- Konu Sahibi pembeveduru
-
egzama nasıl oluyo ?? el üstünde kırmızı pütür pütür tahriş olmuş derinin zaman zaman kaşınması bazen sızlamasımı ?? annemin sağ elinin üstünde var şuan.önceden geçer diye düşünmüştük nemlendiriciyle geçer gibi gelmişti ama artık o derece kurumuş ve tahriş olmuşki orası kesik kesik olmaya başlamış kanayıp duruyo.off inşallah önemli bişi değildir herkese geçmiş olsun.
birkaç gün önce sol yanak, çene ve alın bölgemde kızarıklar oluştu. önce basit bir tahriş olduğunu düşündüm. ancak pullanmaya ve şiddetle gerilmeye başlayınca cildiyeye gittim. egzama olduğunu söyledi doktor. Hipokort krem ve Allerset adında bir hap yazdı. 10 gün boyunca yüzümü sadece suyla yıkayıp sabah akşam olmak üzere Hipokort kremi süremi Allerset hapı da günde bir kez akşamları yemekten sonra 1 tane almamı söyledi. 3. günün sonunda kesin bir iyileşme söz konusu olmayınca 1 litre kaynamış su içine 1 poşet yeşil çay atıp demledim. yarım saat kadar beklettikten sonra yüzümü o suyla yıkadım. Hipokort kremi sürdüm, üzerine de güneş kremimdem sürdüm. Hapımı da akşamları almaya devam ettim. Bu şekilde sabah akşam devam ettim. Bugün 5. günüm ve şükürler olsun ki gerilme ve kızarıklık neredeyse geçti sadece çok az pullanma kaldı sanırım bir kaç güne kadar o da kalmaz.
El ve ayağında çıkan bir arkadaşım da dut kurusunu suda kaynatıp hafif ılıdıktan sonra elini o suda bekletip posasını da eline ve ayağına sardığını bu şekilde kurtulduğundan bahsetmişti. Ama benim yapmama gerek kalmayacak sanırım.
Herkese acil şifalar dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?