ehliyet meselesi

volare08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2013
79
0
selam kızlar,
türk ehliyetini fransıza çevirebiliyor muyuz direkt yoksa tekrar sınava mı girmek gerekiyor?
çevirebiliyorsak bunun için hangi kuruma başvurmamız gerekiyor?
bilginiz varsa, cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

cnm geçire biliyoruz
belli bi saat kullnmamız gerek diye biliyorum bende cevapları merak ediyrum

Ilk geldiginizde legal olarak geldiyseniz OFII size bu bilgiyi veriyor. Eger hatirlamiyorsaniz veya verilmediyse ehliyetinizi polise goturerek degistirebiliyorsunuz.

Ilk geldiginizde legal olarak geldiyseniz OFII size bu bilgiyi veriyor. Eger hatirlamiyorsaniz veya verilmediyse ehliyetinizi polise goturerek degistirebiliyorsunuz.

çok çok teşekkürler :)
her şey gitgide zorlaşıyor umarım onu da zorlaştırmamışlardır, tekrar sınava girmek istemiyorum :/

degistirebiliyorsunuz....ama fransaya ilk girisinde bildirmeniz gerekiyor....kagit kurek isleri olunca.... kartinizi alirken prefectureden orada sorarsiniz ehliyet degistirme islemleride ordan yapiliyor....

Benim bildigim kadariyla Fransa'ya giris yaptiktan sonraki ilk 6 ay içinde verirseniz valilige degistiriyorlar. Ama fr da oturup tr den sonradan aldiginiz ehliyeti kabul etmiyorlar haberiniz olsun...

degistirebiliyorsunuz....ama fransaya ilk girisinde bildirmeniz gerekiyor....kagit kurek isleri olunca.... kartinizi alirken prefectureden orada sorarsiniz ehliyet degistirme islemleride ordan yapiliyor....

dogru, pardon ben polis demisim ama zaten gittiyseniz soylemislerdir simdiye. ozur dilerim eger isinizi uzattiysam bu yanlisimla.

dogru, pardon ben polis demisim ama zaten gittiyseniz soylemislerdir simdiye. ozur dilerim eger isinizi uzattiysam bu yanlisimla.

yok yok üzülme daha gitmedim :)
prefecture e hiç gitmenize gerek yok, ofii ile hallediliyor her şey gibi bir şey okumuştum ama,
prefecture e ehliyet değiştirme dışında ne gibi işler için gitmek lazım?

volera cnm ehliyet konusu soyle oluyo zaten fransaya gelince direk ofiyle irtibata gecmek zorundasin onlar geldigin pasaportun sayfasina bi kagit yapistiriyorlar bu senin vizen bitene kadar oturumun yerine geciyo sigortani herseyini ofinin yapistirdigi o kagitla yapabilirsin ehliyette yine pasaportunla bi fotografini alip prefectuer yani valilige gidiyosun onlar zaten gozunun onunde turk ehliyetini alip fransa ehliyetini veriyorlar

Dilemekcim canım sen gidebildin mi? İnan çok sevindim :)
Ama Türk ehliyetine niye el koyuyolar? O zaman nasıl araba kullanıcam ben Türkiye'de?

Dilemekcim canım sen gidebildin mi? İnan çok sevindim :)
Ama Türk ehliyetine niye el koyuyolar? O zaman nasıl araba kullanıcam ben Türkiye'de?

evet canim 2 aydir burdayim bende canim ya burda o bile valilikten valilige degisiyor mesela benim ehliyetin tercumesini bide pasaportumun vizemin ve ofinin pasaportuma yapistirdigi kagidin fotokopisini istedler benim turk ehliyetide geri verceklermis bi arkadaskinide direk hic bise istemeden bi fotografla yapmislar ilginc yani

Cok sevindim gidebilmene :)
Sen hangi şehirdeydin? Bir de arkadaşın hangi şehirde?
Eğer öyleyse Türkiye'de yaptırmak lazım ehliyet tercümesini orda zor olur :/

iyi günler arkadaşlar
LyoN'a taşındım 2 ay önce, önce dil öğrenip sonra da doktoraya devam etme amacıyla, gelmez olaydım, burada bir ailenin yanında kalıyorum ve çocuklarını zaman zaman okula götüreceğime dair söz verdim, ancak sigorta şirketleri demişki ehliyetim geçerli değil Avrupa birliğinde ve bu yüzden sigortada geçerli olamaz arabanında benimde. Napacağım şimdi? konsolosluğu aradığımda da bana kesin ve net bilgi veremiyorlar, bir numara verdiler o numarayı da arıyorum, kimse cevap vermiyor, napacağım pofff :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…