Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
kizlar az once uyandim,vallaha artik icime attigim seyleri ruyamda goruyorum,sabah olunca da zehir gibi uyaniyorum..ben bir aydir nisanliyim,bir ay sonra da evleniyorum.nisanlimi iyi taniyorum ve yeryuzunde gordugum en erdemli insanlardan biri,masallah.. ama benim ailem sehirde,onun ailesi ise koyde yasiyor,..nisanimiz aile arasinda olmustu,ve o gun bizim gelen tanidiklarimiz dun demiski "ben kizimizi,daha iyi yerlere layik gormustum.o en iyilerine layik diye..nerdeyse anne babama bagirmislar"... ki bunlari diyenler hic de fitne insanlar degil,taniyorum,samimiyetine guvendigim kisiler..ama neden boyle taktilar anlamadim,.benim ailem de onlar gelmeden demistiki,sen mutlu olduktan sonra sehirli ya da koylu ne farkeder"..ki ben evlendikten sonra sadece esimle yurt disinda yasayacagim...ama evimize geldiklerinde cok soguk bi ortam oldu.gerci ilk gorusmeydi...cevremizin soyledikleri de beni cok etkiledi...ben nisanlim icin canimi veririm ama son gunlerde o da hep gergin..offfff.dugune de bir ay var..bazen dogru mu yaptim diyorum.ya sinirden ota boka agliyorum artik..ben mutlu olayim koy sehir ne farkeder dedim ama ya onun ailesi farkli bakiyorsa.zaten nisanda ailesi ,ailesinin yakinlari bes karis surat.sanki cenaze evi..tovbe tovbeee...onun aileside sanki bize soguk davraniyor gibi geldi bana.e ilk kez de goruyoruz o yuzden mi acaba??biz istanbulda yasiyoruz,onlarda konyada koyde..ben kimseyi kucumsemedim,ailemde oyle ama isin icine girince farkli mi olur yaa.korkuyorumm( yaamafoldumben
Düğün öncesi stres tedirginlik herkeste olur. Siz birbirinizi benimsediyseniz aileler ne kadar görüşecek ki zaten. Birbirilerini sevmeleri şart değil karşılıklı saygılı olsunlar yeter.
Zaten görüşseler bile tanıdıkça sevebilirler de.
Düğününe 1 ay kalmış ona konsantre olmalısın. başkaları kendine göre konuşur takmamak lazım.
Köylü şehirli ne önemi var. İnsan olsunlar yeter ki.
Mutlu ve umutlu olmaya bakın. zemuszemus
köylü olunc,köyde yaşayınca layık görmemişler öylemi,
kusura bakmayın ama çok saçmaa,
farzedinki siz köyde yaşıyor olsaydınız,ve onun ailesi şehirde yaşasaydı,
aynı akrabalarınız aynı tepkiyi verirlermiydi aslaaaa vermezlerdi,
tamam insan çocuğunun yakının iyi yerlere gelin gitmesini ister,
ama ailenin yaptığı kötü bi davranıştan bahsedilmiyorki,
sadece köyde yaşıyor olmalarından baksediliyor ki bu çok yanlış,
insanları konumlarına göre değerlendirmek bana göre değil açıkcası
sizinde kafanız karışmışsa bu bir iki eleştiriden
ozaman kendinizi,hislerinizi sorgulayın,
emin değilseniz başkalarının duygularıylada oynamayın bence,
çünküü bu daha başlangıç olmadık insanlar olmadık yerlerde yorum da bulunurlar,
her yorumdan etkilenmemelisiniz,emin olan insan zaten sadece önüne bakar...
biz seni daha iyilerine layık görmüştük diyen akrabalarından şidetle uzak durmanı tavsiye ederim.
ne demek daha iyisi.kimin iyi kimin kötü olduğunu nasıl bilmişler.nişanlının ailesi köyde oturuyor diyemi iyi olmadıklarına karar vermişler.
bu ne cüret ya...
ama sendede hata var.onların ağzının payını verip,ben nişanlımı seviyorum,köyde değil mağaradada otursalar o insanların başımın üstünde yeri var deyip çekileceğine hatamı yaptım acaba diye bide kabuslar görüyorsun.
sende bilinçaltında o akrabalardan farklı düşünmüyorsun demekki.birileri bunu yüksek sesle ifade edince sende pişman oldun.
siz bu tavırlarınızı azıcıkta olsa o aileye hissettirdinizse soğuk davranmaları çok normal.sen dua et nişanlın bu tavrınızı anlayıp yüzüğü o çok değerli elinize bırakıvermesin.
unutmaki çok erdemli dediğin nişanlını köylü diye küçümsediğiniz anne baba büyüttü.
benim kardeşimin nişanında da ortam aşırı soğuktu..
keşke kardeşimde böyle bir ikileme düşse..keşke!!
bizim köylülkük şehirlilikten öte daha farklı problemlerimiz var onun ailesiyle..çok zıttız çok..
sizin içinde sorun sadece köylülük şehirlilik ve bunu fark olarak gören insanlar ise,takmayın arkadaşım..hayatta ne şehirliler var çobanın birikiminde kültüründe değiller..
sevdiğinize sıkıca sarılın..
takma kafana düğüne 1 ay kalmış başta seçimini yapmışsın ailen karşı çıkmamış e tabiki biraz aralarına mesafe olacak kırk yıllık dost değillerki evlilik öncesi konuşmayı sever millet benim evlilik önceside çok konuşanlar oldu amma velakin 3 ü doldürcam inşallh
ne fakederki canım ha köylü ha şehirlii.insanın içine bakmalıı.insanları küçük görmek çok yanlışşlmaz: şehirde yaşayannların yarın ne olacağı bellimii??? sewiosan güweniosan bakma kimseye
bence de daha iyi yerlere layıktı diyen akrabalarından uzak dur
siz bu şekilde köylü şehirli diye bakarak onlardan uzak durmuş olabilirsiniz
belki de onalar bu mesafeyi farkederek soğuk durmuşlardır.
unutmayın erdemli değidiğiniz nişanlınızı köylü annesi baası yetiştirmiş
böyle düşünmeniz üzücü
Canım bence siz süreci fazla hızlandırmışsınız onun sancılarını yaşıyorsunuz. sen onun ailesini tanımıyorsun aileler birbirini tanımıyor ama bir ay önce nişan bir ay sonra düğün. keşke düğünden önce biraz bakleseydiniz. aileler tanışsaydı gitselerdi gelselerdi birbirlerini tanısalardı. ne yzak ki biz ne dersek diyelim biz evlenince ailelerde evleniyor. ben bu senin söylediklerini yaşadım tecrübeliyim yani tecrbelerime dayanarak konuşuyorum. ilk görüşmede ortam iyi gibi görünse bile daha sonra iş düğüne gelince yine çatlaklar çıkıyor ortaya ve üzülen sen ve eşin oluyor ne yazık ki. çünkü kültürler farklı alışkanlıklar farklı. bir de düğün zamanı işin içine salak saçma akrabalar giriyor. o zaman seyreyle gümbürtüyü. benim düğünümde üzüldüğüm noktalar oldu. umarım sen hiç üzülmezsin. Rabbim hakkında en hayırlısı ne ise onu nasip etsin sana.
millet bu gibi durmlarda çok konuşup gençleri mutsuz etmeyi sever.
her kafadan bi ses çıkar hepsine aldırış edersen sen kafayı yersin.
"köylü milletin efendisidir" demiş Mustafa Kemal ATATÜRK.
birbirinizi seviyorsanız başkalarının söylediklerinin ne önemi varki zamanla ailelerinizde alışır ilk başta böyle soğukluklar oluyor nedense kafanı karıştırma böyle şeylerlelmaz: önemli olan sevgi saygı kafana takma allah bir ömür boyu mutluluk versin size
Öncelikle nişanlınızın ailesini beğenmeyen yakınlarınıza bir iki çift laf etmelisiniz. Köylü olmak suç değildir. Unutmayınki Ata'mız köylü milletin efendisidir diyerek o insanların ne kadar ulvi olduklarını taaa o zamanlardan görmüş ve söylemiştir.
Nişanlınızın ailesinin soğuk olmasını anlıyorum, muhtemeldir ki ailenizin ve akrabalarınızın yanında ezilmişlerdir. Bence akrabalarınız söyledikleri sözleri hareketleri ilede ifade etmişlerdir.
Ama benim takıldığım konu bu kadar sevdiğiniz bir insanın ailesi için söylenen laflara kafanızı takıp, rüyalarınıza (kabus demek daha doğru) kadar sokmuş olmanızdır. Bence sizde bu sözlerin etkisinde kalmışsınız.
Eğer evlenirseniz (tabiki bu günkü psikolojiniz geçmezse) eşinizin ailesine karşı tavırlı yaklaşacağınızı sanıyorum. Ya bu psikolojiden vazgeçin yada evlilikten.
birşey olmaz cnm merak etme siz birbirinizi seviyorsanız gerisi boş hem ortada bir anlaşmazlık bir laf söz yok.kendini bilmezin birisi çıkıp olta atmış ortaya sizde yakalıyorsunuz yani.şurada kalmış bir ay düğüne ne gerek var bu gerilimlere allah aşkına..ortam gergindi diyorsun nasıl olsun insanlar ilk kez görüyorlar birbirlerini gayet normal.istemelerin %70-80i böyle geçer zaten sus pus..
hem varsay annenlerde öyle düşündü , öbür tarafta bunlar şehirli dedi burun kıvırdı.ne olacak evlenmeyecekmisiniz yani?yapmayın bu güzel günlerinizi keyifsiz geçirmeyin...
siz kucumsemediniz belki ama akrabalariniz sizi layik gormeyerek kucumsemis o insanlari...
evliliklerde aileler cok onemli fakat koylu sehirli olduklari deil,nasil insan olduklari onemli...
hepimizin gecmisleri koylere dayaniyor,hic birimiz saraylardan cikmadik...
nisanlinizla iyi anlasiyorsaniz..sizi mutlu edecegine inaniyorsaniz etraftakilere ne esinizi ne ailesini ezdirmeyin..
sizin yerinizde olsaydim o akrabalarin(ne kadar samimi ve guvenilir olsalarda) cevaplarinida verirdim,boyle karamsarligada girmezdim...mutluluklar dilerim
ben hiç anlamıyorum bu işleri, her kafadan bir ses... yok öyle yok böyle...
aile büyüklerinin amacı görevi yerine getirmektir... denklik muhasebesine girmek değil...
siz denk bulduysanız denktir size...sevip seviliyorsanız...neden etkisinde kalıyorsunuz ki söylenen şeylerin...
bana bunu dese biri kim olduğu önemli değil oracıkta veririm cevabını...
beraber yaşayacağım adamı ben seçerim... kimseye laf, söz düşmez... anama, babama bile bir yerden sonra... değil ki el...
sonra köylüymüş... insanları yaşadıkları yere göre sıfatlara ayıramanın ne mantığı var... ve bu ayrımı yapan ne kadar insan bunu sorgulamak yerine ben yanlış mı yaptım diyorsunuz.....
sevdiğinize sarılmak yerine milletin ağzına bakıyorsanız hata sizdedir bence...