Ehliyet almak istiyorum korkuyorum :(

ay_girl

Kalbimin tek sahibi OĞLUM...
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.448
221
123
Dert deil ama ehliyet filn o bölüme yazdım cvp aalamdım en iyi burdana yazılır.bu da bi dert ehliyet alamamamk.cesaret edemiyrm çokda istyrm hayal kuruyorum.öncelik sınavlar yani fobim var sınava karşı ..çok iyi hazırlanıp girmem lazım.direksiyon derside iyice şart .ama işte ne bilim gaza getirin beni..yada nerden başlim nereye çalışayım kısa ve öz çalışabilecğim plan yapabilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim teşekkrlr..

Yardımcı olabilecek kimse yokmu hanımalr lütfenn..çok sıkılıyorum..kendime bişeyler yapmak ve burdan başlamak istiyorum..

Canim benden korkagi yoktur herhalde..
inanilmaz korkardim ama inanki korkulacak birsey yok.. kesinlikle ehliyet almak icin kollari siva..
Derslerini al, kendine guven gerisi gelir..
Bende 1 aylik surucuyum.. Ehliyetimi 1 ay once almis bulunmaktayim..
Araba kullaniyor olmak bayanlar icin ozellikle cok iyi bir avantaj..

Kolay gelsin..

öylemi tevrklr..teşekkr ederim desteğin için..evde çalışmaklamı aldınz kusra giderekmi..nasıl çalıştınz ne bilim ip uçları varmı ne önerirsin.keisnlikle ihtiyaç avantajın büyüğü şimdi oğlumda var 6 aylık çok ihtiyacımz oluyr..millete muhtaç oluyrz.ehliyet olsa iyi kullanırsam araba alırım ..

Araba sürmek özgürlük!!! Özgürlüğünü kısıtlama bas gazaaa

Tsk.ederim.. Turkiyeden ehliyetim vardi benim. Ama o ehliyet sayilmazdi..Kapali ormanlik bir alanda surdurduler cok eskiden..Ne trafige ciktim nede baska birsey yaptim..Avrupada Ehliyet almak cok daha zordu. Ama ben yilmadim yaklasik 10 ay ders aldim..Direksiyon dersi..Sirtimdan inan sular gitti,stress oldum,tam 3 kez sinava girdim kazanamadim. Her kaybettigimde uzuldum,agladim..umudumu kaybediyordum artik.. Ama inandim kendime, yilmadim. Herkez suruyordu benim neyim eksik dedim kendi kendime..Tekrar asildim derslere..cok dikkat ettim..iyice kavradim kurallari ogretmenimin dediklerini..Hatasiz surmeye gayret ettim.
Kendime guvendim herseyden once..Bunu basaricam dedim.. Esimin arabasi vardi onunla da pratik yaptim hep..
cocuklar olduktan sonra inan araba bir ihtiyac oluyor..
Herzaman koca eline bakmak da zor arkadasim.. ihtiyacim oldugunda simdi atliyorum arabama gidip kendim alip geliyorum..
sahidende cok buyuk bir ozgurluk araba kullanmak..

Kesinlikle korkma.. Kurallarina uyduktan sonra cok dikkatli surdukten sonra gerisi Allah Kerim...
once Allaha sonrada kendine inan ve guven.. Basaracaksin inan bana...

ço kteşekkür büyük cesaret topladım..hevesim kaçamsın yeteerli..bi yerden başlamak gerek tabi mecburen sonu gelir.azmine ve cesaretine hayran kaldım ..

Bir kere sınavdan hiç korkma, ehliyet sınavı kadar basit bir sınav yok bu dünyada Ben sınavdan önce 2-3 gün bakıp 95 mi ne almıştım =) Ki genelde herkes bu civarda notlar alıyor.

Sonra kullanmasında da mutlaka başlarda gerilceksin ama sonra bi alıştın mı süper bir şey olduğunu görceksin. Zor bir yanı da yok. Ayrıca erkeklerin yapabildiği her şeyi ve daha fazlasını yapabilir kadınlar böyle düşün =) Ben 2-3 senedir düz vites araba kullanıyorum. Çevre yolunda radyo fenomen açıp basıyorum gaza, 140-150 çok eğlenceli oluyor Arabama binen herkes de çok iyi kullandığımı söylüyor, nazar değmesin inşallah. Eminim bi cesaretle başlarsan sen de öyle olacaksın =)

gülümseyerek okudum .:) ALLAH kazasız belasız kullandırmayı nasip etsin sana..inş..

Korkacak hiiç bir şey yok.Sadece düzenli olarak derslere git ve kitaptaki testleri çöz zaten çalıştıktan sonra gayet basit sınavları merak etme. Direksiyon dersinde de hoca çok önemli mutlaka gideceğiniz kurstaki hocaların sizden önceki öğrencilerinden referans al derim. Bazı hocalar gerçekten ilgisiz. Direksiyon derslerinde de odaklanırsan hocanı can kulağınla dinledikten sonra yapamayacak bir neden yok.Benimle yaşlı bir teyzede alıyordu ehliyet helal olsun dedim aldı da ehliyetini bir kerede :)

ço kteşekkür büyük cesaret topladım..hevesim kaçamsın yeteerli..bi yerden başlamak gerek tabi mecburen sonu gelir.azmine ve cesaretine hayran kaldım ..

Rica ederim canim..
Tabiki kendine guven eminim basaracaksin..Azimli ve cesaretliyimdir..Kesinlikle kazanmama neden olan bu ikisiydi..
insallah umuyorum sende kazanacaksin..

Ben de ocak ayında yazılıyorum kursa inşallah.
Şimdi ablası ehliyet kursunda uzun zamandır çalışan biri olarak hocana dikkat et derim.
Bi'hoca sana kullandırıp sen zorlanırken üşenmeden tekrar tekrar anlatıp gösterirken diğer hoca aman bu kadar uğraşamam deyip yandan kendi kullanıyo tabii sen kendim kullanıyorum sanıyosun. Sonuç direksiyon sınavın başarısız geçiyo.

Direksiyon dersi çok olan bi'kursa yazıl. Normal sınavlardan da korkma benim ablam direk derslere gelmene gerek bile yok kitaptan oku zaten her sene aynı sorular geliyo hemen hemen dedi ben de sırf direksiyon derslerine gidicem hala emin olamazsam özel ders alıcam ek olarak...

Ki ben de heycanlanınca elleri titreyen bi'insanım ama çok istiyorum sürmeyi, sürenlerden ne eksiğimiz var hallederiiiiz

Of ben de çok korkuyorum. Panik anında donup kalıyorum. Herhangi bir olayda birden şok olursam bir iki dakika boyunca donup kalıyorum resmen. Mesela trafikte birden araba çıksa karşıma kesin aynısı olur diye düşünüyorum ve çok korkuyorum.

Son düzenleme:

Derslerde korkma zaten hocan her an müdahale edecek ayağının altında fren vs hepsi var. Ayrıca sürücü adayı yazısı sayesinde araçla karşı karşıya geldiğinde büyük işi karşıdaki sürücü yapıyo.

Yeterli dersi aldığında da öyle bi'kaygın olmaz zaten insan bilmediği şeyden korkup panik yapıyo

benımde önümüzdeki ay bır yıl olacak alalı ehlıyetımı allaha cok sukur aldıgım gunden berı hıc bırakmadım sımdı cocuklarımı okula getırıp goturuyorum markete arkadasa hemen atlayıp gıdıyorum allahım kaza bela vermesın ınsallah ben derslere hıc gırmedım daha dogrusu ıkı kere cocuklarımla gırdım bırakacak kımsem olmadıgı ıcın cok sıkıldılar baktım olacak gıbı degıl surucu kursu onemlı yerlerın cd sını yapmıslardı derslere gırmeden sadece cd ızledım ve soru cozdum kesınlıkle cok faydası var eger cd varsa sana kesınlıkle onu onerırım tekrar tekrar ızledım sonra bol soruyla ısı halletım

korkmana hiiç gerek yok... az bi cesaret sana yeter. bi kere araba kullanmaya başladın mı ooo kendini çok iyi hissediyorsun.

ayyy ben acaip heyecanlı biriyimdir elim ayağım titrer heyecanlandım mı eşimle birlikte kararverdik almaya ben ilk sınavda geçtim eşim benden iyi olmasına rağmen geçemedi ayy ne gülmüştüm sakin ol tatlım alırsın inş.

hanımlar lütfen bana da gaz verin, konu tam benim konum... 2010da aldım ehliyetimi. bence sınav sorun değil ben bir kerede gectim. o kadar kolay aldım ki, sadece arabayı kaldırdım düz bir yolda 10 metre gittim, gitmedim. teorik sınav zaten kolaydı geçmiş soruları çözüp,cd yi izledim ben de. (cok güzel anlatıyor tavsiye ederim)
ama gel gelelim ben hala araba kullanamıyorum. ilçede yaşıyorum aslında fazla trafik yok ama bende hala korku var. sanırım direksiyon hakimiyetini tam kuramıyorum. arabanın geçip geçemeyeceğini kestiremiyorum. aralıklı olarak çok denedim, uğraştım ama hala istediğimsonucu alamadım anlayacağınız ehliyetimi sadece kimlik olarak kullanıyorum
psikolog bir arkadasım bir tavsiyede bulunmuştu. direksiyon çalışırken bir yol belirleyip, hep aynı yolda(güzergahı asla değiştirmeden) günde 15-20 dk çalışmamı tavsiye etmişti. o yolda sorunsuz kullanabildikten sonra güzergahı değiştirip çalışmaya devam etmemi söylemişti ama ben başaramadım. bir heves geliyor çalışıcam diye. direksiyona oturunca ise korku kaplıyor her yerimi bir an önce direksiyonu eşime vermeye çalışıyorum bu kez de

Sınavlardan hiç korkma.
İnan araba kullanmaya başladığında neden daha önce almamışım şu ehliyeti diyeceksin.
Gerçekten büyük özgürlük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…