Ehliyeti Alınca Hemen Trafiğe Çıktımız Mı?

Piquania_Dedove_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2010
4.912
520
Merhabalar..10 yıldır ehliyetim var ama sınavdan sonra hiç trafiğe çıkmadım.Tekrar direksiyon dersi alıp araba kullanmak istiyorum.Fakat trafik korkum var yani yanımda biri sürerken dahi endişeliyim kaza olacak korkusu var.

Sizlere sorum şu; ehliyetinizi aldıktan ne kadar zaman sonra trafiğe çıktınız?
1 hafta mı 10 gün mü nedir? Haftaya dersleri alsam kaç güne aktif kullanırım?Ankarada yaşıyorum bu arada..Yapanlardan duymak isterim.Herkese teşekkürler..

Merhabalar..10 yıldır ehliyetim var ama sınavdan sonra hiç trafiğe çıkmadım.Tekrar direksiyon dersi alıp araba kullanmak istiyorum.Fakat trafik korkum var yani yanımda biri sürerken dahi endişeliyim kaza olacak korkusu var.

1 hafta mı 10 gün mü nedir? Haftaya dersleri alsam kaç güne aktif kullanırım?Ankarada yaşıyorum bu arada..Yapanlardan duymak isterim.Herkese teşekkürler..

Ehliyeti aldiktan sonra 1 hafta ders almistim
Sonra direk ciktim
Once Bos saatleri dene sonra trafige cik
Aracin otomatik mi?

Ehliyetimi 2005 te aldım sınavdan sonra direksiyona elim bile değmedi. 11 yıl cüzdanımda bekledi ehliyet. Bende çok korkuyordum trafikten eşim sürerken sürekli panik halinde olurdum azıcık hız yapsın yüreğim ağzıma gelirdi. Geçen ay kafaya koydum herkes sürüyor ben neden süremeyim ki dedim. Biraz birikmişim vardı bi miktarda çalıştığım şirketten para çektim kendime otomatik araba aldım. Eşim araba var ben öğretirim süremezsen boşuna almış olursun arabayı desede dinlemedim.
Arabayı aldık eşim 2 ay benimle git gel hemen vermem arabayı dedi. 2. hafta kendi başıma işe gelip gitmeye başladım :KK45:
Biraz cesaret biraz da istek olunca insanın yapamayacağı hiç bir şey yok. Korkma sakın dikkatli olduktan sonra hiç birşey olmaz Allahın izniyle. Sakın yapamam, süremem ya kaza yaparsam diye düşünme. Ben bu işi yapıcam de cesaretli ol. Başarırsın inşallah :KK200:

En az 10 gün ders almanız gerekir.
Bu en başta çok kullanılmayan boş yollarla başlar, sonra belirli semtler ve son günler de yoğun trafiğin olduğu eskişehir-konya gibi yollarda olur, işlek bölgelere iş çıkış saati gidilir.
Trafikte kendinize güvenin ama asla diğer arabaların sürücülerine güvenmeyin.

Ehliyeti almadan arabamı almıştım ben. Uzunca bir süre kartı almadığım için arabada dosyayla gezdim. Cevirmede polise dosya uzatmisligim var.

Araba kullanmak soğuk kanlı olabilmeyi gerektirir. Bu kadar tedirginken nasıl kullanacaksınız?

Hangi ildesin. Kendi aracın varmı? Bi cocuk vardı kuzenimin trafik konusunu yenme konusunda yardımcı olmuştu.

Hani araba kullanma dersi değilde, panik halde fren yapma. Kaza anında ve sonrasında neşer yapmak lazım onu öğretiyordu pazar günleri. 175tl ücret vermişti kuzenim. Çok faydası olmuştu kuzenime göre.

Ehliyeti almamla trafiğe çıkmam arasında neredeyse 6 7 sene var :KK49: İki üç ders aldım, sonra şehirlerarası sürmeye başladım. Ana yollarda zaten şeridinde gitmen yeterli tatlım, ama istanbul gibi yerlerde dar sokaklarda sürmek zor.

Bu arada bol bol trafik kazası da yaptım. Gözünü karart çık. Birşey olmuyor.

Ehliyeti aldığımda trafiğe çıktım ama alana kadar ki geçen kurs sürecinde zaten 10 saat kadar sürüş dersi vermişti kurs.

Ehliyet almadan çıkmaya başlamıştım.aldıktan sonra da devam ettim.yalnız sadece 1 sene kullanmamıştım araba, tekrar direksiyon başına geçtiğim gün arabaya sürttüm. Diyeceğim o ki bol pratikten sonra çıkın

Ehliyet aldıktan 2 sene sonra kullanmaya basladm. Öncesinde 1 2 hafta eşimle çalıştık trafiğe beraber çıktık. Sonra ben tek çıkmaya başladım park ederken toplam şu an 3 kez kaza yaptım. Mesela arabayi sürttum bi taksinin aynasini kırdım falan :) boşuna korkma canım olucak kaza yani tecrübe yok sonuçta sürerken değil de park ederken daha olucak :) tecrubesizlik işte :)

X