Ilk geldiginizde legal olarak geldiyseniz OFII size bu bilgiyi veriyor. Eger hatirlamiyorsaniz veya verilmediyse ehliyetinizi polise goturerek degistirebiliyorsunuz.
degistirebiliyorsunuz....ama fransaya ilk girisinde bildirmeniz gerekiyor....kagit kurek isleri olunca.... kartinizi alirken prefectureden orada sorarsiniz ehliyet degistirme islemleride ordan yapiliyor....
dogru, pardon ben polis demisim ama zaten gittiyseniz soylemislerdir simdiye. ozur dilerim eger isinizi uzattiysam bu yanlisimla.
volera cnm ehliyet konusu soyle oluyo zaten fransaya gelince direk ofiyle irtibata gecmek zorundasin onlar geldigin pasaportun sayfasina bi kagit yapistiriyorlar bu senin vizen bitene kadar oturumun yerine geciyo sigortani herseyini ofinin yapistirdigi o kagitla yapabilirsin ehliyette yine pasaportunla bi fotografini alip prefectuer yani valilige gidiyosun onlar zaten gozunun onunde turk ehliyetini alip fransa ehliyetini veriyorlar
Dilemekcim canım sen gidebildin mi? İnan çok sevindim :)
Ama Türk ehliyetine niye el koyuyolar? O zaman nasıl araba kullanıcam ben Türkiye'de?
evet canim 2 aydir burdayim bende canim ya burda o bile valilikten valilige degisiyor mesela benim ehliyetin tercumesini bide pasaportumun vizemin ve ofinin pasaportuma yapistirdigi kagidin fotokopisini istedler benim turk ehliyetide geri verceklermis bi arkadaskinide direk hic bise istemeden bi fotografla yapmislar ilginc yani