Ehliyet basvurusu

hacocan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
75
0
Merhabalar,

Ehliyet alabilmek için fransızca bilmek şart mıdır? Sınavı nasıl oluyor. Alan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Turk surucu kurslari var oradan alirsan sart degil ama fransiz yerinden alicaksan soylenenleri anlaman lazim.ben turkiyeden almistim burada degistirdik 10 saatte direksiyon dersi almistim.baska bi bilgim yok.

Benimde türkiyeden alınma ehliyetim var. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Benim geldigim zamanlar sinava tabi tutmuyolardi direk tercume ettirdik degistirmistik, ama sanirim simdi kanunlar degismis bi ara oyle duymustum.tam ayrintiyi bilmiyorum istersen bi arastir.belki halen kabul ediyolardir, eger oyleyse senin için cok buyuk kolaylik olur, cunku burada ehliyet almak epey zor.

strasbourg'ta isen turk surucu kurslari var derslere tercumanlar giriyor hemde sinavada tercumanlar giriyor bildigim kadari ile. Bende ders almak istiyorum ehliyetim var ama lkullanamyorum çok pahali urslar ah ah

a pardon bende yeni yazildim kursa suan evde calisiyorum testlerde dogru cevap bi kactane sik oluyo sinavdada oylemi aceba

arkadaslar merhaba bende 11 senedir fransadayim ve fransiz vatandasiyim fakat ehliyetim yok ehliyetimi turkiyeden almak istiyorum ama nasil olacak bilmiyorum 1 aydan fazla turkiyede kalamam acil ehliyete ihtiyacim var daha once turkiyede 1 ay kalipta ehliyet alan oldumu lutfen bana bu konuda yardimci olun :::::))))

eskiden en az 6 ay trde kalmak gerekiyormus ama simdi kabul etmiyorlar diye biliyorum, esimin arkadasi evlenip bu yaz esini getirecek trden ve prefecture den aldigi bilgiyle ehliyet alsa bile gecersiz oldugunu artik kabul etmediklerini soyledi .. ben 2009da geldim ve ilk yil icerisinde degistirdim gecerli oldu ama simdi neden kabul etmediklerini aklim almiyor herseyi zorlastiriyorlar..

ben gecen senekileri kabul ettigini iyi biliyorum ama demekki bu sene degisti,almanyada'da hic kabul etmiyorlar burayida oyle yapacaklar gittikce herseyi zorlastiriyorlar

birde fransaya giris yapip burda oturduktan sonra turkiyede malesef ehliyet alinmiyor

ben bu ehliyet diyince butun cinlerim tepeme cikiyor neler cektim ama sonunda zamani gecti gitti binlerce eurolar, hep kocamin yuzunden zamanim gitti,ehliyet konusunda onu hic affetmicegimi yuzune soyluyorum

suan yine almak istiyorum cok lazim oluyor ama 4 aylik kizim var nasil alcam, oncekine senelerce ugrastim bilmem ne yapcaz

Almanya avrupa oldugu icin ordan alyim dedim cunku annem orda, belediyeye sordular, adresim en az 6 ay orda olmasi gerekliymis, ve 6 ay onceden basvurulup orda oturcakmisim, oda zor olcagina gore kaldik fransa alabilirsek alcaz, ama felaket bi zorlastirdilar :KK43:

ben gecen senekileri kabul ettigini iyi biliyorum ama demekki bu sene degisti,almanyada'da hic kabul etmiyorlar burayida oyle yapacaklar gittikce herseyi zorlastiriyorlar

birde fransaya giris yapip burda oturduktan sonra turkiyede malesef ehliyet alinmiyor

ben bu ehliyet diyince butun cinlerim tepeme cikiyor neler cektim ama sonunda zamani gecti gitti binlerce eurolar, hep kocamin yuzunden zamanim gitti,ehliyet konusunda onu hic affetmicegimi yuzune soyluyorum

suan yine almak istiyorum cok lazim oluyor ama 4 aylik kizim var nasil alcam, oncekine senelerce ugrastim bilmem ne yapcaz

Almanya avrupa oldugu icin ordan alyim dedim cunku annem orda, belediyeye sordular, adresim en az 6 ay orda olmasi gerekliymis, ve 6 ay onceden basvurulup orda oturcakmisim, oda zor olcagina gore kaldik fransa alabilirsek alcaz, ama felaket bi zorlastirdilar :KK43:
cnm sen fransada nerdesin ben alsace tayim benimde 5 bucuk aylik bebegim var malesef bende cok ugrastim simdi kafama koydum turk auto ecole 'una gitmeyi dusunuyorum ama nasil olacak bilemiyorum...

eskiden en az 6 ay trde kalmak gerekiyormus ama simdi kabul etmiyorlar diye biliyorum, esimin arkadasi evlenip bu yaz esini getirecek trden ve prefecture den aldigi bilgiyle ehliyet alsa bile gecersiz oldugunu artik kabul etmediklerini soyledi .. ben 2009da geldim ve ilk yil icerisinde degistirdim gecerli oldu ama simdi neden kabul etmediklerini aklim almiyor herseyi zorlastiriyorlar..

cnm ben 16 yasinda geldim buraya ama keskem 18 'imde ehliyetimi alipta gelseydim malesef cok gec kaldim o kadar bikmisimki hep kafamda su ehliyeti almam gerek diye ....

ben paris bolgesindeyim canim, turk auto ecolu icin parise gitmek gere, birde bebek var nasil olcak bilmiyorum,benim aklimdan hic cikmaz ehliyet konusu, her konuda esime bir kat tepkim oluyo ama is isten gecti, keske dediklerim cok sey oldu, en cokta benimle birlikte ehliyete gidenler hic dil bilmeyip cok korkarlardi, ben okdar istekliydimki :KK43: suan onlar ehliyet aldilar araba aldilar kac sene oldu kullaniyorlar, Allah varya en cok kiskandigim ksiler oluyo ehliyet yonunden, cunku baya icim yandi, insallah hakkimizda hayirlisi olur,en azindan biraz codu biliyor ve arabayi surmeyi biliyorum

ben paris bolgesindeyim canim, turk auto ecolu icin parise gitmek gere, birde bebek var nasil olcak bilmiyorum,benim aklimdan hic cikmaz ehliyet konusu, her konuda esime bir kat tepkim oluyo ama is isten gecti, keske dediklerim cok sey oldu, en cokta benimle birlikte ehliyete gidenler hic dil bilmeyip cok korkarlardi, ben okdar istekliydimki :KK43: suan onlar ehliyet aldilar araba aldilar kac sene oldu kullaniyorlar, Allah varya en cok kiskandigim ksiler oluyo ehliyet yonunden, cunku baya icim yandi, insallah hakkimizda hayirlisi olur,en azindan biraz codu biliyor ve arabayi surmeyi biliyorum

canim sendemi ayni konudan muzdaripsin,bende almaya calisiyorum,iki kez girdim direksiyon sinnavina resmen rasisitlik yapiyorlar hic hatam olmadigi halde vermedi respektor simdi hamileyim dogumdan sonra yine gececegim o kadar cok istiyorum ki ehliyetsiz bir hicsin burda, elin ayagin bagli gibi berbat bisey,sendemi haklarini kaybettin neden alamadin canim,hakkimizda hayirlisi allah buyuktur

X