Bebek Beslenmesi ek besine basladik ama alerji oldu bebegim...alerjiden dolayi bi sey olurmu bebegime?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dunyamm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
100
0
96
Hollanda
5.5 aylik bebegim alerji oldu sanirim anne sutu aliyo hep meyvayla basladim az az ama vucudunda dokuntuler oldu her gun tek tek meyva verdim ama sanki hepsi dokundu gibi agzinida acmiyo verdigimde ve verdiklerimide diliyle itiyo kasigi reddediyo artik vermiyorum kestim acaba ek gidaya hazirmi degil?bi sey olurmu acaba alejiden dolayi?

yedirdiğiniz meyvelere dikkat edin,neyden allerji olduğunu takip edin bir daha vermeyin.kesmekle iyi yapmışsınız,riskli durumlar Allah korusun.dr.nuza başvurdunuz mu? ek besine başlamayı dr.nuz mu önerdi? ek besine başlamak zor ve sabır isteyen bir dönem.benim bildiğim ağızlarını açmıyor yutmakta zorlanıyor,diliyle çıkarıyorsa daha hazır değildir ama 6.aydan sonraya bırakılırsa dahada zorlaşıyormuş.sizinkide erken sayılmaz aslında.güzel emiyorsa azar azar verin alıştırın bence ama tabiki en güzeli ve doğrusu doktora danışmak..

doktor bana bir broşür verdi,onda 4gün kuralı diye birşeyden bahsediliyor.yeni bir gıda denerken 4gün boyunca başka bir yeni gıda vermeyin diyor.bebeğin bir gıdaya alerjisi varsa bazen hemen 1günde değil 4günde ortaya çıkabilirmiş.o yüzden her yeni gıda için 4gün ayırmak gerekiyormuş.verdiğin meyvelerden sadece biri dokunmuştur belki.

oncelikle cok tesekkur ederim cevaplariniz icin doktorun soylemesiyle basladim ek besine ama bu durumumla karsilasinca dedigim gibi kestim kontrolumuz var gidince sorucam bende sureleri uzun tutarak veririm tek tek az az yani daha dikkatli olurum cok sagolun...

Döküntüler vücudunun her yerinde mi oldu? Bizimkinin doğduğundan beri bazen yüzünde, bazen kollarında döküntüler oluyo, doktorumuzda görmüştü. Şimdi ek gıda veriyorum ya acaba alerji olunca anlamaz mıyım diye düşünüyorum...Mesela şimdi kollarında ve sırtında döküntüler var ama bacaklarında vücudunda yüzünde hiç bişi yok... O yüzden kafam karışıyor...

geçmiş olsun.benim doktorumda yaşına kadar bebeğime çilek,domates,patlıcan,şeker,tuz ve bal vermememi söyledi.alerji yapabilirmiş

verdigimde yuzune meyvanin degdigi yerler kizardi daha sonra gecti ama sonra gogsunde ve sirtinda oldu acikcasi bende tam bilmiyorum ama eminim meyva verdikten sonra oldu.

gercekten neyin yapip yapmadigini bilememek zor en kotusude deneyerek ogrenebiliyorsun belli basli yiyecekleri bilsende belli olmuy cok tesekkur ederim hepinize hepimize kolay gelsin:))

Öncelikle çok geçmiş olsun.Bizde kızımda ek gıdalara başladığımızda yoğurtta olmuştu.Doktorumuz demekki hazır süt olduğu için alerji yaptı demişti.Herşeyi tek tek deneyerek anlayabilirsiniz ,dokunanı kesersiniz demişti.Mesela çilek,şeftali gibi meyveler alerji yapabilecek meyveler deneyin bakalım.Birde anlamak için gün aşırı verin.Ayrıca döküntüleri doktorunuza gsterin belki bir cildiyeci görmeli.Bizim kızın sırtında çıkardı aylarca çok uğraştık sonra kortizonlu ilaç kullanmak zorunda kaldık ve geçti.Valla iyi bir gözlemci olmamız gerekiyor yavrularımıza ne iyi geliyor bizden daha kimse bilemez tekrar geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…