Eimin ailesini, benim tarafm sevmedi:( Kabuslar gryorum:(((

Genclerin zaten gergin oldugu bu dönemde büyükler niye böyle yaparlar
cok kiziyorum haklilik payi olanida var olmayani da var tabiki ama
genelde daha cok fesatliktan oluyor,olan genclere oluyor..
Kücümsemenin ne alemi var, illaki kraaliyet ailesinden mi olacakmis damat?
Canim sen bunlari düsünecegine dügününe yogunlas bence
baska hazirliklarla ilgilen kafani dagit..
Sevdigini canindan cok seviyorsan ki sevdigini söylüyorun,
ailesinin sehirli yada köylü olup olmamasina
bakmazsin.. Yeterki insan olsunlar..

önemli olan insanların davranışları..

ne şehirliler var, terbiye edep adaptan yoksun..

onları tanımaya çalış..

bence nişanlınla çık bir köye git ..

nişanlının ailesinin davranışlarını gözlemle..

için rahatlamış olur..

varsayımla hareket etmemiş olursun..

Bence burda sorun köylü,kentlien ziyade ailelerin bakış açılarının farklılığı,akrabanızda onu demek istemiştir,aşağılamak için dediğini sanmıyorum. Eşlerin birbiriyle uyumu kadar da ailelerin uyumu çok önemlidir bence, Konya zaten tutucu bir şehir,sizinkilerde rahat olnuca erkek tarafına ters gelmiş olabilir. Onlarda sizi kendilerine uygun olmadığını düşünebilir,,bunu nişanlına söylemişlerse nişanlının huzursuzluğu da o yüzden olabilir.
Bence de çok çabuk evlenmeye karar vermişsiniz,bence birbirinizi ve aileleri tanımanız gerekir. Git sende arkadaşın biri demiş, köyü gör,sana nasıl davranacaklar bir bak.
yani ikimiz sevdik gerisi hikaye diye kendinizi kandırmayın lütfennn.
ılerleyen zamanlarda farklı forum açmazsınız umarım.
Evlilik o kadar basit düşünülecek bi şey değil,evlenirim olmazsa boşanırım mantığındaysanız problem yok

konyayı gelip gördünüz,yada konyadaki tüm insanları tanıma fırsatı buldunum mu ki,konyanın tutucu bi şehir olduğunu düşünmektesiniz.bi şehre ,bi bölgeye böyle yakıştırmalar yapılmasını kınıyorum öncelikle.
ben doğma büyüme konyalıyım.gayet rahat ve serbest büyüdüm.burada da kimse kimseye ne kapalısın ne açıksın ne o ne bu diye ne baskı yapar ne de ayrımcılık.
konya sokaklarınada,büstiyerle de dolaşan var,mini şortlada,her çeşit yani,kimse kimseye ne karışır ne de baskı yapar.TUTUCU kelimsenizi çoooook talihsiz buluyorum.HER İLDE VE HER BÖLGEDE SİZİN TUTUCU DİYE BAHSETTİĞİNİZ İNSANLARDAN OLABİLİR.BİRKAÇ KİŞİ TÜM TOPLUMA MAL EDİLEMEZ.
istanbulda ya da diğer şehirlerde yok mu peçeyle dolaşan insanlar.hatta ben istanbula daha öncede bikaç kez geldim.konyadan çok ama çok fazladır.bu görüntü istanbulun tutucu olduğunu mu gösterir sizce.
konya her yönden çok gelişmiş bi şehirdir.gelip görmeniz lazım.gördüyseniz bile gelin ben sizi gezdireyim,o zaman tutucu olup olmadığını anlarsınız.
konu sahibi arkadaşa gelince,bak canım etrafındakilerin gözüyle değil kendi gözünle görmeye çalış herşeyi.eminim nişanlının ailesi çekindikleri için bu şekilde davranmışlardır.art niyetli olduklarını hiç düşünmem.
ama,aynı şehirde,şehir merkezi ile köy arasında bile örf adet farklılıkları,şive farklılıkları oluyor.belki bunlarda biraz zorluk çekersin hepsi okadar.yurtdışına çıkıcağınızı söylüyosun,zaten kırk yılın başı bi görceksin.saygıda kusur etmezsen kimsenin sana yanlış davranacağını sanmam.Allah huzurlu bi yuva nasip etsin.

Yurtdisina evet, ama ailesi köylü. Bravo!!!!!
Ne kötü dünyada yasiyoruz.

Benim eşim de Konyalı ben de İzmirliyim düşünün. Ama ben Konya'yı gittim gördüm çok sevdim. çok da modern bir şehir olduğunu düşünüyorum. özellikle şimdi yaşadığım ilçeye bakınca Konya'nın yalnızca adının çıktığını düşünüyorum.

bu arada benim eşimde konyanın bi köyünden.sizin tabirinizle köylü.ben köye kaç kez gittim.evlerin bizim evlerimizden farkı yok.birkaç fakir aile hariç hepsinde bulaşık makinasına kadar her tür beyaz eşya var.hatta ısıtma sistemleri bile var(kat kalloriferi).şehirli insandan tek farkları daha cana yakın daha içten olmaları.siz onları aşağılayarak görmezseniz onlar size çok cömert ve dürüsttürler.harika bi havası var ve her yiyip içtikleri doğal.hatta eşime söylüyorum oraya da bi ev yaptıralım haftasonu çocuklar toprakla,tozla,hayvanlarla haşır neşir olsunlar diye.zaten pek çok köylü ailenin şehirde,hatta en iyi sitelerde evleri vardır.sadece yazın ekin için gidiyorlar köye.yani yaşam koşulları sisin ya da bizimle aynı.sadece dediğim gibi,şive farklı,adetler farklı.babanesi birinde irişki dedi.ben erişte anladım meğer sucuk demekmiş,bademe bayam diyolar.buna benzer şeyler.ama hepsi çok cana yakın insanlar.
ben kayınvalidemle ara sıra sorunlar yaşarım.ama her gelin kayınvalidede olabilecek standart şeyler bunlar.asla onlar köylü ben şehirli olduğumdan değil.

kesinlikle öyle.konyada bir değil,3 organize sanayii bölgesi,ayrıca,büsan,kostim,kottim gibi özel sanayii siteleri var.burdaki firmaların çoğunu biliyorum eşim de sanayici.türkiyenin ihracaat merkezlerinde biridir konya.sanayii çok gelişmiş.iş imkanları güzel,herşey çok ucuz.bi de en önemlisi,insanlar cuma namazına giderken bile,dükkanlarının önündeki örtüyü öylesine kapatıp giderler.kimsenin malına bi zarar gelmez.kapkaç milyonda bir,tabiki hırsızlık yada cinayet olayları olmuyo değil.ama diğer büyük şehirlere bakacak olursanız burda çok azdır
sağlık sektörü muhteşemdir.hem devlet hem de özel hastaneler hem tertemiz hem de gerekli tüm uzman doktor ve araçlarla doludur.
gelip görmeniz ve yaşamanız lazım.o zaman anlıcaksınız.lütfen dışardan görerek ya da başkasından duyduklarınızla önyargıyla yaklaşmayın ne konyaya ne köylüye

Süper bir şekilde konuyu özetlemişsin, Eşim ıstanbullu ben küçük bir şehirdenim,Yani tam bahsettiğin gibi ılk başta her iki tarafında konuşulmasada eminim şüpheleri vardı ama Eşimle birbirimizi sevdik, Aileler de bir şekilde bunu gördü, Birbirimizi dinledik, evlendik ve bebek bekliyoruz, mutluyuz. Önemli olan kendini anlamak.
Tekrar bravo alkisalkisalkis

bakın ne güzel açıklamışsınız. doğruyu söylemek gerekiyorsa,ben konyayı bilmiyorum ve görmedim. ama bende tutucu diye duymuştum. tv da falan ,haberlerde gösterilenin, etkisinde kalıyoruz,maalesef,, birde etraftan ,eşten, dosttan, duyduklarımızın.

konya sokaklarınada,büstiyerle de dolaşan var,mini şortlada,her çeşit yani,kimse kimseye ne karışır ne de baskı yapar şu cümlenizede şaşırdım. valla bu kadar olabileceğini düşünemezdim. demekki,bazı şeyler gerçekten abartma. ama lütfen kızmayın. arkadaşımızda bu duyumlarla söyledi bunu. biz tutucu diye duyduk. yıllardır böle düşündük. ama bakın yaşayan biri olarak böyle olmadığını bize gösterdiniz. teşekkürler..

Son düzenleyen: Moderatör:
samimiyetle söylüyorum bunu gelin gezdireyim.eğlenmek istiyosanız sabaha kadar eğleneceğiniz nezih mekanlar var.şehrin biraz dışında kzızılörende,beyşehirde,ladikte inanılmaz güzel restoranlar ve eğlence yerleri var ailece çoluk çocuk gidebileceğiniz.içinde de aynı.
ben açık bi insanım ve iki çocuğum var.istediğimi giyerim kimse de bu ne demez.eşimle ara sıra eğlenmeye gideriz,yılbaşıları,sevgillier günü felan.dedeman var,rixsos var.az sonra kızlarımla rixsosa yüzmeye gidicem.kim ne diyebilir ki.gelip görün benim misafirim olursunuz.biz konyalılar gönlü geniş insanlarız

çok teşekkür ederim. belki, bir gün neden olmasın.... mevlana 'nın şehrinden de işte sizin gibi gönlü geniş,hümanist insanlar çıkar. işte örneği siz..
yeni bir şey daha öğrendim.. bunları bilmiyordum..
.konyaya selam. bende antalyada yaşıyorum. komşunuzum...

selenimo arkadasimiza cok hak veriyorum..konya tutucu olmayabilir ama onun ailesi cok tutucu,benim ailemde dine baglidir ama onlarin ailesi daha farkli.kulturleri farkli.mesela nisanlima gore ben istanbulda kot giyebilirmisim ama onlarin koyune gittigimde uzun etek giymem gerekiyormus ki,dikkat cekmesin.

selenimonun yazdiklarini konyali arkadaslar yanlis anladi ama ben ne demek istedigini cozdum.ayrica o tutucu demekle hakaret etmediki... ya konu nerden nereye gittiiiiiiiiiiiii :bbo: ben burda efkardan yamulmusum.icim alsa iceceeemmm :içelim:

benim durumum berbat annem geçen ay bir düğünde kaynanama bağırmış küfürler rezil etmiş

güya beni savunacak

ama ben yine de gideceğim telefonla da gönlünü aldım kaynanamın annem sinir hastası ilacını almamış ne dediğini bilmiyor falan dedim

eşinin kalbini annesinisever gibi yapıp överek alırsınn

aşağı başkasına yazdıklarımı kopyalıyorum sen sana düşeni al canımm

öncelikle hiiiç üzülme
aynaya bak ve iyiyim iyiyim de
sonra her kapıyı açtığında 3 saat bile görmemiş olsan çok güzel hatta mümkünse bebeğinle karşıla
seni özledi babası
hoşgeldin benim aşkııımm
özledim seni
seni içime alasım geliyor doğum depresyonum mu geçti yoksa güzel havalardan mııı

tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır
yuvayı dişi kuş yapar
bunları atalar boşuna dimemişş

sabahları öperek uyandır
ve kilondan asla bahsetme
o açarsa
sabrediyorum 6 ay daha bu kızın emmesi bitsin emiyorsa tabi
memeden kesince vücut çok kilo kaybediyomuş de
eğer kilondan dolayı senle gzmek istemediğini düşünüyorsan
ben eşime dedim ki 1buçuk yıl sonra 10kilodan fazla vermiş olacam
herkes diyecek ki sen bekarken daha kiloluydu

e böyle oyala
tabi bol sıvı ve hareket
espri yapması güzel seni kırmadan dile getirmeye çalışıyor
böyle tatlı diilerin arasına sandviç yap de ki
bi daha de bak ben sana ne yapıyorum
yapınca görürsün
yapacağın şey üstüne oturmak
gülerek tabi oynaşarak
sırtında mı taşıyoprsun diyerek
sonra bol bol öpücüğe boğğ

kavga yok tartışma yok
ben böyle yendim yendikten sonra 5 kilo verdim daha da verecem inşallah

yoksa berbattık

ondan sonra sürekli boğazına bak onun
ne yersin canım
çay içer misin canım
hangi meyveden yersin canım
arada sandviç yap böyle seven kadın böyle seven erkek nerde bulunur
al ye canım ağzına soy doğra ver
ne iyi babasın seeenn

tartışacak gibi olmuşsa o hemen gülümsee
bu çok önemli gülümse ve çocukcu bir edaylaa
yanlış anladın aşkım bana kızma ama küserim bak ağlarım haa

sakın ağlama
güçlü dur dimdik dur
aynaya onun yanında bakınca güzel yerlerini göster bak ne güzel di mi de
kuyruk sokumunun üstü bile olsa
ne kadar şişko da olsan evde bebek uyurken çıplak gez canım böyle gezmeyi de
ben de şişkoyum ama azcık karnına çek
sen eskisi gibi misin?
yani davranış kilo olarak?

eski anıları anlat
annesini öv
annenden şunu öğrendim şöyle görgülü kadın şöyle akıllı kadın
zaten sen onun oğlusunn
tabi annesi sağsa
ölmüşse görmüşsen ne iyi kadındı de bir anı anlar
ölmüşse görmemişsen seni annen benim için doğurmuş keşke olsaydı da ellerinden öpseydim

sağsa kaynanaya telefonda onun yanında yağlar iltifatlar

biraz uğraşacan canım
ilk başta uğraştım bak şimdi kahvaltı yemek ne istersem hatta istemeden yapıyor

şikayetlerini sandviç yap söyle
tepkisi değişirse
eleştirmedim aşkım yaa
seni böyle olduğun gibi her halinle seviyorum de

iyi ki varsın de

benim annemi babam çocukluğumuz boyunca dövdü bıçakladı
ama annem değişti babam yumuşadı ve artık babam dayak yiyor yıllardır
değişir herşey

sen değiş sertlik yok kızarsa sarılıverecen
gece uyandırıp öpecen anla işte

dayağı bırakır ilerde helalli,k iste
ben 3-4 ay uğraştım da düzeldi hala arada pürüz oluyo varsıno kadarlık olsun yine benden kaynaklanıyor adamın üstüne gidiyorum

takma düşünme gülümse verici ol
fazla gurur yapma

haa gelemem dersen karar senin
annemi örnek aldım kendimi değiştirdim erkeğim değiştii
biz de borca girdik adam çıldırdı
ben sürekli borcu konusunda rahatlatıyrum
Allah yardım eder diyorum
ben canımı sıkmıyorum ki diyor erkekliğe toz kondurmycak ya

sen onun dediklerine yaptıklarına değil düşündüklerine odaklan onu anlamaya çalış
aynen bizde artık konuşmuyorum ağlamıyorum yakalarsa
ufacık bişey uyduruyorum
inanmıyor
o zaman da diyor benim yüzümden
diyorum hayır sen benim herşeyimsin
seni mutlu ediyorum değil mi
evet diyor sarlıyorum
ya işte böyle şeyler
fazla diklenme dayak yedirme kendine

erkek dövmez kadın dövdürür kendini
erkek soğumaz kadın soğutur kendini
kendine güvenini hiç kırma

ör:
sen herşeye layıksın ben de
aa bak bana benim aşkım bu arabayı alır di mi parası olsa

terslese bile gülümse

çocuklaşş
niye aşkım flan diyon derse
aşkımsın çünkü de

unutmazsan olmaz kötülerii

bak dene 3 ay ama hiç ağır konuşma damarına basma
hep alttan al

sonra senin her işini yaptığında kendiliğinden öptüğünde hatta eskisinden iyi olduğunu gördüğünde
kölen olunca
bana hak vereceksinnn

derse ki sana nasıl kıydım sen ne kadar iyisin falan

bi daha yapmaycağına inanıyorum
sen benim herşeyimsin
asla sorma niye böle olduk
niye değiştin faln deme l
kafasını karıştırma
iki laf bir büyü edermiş
hep tatlı dill suçlama yok
benim kocam evine bağlı benim kocam kızına iyi bakıyor bizi besliyor
evimizin direği
benim kızım babasına çaylar yapacaakkk

adam zaten bunalıyordur üstüne gitme
evlilik ele geçmez
yuvanı kurtar bence
tatlı dilini çıkar ortaya ödenir olur de

dırdır edip adamı başka paralı bir gacının kucağına itme

eğer bu zor zamanında sabredip birlik olursanız evliliğinizi kimse yıkamaz
erkekleri borç ve arabasızlık deli eder

ve ilgisizlik
öder inşallah merak etme
benimki de aynı varsa yoksa arabası evlilik yıldönümümde kırkım çıkmıştı doğum sonrası
eve geç geldi

neymiş iş yerinde bi hanımın hesabına o hanım şehir dışında diye ikramiyesini yatırmış
bankalarda beklemiş

üstelik o kadın eşime aşık bunu ben ilk görmemde farkettim beni kıskanıyor
dökmedik dil bırakmıyor

hemen kendimi topladım tabiii

herşey düzeliyor
o günlerim kabus gibiydiii ve bebeğimi emzirirken bağırarak ağlıyordum
güçsüzlükle ağlamakla kaçıp bırakmakla olmuyor

dimdik duracaksınn

o kadar

herşey düzelecek kalbini temiz ve sevgi dolu tut emii

Pozitif ol: Hiçbir erkek yanında sürekli mızmızlanan, her şeye bir kusur bulan kızlardan hoşlanmaz. Pozitif olan, bulunduğu ortamdan zevk alan ve güler yüzlü kızlar her zaman daha makbuldür.

2- Samimi olmaktan korkma: Ona karşı olan duygularını belli etmen, seni küçültmez, aksine yüceltir. Sürekli bakışmanıza rağmen, hala tanışma girişimde bulunmadıysa, ilk adımı sen atabilirsin

3- Kendine güven: Hiçbir şey, özgüven kadar karizma yaratamaz. Arkadaşlarının fikirleriyle hareket etmeyi bırak ve kendine ne kadar güvendiğini ona göster.
4- Taklitçi olma: Amacın onun dikkatini çekmek olduğuna göre; tavırlarınla, giyim tarzınla, konuşmanla kendine has ol. Kimseyi taklit etme.

5- Görgü kurallarına uy: Abartılı kahkahalar, argo kelimeler ve balon yapılmış sakızınla olsan olsan onun yakın arkadaşı olursun!

6- Aşırı makyajdan kaçın: Yoksa, herkesin dikkatini çekmek isteyen ve kendine güveni olmayan bir kız imajı yaratırsın. Bu da seni amacından uzaklaştırır. ne kadar güvendiğini ona göster

7- Arkadaşlarını iyi seç: Ne demişler: ? Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim? Ortamın en fırlama kızlarıyla arkadaş olursan baştan kaybedebilirsin.

8- Kendini geliştir: Onunla bir aradayken konuşacak iki kelime bile bulamıyorsan, ilişkiniz başlamadan biter. Dış görünüşün kadar, entelektüel gelişimine de zaman ayır. Bol bol kitap oku. Tiyatroya git ve hatta futbol yorumlarınla onu şaşırt

9- Cool ol: Kimseyi takmayan, kendinden emin ve özgüvenli kızlar her zaman ilgi odağı olur. Eğer bunu başaramıyorsan, sessiz kalmayı tercih et. Böylece esrarengiz bir hava yaratabilir ve onu etkileyebilirsin

10- Kompleksli olma: Bazen kendinde kusur olarak gördüğün şeyler, ona çekici gelebilir. Ayrık dişlerini, kepçe kulaklarını veya köfte dudaklarını kompleks yapma yerine, bunları sev ve seni sen yapan özellikler olarak kabullen.

11- Anlamlı bakmayı öğren: Tabii bu, onu gözlerinle taciz edeceğin anlamına gelmemeli. Ona ondan hoşlandığını belli eden bir bakış at ama devamını getirme. Bırak doğru olup olmadığını konusunda biraz meraklansın.

12- Her zaman bakımlı ol: Bunun anlamı sadece makyaj yapmak değil. Saçların, manikür ve pedikürün hep yerinde olsun. Çantandan acil durumlar için bir nemlendiricini, parlatıcını ve elbette seksi parfümünü eksik etme

13- Giyim - kuşamına dikkat et: Onun dikkatini çekmek için illa pahalı ve trendy kıyafetlere ihtiyacın yok. Değişik tarzları karıştırarak oluşturduğun kombinasyonlarla yaratıcılığını konuştur.

14- Arkadaşlarıyla ilişkilerini iyi tut: Özellikle de kankasıyla! Zaten kankasını tavladın mı, onu elde etmişsin demektir

15- Doğal ol: Bütün bu taktikleri uygularken, doğal olmayı unutma. Bunu beceremeyeceksen de hiç deneme! Doğalmış gibi davranmak özellikle ilk buluşmada yapılabilecek en büyük hatalardan biri.
Eğer, seni doğal halinle beğenmeyeceğini düşünüyorsan fena halde yanılıyorsun. Erkeklerin çoğu kibarmış gibi yapan kadınlardansa, arada bir küfür eden, hatta dozunu kaçırmamak şartıyla bakımsız kadınları daha çekici bulduklarını itiraf ediyor.

bu da bu siteden

ben 3-4 ay uğraştım da düzeldi hala arada pürüz oluyo varsıno kadarlık olsun yine benden kaynaklanıyor adamın üstüne gidiyorum

takma düşünme gülümse verici ol
fazla gurur yapma

haa gelemem dersen karar senin
annemi örnek aldım kendimi değiştirdim erkeğim değiştii

Son düzenleme:
KÖYLÜ dedikleri için tedirgin olduğun insanların yetiştirdiği erkeği beğenip nişanlanmışsın....
Demekki göz ardı edilecek kişiler değil.Ayrıca köylü olmak ayıp yada beğenilmeyecek bir olgu değil.Onlarda bizim gibi insanlar.Sadece yaşam tarzları ve işleri farklı.....Yüksek fikirlerini beyan eden yakınlarınız 10 gün o köylü diye küçümsediği kişilerin yetiştirdiği sebze meyvayı eti yemesin bakalım neyini yemeği tercih edecek...Töbe töbe....
Siz zaten çözümü bulmuşsunuz '''eşimle yurt dışında yaşayacağız zaten''' diyorsunuz ya.Sizi yeteri kadar teselli etmiyormu işte köylülerden uzak yaşayacaksınız....
Nişanlınızın ailesi küçümsendiğini anlamış zaten canım,o yüzden soğuk duruyorlardır.Haklılarda...

Sırf merakımdan soruyorum.Anne ve babanız hangi sarydan çıkmalar.?

süperselma,gerçekten ne yaptığını anlamak mümkün değil. ne bebeği ne kocası.:
arkadaş bekar. delikafadulden
yazdıklarınının zerre kadar konuyla ilgisi yok. diğer 3 mesajında....:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…