt,bir hafta sonra (tuzsuz peynir,2 adet bebe bisküvisi,yumurta sarısı,pekmez ıhlamur ile ıslatarak)bu karışımlardan oluşan kahvaltı ya başladık.Sonra öğle sebze çorbalarına başladık.Çorbayı önce patates,havuç ve pirinç ile yaptım. sonra bunlara kabak ekledim,sonra zeytinyağ,sonra kıyma kattık.Böylece 8 ayını duldurdu.Şimdi sabah kahvaltı,meyve,çorba ,yoğurt,ve yatarken de mama yiyor.Tabi hepsi kararında çünkü arada anne sütüde alıyor.Şimdi çorbasına aklıma ne gelirse sebzelerden katıyorum.Zaten doktorumuz çorbasına, mercimek,nohut,kuru fasulyede dönüşümlü olarak kat demişti.Ama hala tuz ve şeker yok.Onlara ne zaman başlarız bilmiyorum.
bazen evde yaptıım kek filan veriyorum bayılıyor.cokacimcoooknede olsa tatsız tuzsuz beslenince kekin tadı daha güzel geliyordur.:roflol:
arkadaşlar zorlamayın hiç. aç olduğu zamanlar sütünüzün yetmediği zamanalr çocuklar kendileri belli ediyorlar zaten. ben öncelik emziriyorum yetmezse aç gibi ağlarsa çorba püre yoğurt ne isterse veriyorum. ve bebeğimin kilosu gayet normal.
ben 3.5 -4 aylıkken çorbalardan ve yemeklerden tattırmaya basladım..
hi. kabızlık problemi olmadı
meyve püresi verdim muhallebi yogurt mayaladım..
meyve suyu içiyor..
salatalık eline veriyom kemire kemire yiyiyoo cok seviyo..
erken alıştır derim ..