• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Eitimcilerden neri rica ediyorum....

BABY WORLD

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2008
238
0
96
İzmir
Kızım 5 eylül 2005 doğumlu sizce en uygu anasınfı ve ilkokula başlama yaşı ne olmalı?İleride sorun yaşamaması ve adaptasyonu için önerileriniz rica ediyorum.

Bu yıl 2004 yılı doğumlular anasınıfına alınıyor.Bazı çocuklar okula karşı ilgilidir,bazılarıda çabuk sıkılır bu yüzden tam yaşında gönderirseniz sizin ve çocuğunuz için daha iyi olur.Daha bilinçli ve ne yaptıklarının farkında olarak okula geliyorlar.Ama ilgiliyse 2 yıl üst üste de gönderebilirsiniz.

merhaba sormak isteidğim yıl oalrak değil ay olarak 5 eylülde gün alıyor ve okul açılıyor seneye 6 yaşına girerken anaokuluna başlaması kendinden ay olarak büyük arkadaşları ile etkileşiminde yada okul içi aktivitelerde sorun yaşamasına neden olurmu ?

merhaba baby world,benimde 2005 nisan doğumlu kızım var.anaokuluna istediğin zaman gönderebilirsin bu sene ve önümüzdeki sene,benim kızımda iki yıl gidecek bu yıl 4-5 yaş gurubunda olacak.sıkılırsa ve gitmek istemezse zorlamayacağım,arkadaş istiyor doğal olarak,oynasın eğlensin hoş ve kaliteli vakit geçirsin,mutlu olsun tek istediğim bu.ama sana kesinlikle önerim ilkokula 7 yaşını doldurunca gönder kızın eylül doğumlu,ben son aylara yakın çocukların 1 sene bekletilmesi taraftarıyım.çocuk istekli de olsa yapabileceğini düşünsen bile,ocak dogumlu bi çocukla arasında 9ay var ,bu yaş gurubunda 1 ay bile çok önemli,çok fark ediyor.diğer çocuklar gibi görünse bile bilişsel etkminlikler de özellikle matematikte zorlanır.eğitimcilerin genelide bekletme taraftarıdır.başarısını olumlu etkiler bekletmek,umarım yardımcı olmuşumdur.

evet bu konuda diğer eğitimci arkadaşlarda değerli bilgilerini paylaşırlarsa bir çok anneye yardımcı olurlar..vereliniortak
benim 3.5 senem var daha ama bu konunun takipcisi olacağımhihoyyyt

bir anasınıfı öğretmeni olarak kesinlikle bir sorun olacağını düşünmüyorum
ama uyum sorunu fazlaysa size hastalık derecesinde bağlıysa o zaman sorun yaratabilir. yaşından önce zorlama çocukda onarılması güç yaralar açabiliyor
biraz daha bekleyin derim ama eninde sonunda gönderin bir anaokulu yada sınıfına
çünkü 1-2 ay bile böyle çocuklarda çok büyük değişiklikler yaratabiliyor
ama bunların hiçbiri yoksa sizin çocuğunuzda ay falan farketmez gönderin mutlaka

Back