Ehliyetini yeni alanlar ?

ozdemircan

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2013
499
436
303
İstanbul
Arkadaşlar ehliyeti 15 ay önce kazanmıştım. Maddi yetersizlik nedeniyle bir türlü alamamıştım. Şimdi çıkartmak ile uğraşıyorum.. Gittim ehliyet kursundan dosyalarımı aldım. Sabıka kaydımı yeniledim. Kapadokya da okuduğum için sağlık raporunu sertifikayı kazandığım ilde yani İstanbul'da almam gerekiyormş. Birde şoförler odasından birşey istiyorlar - Ek- 18 mi ne O nedir ? nasıl alacağım? Ve harç parasını nereye yatırmam gerekiyor? Birde 1 hafta sonra alabiliyor muşuz sanırım..

ben de senin gibiydim. bu ay paramı denkleştirdim önce dosyamı kursa gittiğim yerden aldım.sabı kaydımı ve sağlık raporumu güncelledim.bulunduğum ilden.geldi sıra vergi borcunu ödemeye, bunu da vergi dairesine ödedim.444 tl idi yanlışım yoksa.yine emrkezdeki emniyete gittim ama meğer kursa nerde gittiysem sertifikamı neden almışsam ordan almanız gerekiyormuş.merkezden bi daha kursa gitiğim ilçenin emniyetine gittim.orada 101 tl karşılığında aldım.bugün alamazsınız doyanızın kaydıydı kartınızım basımıydı falan yarın gelince teslim ederiz dediler, nişanlımın baskıcı çenesi sayesinde tamam 1 saat sonra gelin alın dediler :) aynı gün hatta saat içinde aldım. yılbaşında zam gelme ve ehliyet lerin yenilenmesi konusunda bi yasalaşma söz konusuymuş.netleşmediği için biz de her durumda yenileme ücretini ödeyeceğiz bei de evlenince soyadım değişeceği için tekrar bi yenileme söz konusu olacağından alalım çünkü pratiğe başlayacağım öğrenmem gerek diye alıverdik hemen....allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin...
ek 18 dediğin şeyi ilk kez duyuyorum ne demektir bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…