Çocuk Hastalıkları Egzama :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

dus_moryel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
8
0
86
İstanbul
Oğlum 4.5 aylık.Yaklaşık iki aydır dudak kenarları ve göz kapakları da dahil olmak üzere her yerinde egzama var.Bende de egzama var ona da geçmiş kalıtsal olarak.İki aydır krem ve şurup tedavisi görüyoruz hiçbir zaman tamamen geçmedi biliyorum geçmez de.Krem kullanırken iyi azalıyor sonra tekrar artıyor.İki haftadaa bir yıkıyorum ve günde üç kere yağlıyorum.Bu konuda tecrübesi olan annelerden öneri beklyorum.Yardımcı olup deneyiminizi paylaşırsanız sevinirim.

Egzama bulaşıcı değil diye biliyorum.Arkadşımdada olmuştu.Dermoved kremi kullandı o iyi gelmişti.Bide bunun iki cinsi varmış biri kuru biride su topluyor gibi oluyormuş.

canım ahh ah aynı dertten muzdaribiz bizim forumda bununla ilgili bir bölüm açtık.orta paylaşıyoruz benim oğlumda 4.ayında başladı atopik dermatiti şuan oğlum 7 aylık.üç dr gezdik en sonunda hacettpede prof.ömer hocayı bulduk ona gidiyouz.bize dediği hemen geçmesini beklemeyin dedi .ben kabullendim durumu artık .bize alerji testi yaptı hoca yumurta ve fındığa alerjisi çıktı bunları yemiyoruz.hoca bize hergün küvet banyosu yaptırın dedi ben hemen hemen hergün küvet banyosu yaptırıyoum .ve hergün sabah akşam nemlendiriyorum .nemlendirici çok önemli e kortizonlu kremde kullanıyoruz tani ben cutivite kullanıyorum.nemlendirici olarakda mustela serisini kullandım .şimdide emoulim kullanıyorum .avene de önerdi hoca bize bunlardan birini kullana bilirsin nemlendirmeye özen göster kuru kalmasın cildi .ayrıca bizim babamızdada egzama var evet egzama genetik bir durum

Oğlum da apatit dermatit.Ne kadar farklı iste bizim doktorumuz da suyun tekikleyeceğini söyleyerek önce banyoyu azalttı.Gerçekten özellikle banyadan sonra kızarıyordu.Benim oğluma alerji testi yapmadılar ama.Bir arkadaşımın doktoru-ki kendisine çok güveniyor-kantoron yağı demiş.En iyise ben bir alerji testi isteyeyim.Bir de en önemli sebebi stres...Uzak duracaksın diyorlar ama yapamıyorum

ben kantoron kremi aldım oğluma birkaç gü sürdüm daha bir beter oldu yüzü bıraktım bende.bizim dr bize hergün banyo dedi çünkü banyodn sonra cildi nemlendirmek daha iyi oluyo

kızlar bunun belirtileri neler benm kızımında 1 haftadır yüzleri kızardı nedense...bendde egzama fılan yok...eşimdede...

canım belirtileri geçmeyen kızarıklık sonra kızarıklıklar sulanmaya başlıyo beraberinde kaşıntıyı getiriyorl bir dr göster canım illaki ailede olacak die bişe yok

Ömer hocayı tek geçerim. Benim kızımda da başlamıştı. Tavsiyesi ile her gün banyo yaptırdık ve kurulamadan nemlendirdik tüm vücudunu Bioderma ile. Kesinlikle terletmedik ve geçirdik Allaha şükür. Kendi web sitesinden bilgilere ulaşabilrsiniz. Ömer kalaycı diye arattırırsanız ulaşırsınız.

Ömer Kalaycı dediğiniz doktor Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi olan mı?ınternetten araştırdım da o Ankara'da ben ıstanbul'da nasıl olacak?

canım hacetepede prpf tabiki sen istanbulda olduğun için ordaki üniversite hast.bir araştırma yaparak iyi bir alerji astma konusunda iyi bir profa götür geçmiş olsun canım

benim oğlumda aynısı marmaraya götürüyoruz çocuk dermotoloji bölümü var hemen geççek bişi değil ama büyüyene kadar hallederiz inş.

Geçirdik derken dilimi ısırsaydım keşke. Akşam eve bi gittim yine tüm sırtı kıpkırmızı Zaten geçmeyeceğini en başta kabullenmek lazım offf

siz kullandınız mı kantoron yagı?bızım doktorumuzda alerjı testı ıstemedı.

Ömer Kalaycı dediğiniz doktor Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi olan mı?İnternetten araştırdım da o Ankara'da ben İstanbul'da nasıl olacak?

gıttınız mı Ist da bır profosore?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…