Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
selam anneler. bu konuda açılmış bir konu bulamadım. kızım 6 aylık henüz kontrole gitmedik ama 5 aylıkken 6700gr 68 cm idi. sadece 50 gram aldığı için ek besinlere başladık sözde. fakat kızım ik denediğim yoğurt ve armutu severek yedikten sonra iinci kez yemedi ve bir aydır severek yediği bişey bulamadı. yüyecekleri yedirmiyor, yutturuyorum yatarken. bana ne tavsiye edersiniz?
Yemek istemiyorsa bence zorlamayin. Belki henuz hazir degildir. Elma, armut ya da muzu yogurda eklerseniz o sekilde yiyebilir belki. Bir besini en az uc gun verin ki hem alissin hem de alerji durumunu kontrol edebilin. En dogru bilgiyi yine de doktorunuz verecektir ama lutfen yutturmak gibi bebegi zorlayici hareketlerden kacinin ki yemekten sogumasin. Sonra cok ugrasirsiniz. Bu arada bence gelisimi iyi. Benim kizimda 6 aylik ve 5 aylikken asagi yukari bu rakamlardaydik
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
selam anneler. bu konuda açılmış bir konu bulamadım. kızım 6 aylık henüz kontrole gitmedik ama 5 aylıkken 6700gr 68 cm idi. sadece 50 gram aldığı için ek besinlere başladık sözde. fakat kızım ik denediğim yoğurt ve armutu severek yedikten sonra iinci kez yemedi ve bir aydır severek yediği bişey bulamadı. yüyecekleri yedirmiyor, yutturuyorum yatarken. bana ne tavsiye edersiniz?
merhaba, ek gıdaya geçiş bebişler için kolay bir süreç olmuyor.
Kademeli geçişte ve sabırlı olmakta fayda var. Yemiyorsa ısrar etmeyin bir iki gün bekleyip tekrar verin.
Diş çıkarma döneminde de çocuklar pütürlü katı gıda istemiyorlar.
Belki o süreçtedir. Az miktarlarda taze meyve sularıyla başlayın bence...
Sonra yoğurduna eklersiniz.