- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 28
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Merhaba. Haftasonu direksiyon sınavım var ve ben çok panik yaptım 2 buçuk ay oldu derslerim biteli son 1 ders bırakmıştım sınavdan önceye kalsın diye onuda dün aldım. Dolayısıyla sanki unuttum gibi araba kullanmayı ama dün hocam gayet iyisin unutmamışsın dedi. Şimdi sizlere sorum olacak ben düşünüyorum düşünüyorum araba kullanırken neler yaptığımı şuanda hatırlayamıyorum kafam karısıyo. Mesela bi kavşak var. O kavşağı dönene kadar tam 3 tane ışık yanıyo 3ünde de dur kalk yapıyosun 2 saniye geçmeden. Birisi bana anlatsın lütfen neler yaptığını.Ben kısaca anlatayım şehir içinde düz yolda 40 la falan ilerliyorum ilerde kırmızı yandığını görünce ayağımı gazdan çekip debriyaja basıp frenle duruyorum. Sonrada vitesi boşa alıyorum sarı yanacağı zaman vitesi 1 alıp ayağımı yarım debriyaj yapıp yeşil yanınca frenden ayağımı çekip gaza basıyorum ama 2 saniye sonra tekrar durmam gerekiyor o sürede ayağım debriyajda kalmış oluyo.Hani normalde debriyajdan ayağını hemen çekme derler ya ben kalkış yapıyorum 2 saniye sonra bir ışık daha o sırada debriyaja tam mı basmalıyım yoksa ayağım yarım debriyajda mı ilerliceme ben ne yapacağımı bilemiyorum. Bazen çok güzel sorunsuz o yoldan geçiyorum bazende stop ettiriyorum veya araba ileri geri titremeye başlıyo ve ben sorunsuz geçtiğim zaman nasıl yaptığımı hatırlayamıyorum nolur yardımcı olun
Son düzenleme: