Egzamaya kesin çözüm..

firdevs zengin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2020
15
6
36
28
Merhaba arkadaşlar.... benim yaklaşık 10 yıldır vücudumun çeşitli yerlerinde egzama var. Bir sürü kortizonlu ilaç kullandim ama geçmedi, geçmiyor. Bir tedavi veya herhangi birşey uygulayıp geçirebilen var mı? Varsa yardımcı olurmusunuz... gittikçe yayılıyor vücuduma ve bir kadın olarak rahatsız oluyorum ve çok üzülüyorum... tamamen geçmesi için ne yapabilirim? Uyutucu değilde tamamen geçirici bir çözümü olan var mı?

Bende aynı dertten muzdaribim Allahtan benim sadece parmak uçlarında oluyor bugün de çatlamış hiç birşey tutamaz hale geldim ben ne kremler kullandım ama hiç bir şekilde geçmiyor maalsef stres en önemli etken olabildiğince stresten uzak durun tabi bu zmnda stresten uzak kalmak elde değil

Eklentiler

• 20200409_170325.jpg
    56,5 KB · Görüntüleme: 1.020
Yaaa kiyamam canımm Benim de ikizim seninle aynı durumda

Ona da çözüm bulamadık aynı senin gibi o ilaçları kullanıyo..
Inşallah bulunur canım çözüm sana da bu hastalığı olan herkese
Aslında ekşın diye bir meyve var ondan ikizim yediği zman geçiyordu ama yemeyi bırakınca tekrar başladı.
Takipteyim inşallah konuyu

Ne meyvesi acaba ilk defa duyuyorum

Amin inşallah kalıcı bir çözüm bulabiliriz... gerçekten çok uzuyor artık

Belki birşeyler bulabilirim diye konu açtım... Bir umut

Ne meyvesi acaba ilk defa duyuyorum
Işgın diye de geçiyormuş canım isim olarak...
Ama herkese aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum canım.insalallah faydası olur ama bununda bello bir mevsimi var diye biliyorum sen yinede araştır canım yanlış yonlendirmiyeyim

Eklentiler

• images (45).jpeg
    27,1 KB · Görüntüleme: 183
Tamamen çözüm olmuş mu acaba ? Teşekkür ederim ilginiz için ♥
Canım orda da yazdım ya tamamen çözüm değil bu kardeşim yiyordu birkaç gün geçirdiğini gözlemledik ama yemeyi birakinca tekrar başlıyordu maalesef
Özellikle senin deterjan şampuan vs.uzak durman lazım ki mutlaka doktorun demiştir snaa geçmiş olsun Rabb'im şifa versin tez zamanda canım

Amin teşekkür ederim

Amin inşallah kalıcı bir çözüm bulabiliriz... gerçekten çok uzuyor artık
Benim de kuruluga baglı bir egzamam vardı. Yıllar öncesine dayanıyordu.ama artık daha da artmıştı. 5 yıl önce hamile kalınca şıp diye kesildi cildim eski haline döndü taki erken doğum yapana kadar . dogum yaptım olmayan yerlerde de cıktı.stres de tabi çok etkili erken doğum dan dolayı cok stersliydim.sonra emzşrdiğim için işin tedavisi baslandı ilaç almadan o iyi gelmişti ama dediğiniz gibi kalıcı çözüm değil. Sonra tekrar ladı gecen sene gittim doktora haftada bir kullanılan iğne verdi o da heralde kortizonluydu fayda eder gibiydi ama dozunu düşürünce tekrar artıyordu o yüzden bıraktım.o ignekeri kullanırken korunmak da gerekiyordu . tekrar cocuk dusundıgumuz için biraktım birazda.sonra kadın doğum doktoruma gittim o da alternatif tıpla da ilgileniyor du.homeopati yöntemiyle birseyler uyguladı fayda gördüm.sonrasında hamile kalınca oncekindeki gibi iyi geldi hamilelik doktorum da gecici degil altındaki sebepler önemli dedi.beslenme seklinde biraz degişiklik yaptık falan iyi geldi bana.baslığı gorunce yazmak istedim . uzun oldu kusura bakmayın

Benim oğlumun kolunda çıkmıştı bir ara dermatolog doktoru iki krem karışımı tarifi verdi eczanede yaptılar geçti çok şükür.. Kremlerden bir tanesi bepanthol du diğerini hatırlamıyorum..

Homo
Homeopati altarnatif tıpla ilgili birşey sanırım... inşallah bir daha hiç çıkmaz, çok sevindim sizin adınıza

Ben de saçlı deride uzun yıllardır tekrarlayan seboreik dermatit var. Son dönemde meme altıda da egzama başladı. Doktor önce pişik kremi verdi daha da azdırdı. Sonra kortizonlu kremler de işe yaramadı. Ama en önemlisini söylüyorum tedavi bitene kadar su asla değmeyecek. Ben bilmediğim için her sabah bitkisel içerikli sıvı sabunla yıkayıp sonra kurulayıp öyle kremleri sürüyordum. Bu yanlış yüzünden egzamam iyice alevlendi cildim tahriş oldu. Size bana iyi gelen tüm eczanelerde bulabileceğiniz Sudocrem'i öneririm. O tahriş olmuş acı içinde bırakan cildimi 2-3 günde düzeltmeye başladı, 5. gün giderek daha iyiye gidiyor nerdeyse kalmadı. Ama lütfen sabah akşam ince bir tabaka halinde sürün, sakın ovalamayın sürtmeyin nazikçe sürün. Asla su ile temas olmasın bitene kadar. Elinizdeyse de temas etmeyin, vücudunuzda ise temiz bir tülbentle ya da yumuşak bir bezle vucudunuz silin ama egzamalı bölgeye asla dokunmayın. Bebeklerin poposundaki pişik ve egzama için : altını her açmada sadece ılık içme suyu ile ıslatılmış steril pamuk ile sürtmeden nazikçe temizleyin ıslak mendil kullanmayın, sonra asit derecesi düşük sızma zeytinyağını tüm poposuna sürün, elinizin altında küçük bir kavanoza konulmuş asit derecesi düşük sızma zeytinyağı hep bulunsun. Eliniz temizse elinizle nazikçe poposuna sürün ya da pamukla da olur. Her bez değiştirme de sürün yazın da hiçbir şekilde çocuklarımda bu sayede pişik olmadı. Sevgiyle, sağlıkla

Eklentiler

• IMG_20230630_014248.jpg
    50,4 KB · Görüntüleme: 323
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…