Bebek Beslenmesi ek besin ve süt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eness

Avoncu
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
263
10
96
Kocaeli
ben ek besine 5 ayı bitimek üzeren başladım.6 aydan önce ek besine başlayanlar günde ne kadar anne sütü veya bebek sütü veriyor?anneler bebeklerının kac aylık oldugunu da yazarlarsa sevınırım.doktora sordum aldıgı kadar ver dedı hiç tatmin olmadım:umursamaz:

ben 4 aylık başlamak zorunda kaldım şu an 4,5 aylık kendi ne kadar isterse o kadar alıyo doktorlarda bebeğe bırakıyo zaten :) bebek sütü vermiyorum hiç sevmedi şahsen bende vermek istemiyodum zaten

Son düzenleme:
benım sutum az sabah ve gece ıcırıyorum bazen e aralarda ama ne kadar sutum gelıyor bılemedım.gunluk sut ıhtıyacını devam sutuyle tamamlamak acısından sordum sankı cok az ıcıyor gıbı gelıyor

eğer imkanın varsa sağıp ne kadar sütün olduğunu kontrol et o zaman daha iyi anlarsın kilo alışında bi sorun yoksa yetiyodur muhtemelen benim sütüm bol sık emdiği halde kilo alımı az

benım sutum az sabah ve gece ıcırıyorum bazen e aralarda ama ne kadar sutum gelıyor bılemedım.gunluk sut ıhtıyacını devam sutuyle tamamlamak acısından sordum sankı cok az ıcıyor gıbı gelıyor

devam sutu derken devam mamasi devam istedin, degil mi? (formul mama da deniyor, hani sulandirilip kullaniliyor). cunku normal inek sutu 1 yasindan once yasak.
kilo alimi yetersiz oldugu icin mi ek gidaya gecirdi doktorun?

ben kendimi anlatayim: kizim 8 aylik ve 6.ayini doldurdugundan beri ek gida veriyoruz. sutumun yeterli geldigini dusundugum icin de devam mamasi vermiyorum. yeterli oldugunu da soyle anliyorum: her aciktiginda once mememi veriyorum, kimi zaman kendisi hic emmek istemiyor, o zaman ek gidasini veriyorum. emmek istedigi zaman da sut geliyor ve hep aglamadan birakiyor memeyi. (memeyi birakip aglamaya baslarsa o zaman emmek istedigi ama sut gelmedigi anlamina geliyor.)

en son ay 500 gr almsıtı yetersız buldu doktorum,ek gıdaya yavas yavas baslayabilirsin demişti.ya gündüz pek almıyor cekıp bırakıyor acken ben de ek gıdayı verıyorum dediğin gıbı fakat,bebeklerın günlük bir süt içme miktarı var ,diğer anneler ne kadar veriyorsa asagı yukarı yaklasıyor muyum dıye kontrol edıcektım.

ben erken başladım mecburen . mamaya çok diredim ama kilo alımı azdı. 4 aylığk hala 5400 ek gıdaya 3 5 aylıkken başladı dr mama verdi ilk hafta 350 gr aldı ama yine az alıyo mamayı günde 2 kez zor veriyorum göğsümüde çok almıyo ama ek gıdalara bayıldı yoğurt meyve püresi onları seviyo. çok üzülüyorum küçük doğmuştu 2640. sağlığı iyi ama küçük bişi işte. doyuyomu doymuyomu hiç anlamıyorum bende süt veriyorum içiyo sonra1saat sonra acıkıyo bazan. belki kaşık mamasına gçeriz. kaşığı çok seviyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…