• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek Besine Geçtik Kabusa Döndü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selene34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
339
4
66
Diğer
5. ayımız bitti ama su ek besin olayını cözemedik..4. aydan itibaren 4. defa dün yogurt vermeyi denedim kızıma..aglamaktan bitkin düştü yavrum.
neden böyle oluyor. neden bu kadar rahatsız oluyor.zaten sebzeyide yemek istemiyor. sadece muhallebi verbiliyorum+ mama+ süt..
yogurttan bu kadar rahatsız olan varmı.lütfen bir seyler yazın kuzucum zaten cok zayıf..acil yardım bekliyorum.

bende çok zorlanıyorum ek gıda verirken kaşığı görünce ağzını kiiltyor elimlede vermeyi denedim öğürüp kusdu budefada ama bugünlerde ek gıdaları biberonla verinci iyi kötü yiyor bide biberonla vermeyi dene. belki faydası olur alıştırma biberonları var küçük biberonlar 25 30 cclik galiba bi dene isterse

Sabırlı ol arkadasım benimde sütüm yetmedi hatta artık bitti kızım 6 ayına girmek üzere 4 aylıkta basladım seftaliyi cam rendede 2 kayısıyla rendeleyip temiz süzgecten gecirip suyuyla basladım ben.İlk garipsedi ama sonra yedi.Sonra ülker hero babynin sayfasına üye olmuştum onlarda numune yolladı.Cam kavanozda karışık meyve göndermişler onuda denemiştim onuda yedi.Sonra kendimde aldım taze meyvelerle yaptım.Hazı mama sütüne bebelac sütlü
pirinçli mama var biraz ondan karıştırıp başladım.Sonra alıştıkca sadece sütlü pirinçliyi mama olarka biberonda yaptım tarifi kutuda yazıyor.eti cici bebe ekliyerek yaptım onada alıştı.Şimdi ise kasede mama olarak hazırlıyorum biraz cıvık yapmıştım ilk zamanlar cay kasıgıyla az az veriyodum Aglayınca biberonda sütü hazırdı hemen onu veriyodum.Öyle öyle alıştı kızım benimkide cok zayıftı zaten 2900 dogurdum hala zayıf ama dinç duruyo masallah:nazar::nazar:

Sabırlı ol arkadasım benimde sütüm yetmedi hatta artık bitti kızım 6 ayına girmek üzere 4 aylıkta basladım seftaliyi cam rendede 2 kayısıyla rendeleyip temiz süzgecten gecirip suyuyla basladım ben.İlk garipsedi ama sonra yedi.Sonra ülker hero babynin sayfasına üye olmuştum onlarda numune yolladı.Cam kavanozda karışık meyve göndermişler onuda denemiştim onuda yedi.Sonra kendimde aldım taze meyvelerle yaptım.Hazı mama sütüne bebelac sütlü
pirinçli mama var biraz ondan karıştırıp başladım.Sonra alıştıkca sadece sütlü pirinçliyi mama olarka biberonda yaptım tarifi kutuda yazıyor.eti cici bebe ekliyerek yaptım onada alıştı.Şimdi ise kasede mama olarak hazırlıyorum biraz cıvık yapmıştım ilk zamanlar cay kasıgıyla az az veriyodum Aglayınca biberonda sütü hazırdı hemen onu veriyodum.Öyle öyle alıştı kızım benimkide cok zayıftı zaten 2900 dogurdum hala zayıf ama dinç duruyo masallah:nazar::nazar:

kuzucuguna masallah saglıkla büyüsün insallah..benim sabırsız oldugum tek konu yavrumun kilosu..zaten düşük oldugu için allah korusun bir isal olsa ne yaparım.o yüzden bir an önce alışsın istiyorum. 1 aydır alıştırmaya calısıyorum..özellikle yogurt almasını cok istiyorum onun için cok önemli.. ama ne yapalım dediğin gibi sabır..önerin için tesekkürler.. bende uygulamaya calısayım.yogurduda biraz beklip yine deniycem bakalım umarım bu defa kötü yapmaz..

Ek gıdaya geçiş böyle sancılı olabilirmiş, er yada geç bebek yemek yemeyi öğrenecekmiş, sabırla denemek gerekirmiş.

Ben de ek gıdaya geçişte çok sorunlar yaşadım, Doktorumuz pes etmememiz gerektiğini söyledi. Çok şükür artık damak tadı oluştu, sevdiği yiyecekleri beni zorlamadan yiyor. İnşallah sizin için de bir an önce geçer bu dönem.

benim oğlum da çorba falan içmiyor. muhallebi, meyveli yoğurt vs yer ama sebze asla yemiyor. Off ne olacak böyle bilmiyorum. Diş çıkarmadan önce ne kadar verirsem yerdi ama şimdi kaseyi bitirmiyor bile.

Bu arada benim oğlum da yoğurt yemezdi ama ben yoğurdun içine biraz pekmez biraz da muz şeftali falan ekliyorum ancak öyle yiyor. Ama çok değil tabi az yiyor.

Son düzenleme:
canım biraz zaman ihyiacı var sabretmelisin alışacak zaten bir kaşığı hemen ağzına götürmek yanlış ilk olarak biraz tat ver tattıkça azıcık tekrar ver yemiyorsa verme hiç zorlama bir kaç gün sonra tekrar dene yemezse başka bişi ver mesela meyve suyu gibi birde evde mayalandığı yoğurt ekşi olmuyor onda yedirebilirsin ekşi olursa sevmez zaten oğluma 5 aylıkken sütüm yetmediğin için ek gıda başladık hemşiremde asla ama asla zorlama dedi öylece dikkat ediyorum ilk olacak çok zor hatta hiç bir sebzeyi reddetti sanıyorum zorlamadım bir kaç günler sonra denedik tat veriyorum 4 ve 7 kaşığı anca yedi şimdi de maşallah 15 kaşığı yedi çok şükür en önemli olanı zorlamamak inşallah yer bebişin

birde eğlenerek yedirebilirsin mesela "nam namm nammm" gibi gülümserek öylece yedir canım

evet bende bu gün o sekilde 5-6 kasık yedirebildim sebzeyi.kendim yer gibi yapıyorum sonra ona veriyorum yiyor. ama en son kusacak gibi oldu bende bıraktım. dediğin gibi zorlamamk lazım

cnm yoğurt ekşi olduğu için yemiyor olabilir, sevdiği meyvelerle karıştır. bide çok katı ise de zorlanıyordur, arasında bi kaşık su ver yutması kolaylaşır. ben dudağına biraz sürüp deniyorum eğer istemezse yarım saat bi saat sonra tekrar veriyorum, yine yemezse meyve veya çorbasına karıştırıyorum.

canım ben bebek yoğurdu veriyorum
o daha tatlı yoğurtta problem yaşamadım
sebze çorbasına alıştırmak içinde 2 hafta uğraştım
çatalla ezince boğazına takılıyor.kusacak gibi yapıyor
blendır hiç kullanmadım.doktor kullanma sakın demişti.
şimdi alıştı yiyor,yani yılmayın,kusacak gibi yapıyor ama alışıyor sonra
bizimkinin bu seferde dişten dolayı iştahı azaldı
doktorlar zorlamayın diyorda bu seferde midesi küçülüyor
zorla versen de bu sefer tiksiniyor
napıcağımı şaşırdım bende zorla veriyorum napim

canım ben bebek yoğurdu veriyorum
o daha tatlı yoğurtta problem yaşamadım
sebze çorbasına alıştırmak içinde 2 hafta uğraştım
çatalla ezince boğazına takılıyor.kusacak gibi yapıyor
blendır hiç kullanmadım.doktor kullanma sakın demişti.
şimdi alıştı yiyor,yani yılmayın,kusacak gibi yapıyor ama alışıyor sonra
bizimkinin bu seferde dişten dolayı iştahı azaldı
doktorlar zorlamayın diyorda bu seferde midesi küçülüyor
zorla versen de bu sefer tiksiniyor
napıcağımı şaşırdım bende zorla veriyorum napim

benim kızımda pütürlü yiyecekleri yiyemiyor kuscak gibi olmuyor benimki kusuyor :( oyüzden blendırla eziyorum bide süzgeçten geçiriyorum ama şimddi yazını okuyunca yanlış yaptığımı anladım :( bi süre böle devam edip pütürlülerede alıştırmaya çalışıcam, zaten bunu bile yemiyor :( ek gıdaya alıştırmak ne zormuş yahu...

benim kızımda pütürlü yiyecekleri yiyemiyor kuscak gibi olmuyor benimki kusuyor :( oyüzden blendırla eziyorum bide süzgeçten geçiriyorum ama şimddi yazını okuyunca yanlış yaptığımı anladım :( bi süre böle devam edip pütürlülerede alıştırmaya çalışıcam, zaten bunu bile yemiyor :( ek gıdaya alıştırmak ne zormuş yahu...
canım yeri geldi benimkide çıkardı,her verdiğim kaşığı değil ama
kusacak gibi yapıyordu,acaba tadını mı sevmedi dedim,yoğurdu seviyordu
yoğurdun içine kattım az baktım yine yapıyor.iki hafta uğraştım abartmıyorum.
ama hep çatalla ezdim,doktor zorda kalırsan tal süzgeçten geçir dedi.sende önde tel süzgece alıştır.sonra çatalla ez.kaç aylık seninki?biz bu ayın sonunda 8 olucaz

yeni gördüm 6 aylıkmışsınız.
daha küçüksünüz canım alışır.

Back