• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Egzamayı tükürükle tedavi

shekerkizcandy

Guru
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
5.561
5
356
İstanbul
Aylardır sağ elimin parmaklarında egzama var.ıki ayrı dr.a gittim.Ama kremler hiçbir işe yaramadı.Dedem ve teyzemler tükürükle tedavi ederlermiş derma,karıncalık vb.hastalıkları.Onlara da dr.gidip sonuç alamayan birsürü hasta gelirmiş.Bir nevi ocak misali.Annem yapmak istemiyor:)Ben de teyzeme gittim bugün.Tükürük ve iğneyle yazdı elimi.Bakalım haftada bir uygulayacak 3 hafta sonra sonucu ben de merak ediyorum.Herşeyi denedik bakalım bir de bunu deneyeyim dedim.Biraz tükürüğün hiçbir zararı olmaz diye düşünüyorum:)Son durumu yazıp sizlerle paylaşacağım.kaydirigubbakcemile4

egzemalara tükürüğü bende duymuştum. ama yazma felam değil. Sabahları kalktığında hiç su içmeden kendi tükütüğünü egzama lı bölgeye sürüyorsun bir süre sonra geçiyormuş. Açıklamasınıda yapayım tükürüğün içinde bu tarz şeylere iyi gelen bi asit varmış asit egzema ve benzeri şeyleri kurutuyor. bence bunuda bi dene. ama tükürük sabahları sürülecek. geçmiş olsun..

köpeklerin tükürüğünde antiseptik varmıs kendi yaralarını yalayarak geçiriyorlar acaba insan tükürüğünde de mi var asit dediğiniz antiseptik olabilir mi?

valla canım benim oğluk 5.ayına girdi 3 doktor gezdik geçmedi ocağa götürdüm okuttum tükürttüm ve kalemle çizdi aksine daha da çok çıktı hacettepeye gidiyoruz şimdi allerji testi falan yapılacak küçükken hatırlıyorum geçiodu gerçekten

bana da annem bi yerim kaşınınca tükürüğünü sür der hep ben de neden die sormadan sürerim annem diosa bi bildiği vardır muhakkak boshayallersmile

Benimde bel bölgemde olmuştu bizim oralarda Üç Günlük derler. Ananem ocağa götürmüştü beni ordaki kadın arpayla çizip tükürmüştü hiç anlam verememiştim yazılanları okuyunca anladım :) Sonuçta geçmişti.

Sevgili RABARRA acaba gittiğiniz yer neresi ben uzun zamandır bu illetle savaşıyorum. Eğer geçiriyorsa ben de gitmek isterim. yer neresidir söylerseniz çok minnettar olurum.

hihihihiih foruma yeni kayıt oldum ilk deneyimimi paylaşacağımmm şimdi benimde yüzümde t bölgesi nelin yerde egzama çıktı 2 yıl olmak üzere kızarıklık ve dökülmeer var ne yaptıysam en iyi cildiyecilerede gitsem fayda vermedi birgün şehirler arası yolculuk yaparken osmanlı sabunları gördüm ve bitane leylak sabunu aldım egzama ve sivilceler için eve gidip kullandım arkasınada güzelce mercimek tanesi kadar bepanthen sürdüm her yerine tabi tamamen geçirmesede cildimde baya değişiklikler oldu tavsiye ederim hem de ucuz ben 2 sini 10 liraya yakın aldım :nazar::40::40:

Yıllar önce komşumuz olan bir dedenin, yakınımız olan bir çocuğa böyle bir şey uygulayıp bir kaç gün içinde yaranın geçtiğini (ve aradan yıllar geçmesine rağmen asla da tekrarlamadığını) gözlerimle görmesem pess yani derdim :53:

Kardeşimde var söyleyeyim bir denesin.Deneyip kesin sonuç alanlar varsa gelişmeleri yazabilirmisiniz çok üzülüyor.Kolda dirsekte ve ensede saçlı bölgede var küçük bir alan ama çok üzülüyor kolonya döküyor kaşıntı olduğunda yandığı zaman kaşıntı geçiyormuş.:50::50:

Kardeşimde var söyleyeyim bir denesin.Deneyip kesin sonuç alanlar varsa gelişmeleri yazabilirmisiniz çok üzülüyor.Kolda dirsekte ve ensede saçlı bölgede var küçük bir alan ama çok üzülüyor kolonya döküyor kaşıntı olduğunda yandığı zaman kaşıntı geçiyormuş.:50::50:

Canim.cildini surekli.nemli.tutsun sebamedin nemlendiricisini kullansin
Haftada ikinkez banyo yapsin banyo cildi cok.kurutuyor
Bunlara dikkat ederse oldukcaa faydasini gorur

Canim.cildini surekli.nemli.tutsun sebamedin nemlendiricisini kullansin
Haftada ikinkez banyo yapsin banyo cildi cok.kurutuyor
Bunlara dikkat ederse oldukcaa faydasini gorur

Cevap verdiğiniz ilgilendiğiniz için teşekkürler.Kendisi her gün yıkanır duş almadan rahat edemiyor diyoruz ama huyum diyor kestirip atıyor işte duş jeli kullanıyor sabunu bıraktı tekrar söylüycem bakalım söz dinlerse.Birde serkis barışı diyeyimde bi gitsin dr.lardan ümidi kesti moralman çok bozuk kolay değil herkese acil şifalar.

Back