Ehliyeti olan ya da yeni snava girmi bayanlar bir sorum varr!!

P

pınarrrr

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi pınarrrr
arkadaşlar ben 16 şubatta ehliyet sınavına giricem şimdi çalışıyorum sınava ama aklıma takılan bi soru var sınavda 120 sorudan kaçını yaparsak acaba sınavı kazanabiliriz.çünkü ben gün geçtikçe nedendir bilmem acayip stras yapıyorum.geçmiş yılların sorularına bakıyorum onları çözüyorum ama bilmiyorum işte korkuyorum.bide sürüş sınavında neler yaptırıyolar anlatabilirseniz sevinirm sevgileer:1hug:

• Konu Sahibi pınarrrr
ya hic bir sey yok sinavda. oyle sacma sapan sorular soruyorlar ki kalsan sasirirsin. biraz motor calis yeter. hatta sadece motor calissan cok iyi olur.
surus sinavi da hocayla calistigin gibi oluyor.

• Konu Sahibi pınarrrr
pınarcım ben 10 yıldır ciddi anlamda araba kullanıyorum.. bazen kendimi taxi şöförü gibi bile hissettiğim oluyor.. bi kere direksiyon sınavında sakin olmalısın.. yazılı sınavdada kitapta her yerden gelebilir ama seni en cok zorlucak motor olabilir ona daha dikkatli çalış.. başarılar diliyorum

• Konu Sahibi pınarrrr
motor çalış canım sınav gerçekten çok basit

• Konu Sahibi pınarrrr
arkadaşlar ben 16 şubatta ehliyet sınavına giricem şimdi çalışıyorum sınava ama aklıma takılan bi soru var sınavda 120 sorudan kaçını yaparsak acaba sınavı kazanabiliriz.çünkü ben gün geçtikçe nedendir bilmem acayip stras yapıyorum.geçmiş yılların sorularına bakıyorum onları çözüyorum ama bilmiyorum işte korkuyorum.bide sürüş sınavında neler yaptırıyolar anlatabilirseniz sevinirm sevgileer:1hug:

senın sıkıntı ettıgın kadar bı sey degıl ben hıc calısmadım nede kurslara katıldım hepsını bır defada 95 le gectım yapacagın tek sey soruyo ıyı okumak ve mantıgını kullanmak yanı ben oyle yaptım dıreksıyondada yanında hocan olucak arkada 2 tane yetkılı ne yapman gerektıgını onlar soyluyo zatı senın yapacagın tek sey panık olma ALLAH yardımcın olsun hayırlıyıyla al ınsallaha.s.

• Konu Sahibi pınarrrr
Direksiyon sınavında ben çok heyecanlanmıştım
ve normal direksiyon derslerindekinden daha kötü sürdüm diyebilirim
ama 90 la geçmiştim
heyecanlanacak hiç bir şey yokmuş
arabayı stop ettirmemek önemli
birde sakin olmak :KK66:

• Konu Sahibi pınarrrr
arkadaşların dediği gibi motor çalış yeter.. trafik ve sağlık günlük hayattan bildiğimiz konular.. başarılar canım...

• Konu Sahibi pınarrrr
canımm ilk başta kendini çok kasma bende geçen ay girdim sınava arada kursa da gidiyodum ama sadece sınavdan bir gün önce oturdum baktım adamakıllı .
ilkyardım ve trafik çok kolay tatlım aslında motorda kolay sadece bilgi gerekiyo ben çalışırken ilk önce konu tekrarı yaptım sonrada çıkmış soruları inceledim zaten sınavda hep aynı sorular çıkıyo o yüzden sorun yaşamazsın ama dediğim gibi psikolojin çok önemli ben sabahtan çok germiştim kendimi bide yoldayken abim aramıştı 90 dan aşağı alırsan gözüme görünme diye takılıyodu tabiki ama niyeyse çok önemsedim yarım saatte bitti sınavım ama sınavdan çıktıktan sonra başıma gelenleri bi bilsen iki gün hastane acillerindeydim ve doktor stresten dedi düşün ünv. de finallerde falan bu kadar sorun yaşamamıştım ben neyse tatlımmm konuyu dağıtmayayım yazılı sınavda direksiyon sınavıda çok kolay direksiyonda da oturdum koltuğa zaten yanında ders veren hocan oluyo arkadaki yetkili istersen koltuğunu ayarla dedi kemeri takmak için bi elini at zaten gerek yok diyolar aynaya falan bak çalıştırırkende stop ettirmemeye dikkat et ve sinyalini ver zaten çok kısa bi mesafe kullanıyosun birde kontağı kapattıktan sonra el frenini çekmeyi unutma
rabbim yardımcın olsun canım

• Konu Sahibi pınarrrr
direksiyon sınavında heycandan arabayı kaldırırken sol sinyali yakmayıda unutma dururkende sağıyerimseniben genelde unutuluyoda gördüğüm kadarıyla :1closedeyes:

ben yaklaşık 1.5 yıl önce ehliyet aldım, geçmiş soruları çöz en güzeli, orda nereleri bilmiyorsun açığa çıkar, hemen hemen aynı veya benzer sorular çıkacak. Herkes geçiyor merak etme...

Dİreksiyon sınavında da ilk bindiğin zaman mutlaka güler yüzle selam ver, aynayı koltuğu vs. kontrol et, emniyet kemerini tak, sinyalleri unutma, kaldırıma da çıkmazsan tamamdır bu iş:) hadi kolay gelsin, başarılar...

7 yıldır araç kullanıyorum tavsiyem motor testindeki doğru yanıtları işaretle ve soruyu okuduktan sonra doğru cevabı oku daha iyi aklında kalır diğer cevapları okumakla kafan karışır

merhaba benım ehlıyet eskı ama bence ne kadar heyecan yaparsan o kadar kaybedıyorsun benım ılk sınavımda bacağımı ben alıp debrıyajın üstüne koymuştum tabıı o heyecanla süremedım 2.sınavda aldım .yazılı sınavda çok basarılı olmuştum .sakın ol rahat bı sekılde gır bu kadar calıştığına göre emeklerın zayi olmaz basarılar dılıyorum sevgimlee

canım arkadaslarımında dedigi gibi yanlız motor çalıs ilk yardım falan kolay hatta onlar hiç bişey deil basarılar dılıyorum canım

pınarcım mutlaka geçmiş yılarda çıkan sorulara çalış..
ben ehliyet almak için kursa yazıldım bir arkadaşım hocaydı kursta
ama ben taki sınav gününe kursun nerde olduğunu bile bilmiyordum
sınav günü harç yatırmak için gittim yani hiçbir şekilde ders falan almadım
sadece 1 ay önceden fırsat buldukça test çözdüm aynı sorular çıkıyor
sadece şıkların yerleri değişiyor yerimseniben
direksiyon sınavına gelince de heyecandan ölsen bile bunu arkada oturan azraillere belli etme canım jeyyar
onlar seni konuşturacaklardır yem olma dönüp arkana bakma sen 40 yıllık sürücü gibi davran yeterjeyyar
zaten yanındaki hoca arabayı kullanıyor
başarılarŞeniz

internette daha evvel çıkmış sorular var bence yalnız onlara çalışsan bile yeter ben sınava gitmeden yalnız 1 gece evvel şöyle bir baktım öyle sandığın gibi korkulcak birşey yok bol şans

banada herkes motor dersine calis demislerdi, en yuksek motordan almistim, cok basit stres yapma, kursta verilen kitapdaki sorulari cozsen yeter, direksyon sinavda en son ben kullanayim deme cok heyecanlaniyor insan, 4-5. kisi ol direksiyon sinavina ireceklerden. en basta koltugu ayarla, emniyet kemerini tak, aynayi ayarla, motoru calistir, gerisini biliyorsun zaten, sakin ol,heyecan yapma :KK66:

sürüşte en önemli şey koltuğunu ayarla,emniyet kemerini tak,aynalrı kontrol et,çıkarken we son parkta snyal wermeyi unutma cnmm çok bişiyi yok zztn yanındai hoca debriyajı fln ayarlıo. bn 18imde ehliyetmi aaldım,babmda arabamı aldı sağolsun en büyük özgürlük bir bayan için,annemde 23 senedr araba kullanıo o da hep aunı şeyi söyler.başarılar tatlım

yahu bayanlar benim direksiyon sınavımda hoca debriyaja dokunmadı bile sizin hocalar ne iyiymiş valla ya.

bende bu ayın 18 de sıva gircem direksiyon sınavı hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim bide şu heyecan ve panik kendimi nasıl sakinleştirebilirim arkadaşlar

X