• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyet yenileme?

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
650
734
33
29
Herkese iyi akşamlar,

İşsiz olduğum dönem kimliğimi yeniledim ve kolay bir süreçti, bir günde bitti. Evrakları toplayıp gittim ve bir hafta sürmeden kimliğim elimdeydi. Şimdi işe başladım ve ehliyetim kaldı. Maddi olarak ehliyet yenileme ve evrak parasını toplayamadığımdan dolayı eski ehliyetimle dolaşıyorum. Aralık 2022'de de son, yenilemezsem para cezası yiyeceğim. Ben de her gün çalışıyorum, işe de yeni girdim henüz. Tam zamanlı çalışanlar bu tarz işleri izin alarak mı hallediyor yoksa uzaktan yapabileceğim bir şey var mı? Kasım ayı gibi bu durumu müdüre izah etsem, izin istiyorum bir gün diye, işe girişimin 3. ayı olacak (Kasım gibi diye düşünüyorum), ayıp olur mu acaba? Bildiğiniz gibi işe yeni girenlerin hemen izin alması pek hoş karşılanmıyor. Resmi tatillerde de kurumlar çalışmıyor. Önerilerinize açığım, teşekkürler.

Daha yeni ehliyet yeniledim, 15 TL para ödedim. Sağlık raporu istiyorlar onu da aile hekiminden veya özellerden alabilirsiniz. İnternet üzerinden de nüfus müdürlüğünden randevu oluşturdum, 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafla yarım saatte falan hallettim. 1 günde halledersiniz, tek gün izin alın yeter. Hatta randevuyu saat 16,30 gibi falan alın saatlik izin bile yeter, işe biraz geç gider sağlık raporunu alırsınız, biraz erken çıkar nüfusa gider belgenizi alırsınız

Yarım günde halledersiniz ve normal karşılanır bu durum. Ancak mesai saatinde yapabileceğiniz bir şey.

Daha yeni ehliyet yeniledim, 15 TL para ödedim. Sağlık raporu istiyorlar onu da aile hekiminden veya özellerden alabilirsiniz. İnternet üzerinden de nüfus müdürlüğünden randevu oluşturdum, 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafla yarım saatte falan hallettim. 1 günde halledersiniz, tek gün izin alın yeter. Hatta randevuyu saat 16,30 gibi falan alın saatlik izin bile yeter, işe biraz geç gider sağlık raporunu alırsınız, biraz erken çıkar nüfusa gider belgenizi alırsınız
benden 215tl istenmişti devlet hastanesinden ehliyet yenileme randevusu alırken, 15tl yi nereye ödediniz acaba?

benden 215tl istenmişti devlet hastanesinden ehliyet yenileme randevusu alırken, 15tl yi nereye ödediniz acaba?
2016 öncesi ehliyeti olanların değişimi için 13 TL değerli kağıt bedeli, 2 tl vakıf payı olarak ödedim internet bankacılığından.

Asmden sağlık raporu alsanız yetiyor. Hastaneye gitmenize gerek yok. Biz öyle yapmıştık en azından pandemi sırasında.

Eşim yeni yeniledi 15 TL ücret sadece yarım saatte bitti bende diğer ay halledeceğim inşalalh

İnternet üzerinden mobil bankacılık ile 15 TL ödüyorsunuz, e devletten kişisel sağlık raporu oluşturuyorsunuz ve sağlık ocağına gidip göz muayenesi ile birlikte onaylıyorlar. Belge verilmiyor. Tüm bu işlemlerden önce nüfus müdürlüğünden randevunuzu alın, aslında 1 saatlik işi var ama yarım gün yeter izin için

2016 öncesi ehliyeti olanların değişimi için 13 TL değerli kağıt bedeli, 2 tl vakıf payı olarak ödedim internet bankacılığından.
o ayrı bi de devlet hastanelerinde rapor öncesi alınıyor 200 küsur, sizden alınmamış olması ilginç benden ve etrafımdaki herkesten alındı.

o ayrı bi de devlet hastanelerinde rapor öncesi alınıyor 200 küsur, sizden alınmamış olması ilginç benden ve etrafımdaki herkesten alındı.

Engelli ehliyeti falan değilse heyet raporu gerekmez. Para ile aldığınız rapor heyet raporu oluyor. Ehliyet için aile hekimliğinden alınan rapor yeterli

Back