How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Egzama illeti...

mavkelebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
65
149
93
Arkadaşlar merhaba,
Kulaklarımın içinde bulunan egzama illetiyle yıllardır mücadele ediyorum. Doktorlara gidip çare arıyorum ama nafile.. Yıllardır ne uyuyabiliyorum ne çalışabiliyorum sosyal hayatımı ruh sağlığımı herşeyimi etkiliyor ne çektiğimi bir Allah bir ben biliyorum canımdan bezdim. Ümidim de yok :(
Benimle aynı sorunu yaşayan birileri veya bilgisi olan var mı kurtulan veya en azından tedavi veya tavsiye önerebilecek olanlardan yardım istiyorum. Geçmesinden ümidim yok ta en azından ben şunu kullandım veya şu doktora gittim rahatım şikayetim azaldı diyebilecek birileri var mı

Merhaba aynı sorun bende de var bende çok doktora gittim kremler, ilaçlar... bir sürü şey kullandım en büyük nedeni stres. Stresten uzak durmak gerekiyor. Dönemsel bir şey olduğu için de geçtiği zaman yinede arada krem sürmek gerekiyor çünkü cilt kurumaması gerek. Birde tanıdığım bir doktor o ilaçları kullanma kortizonlu dedi bana bitkisel aynısefa kremini önerdi kendiside bu dertten muzdaripmiş bunu kullanmış geçmiş. Doğruluğunu bilemiyorum çünkü ben dediği kremi aldığımda kullanmadan önce başka kremler kullanıyodum egzamam geçmişti bu kremi onun üstüne kullanmıştım. Egzamam olduğu sırada kullansaydım daha net bilgi verebilirdim bir dene istersen ben şuanda kullanıyorum bitkisel olduğu için istediğin zaman kullanabilirsin. Deneyipte memnun kalırsanız eğer belirtirseniz sevinirim

Merhaba aynı sorun bende de var bende çok doktora gittim kremler, ilaçlar... bir sürü şey kullandım en büyük nedeni stres. Stresten uzak durmak gerekiyor. Dönemsel bir şey olduğu için de geçtiği zaman yinede arada krem sürmek gerekiyor çünkü cilt kurumaması gerek. Birde tanıdığım bir doktor o ilaçları kullanma kortizonlu dedi bana bitkisel aynısefa kremini önerdi kendiside bu dertten muzdaripmiş bunu kullanmış geçmiş. Doğruluğunu bilemiyorum çünkü ben dediği kremi aldığımda kullanmadan önce başka kremler kullanıyodum egzamam geçmişti bu kremi onun üstüne kullanmıştım. Egzamam olduğu sırada kullansaydım daha net bilgi verebilirdim bir dene istersen ben şuanda kullanıyorum bitkisel olduğu için istediğin zaman kullanabilirsin. Deneyipte memnun kalırsanız eğer belirtirseniz sevinirim

İlgilenip cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Ben öyle çok stresli biri sayılmam buna rağmem bu illetin geçtiği veya hafiflediği hiçbir dönem hatırlamıyorum 8 senedir süründürüyor resmen özellikle şu son üç yıldır daha da korkunç bir hal aldı uyuyamıyorum inan deliksiz ve dinlenerek uyandığım tek bir gün bile yok :( her günüm her saatim bununla geçiyor. Öyle bıktımki çaresizlikten ağlıyorum yine :(

Arkadaşlar merhaba,
Kulaklarımın içinde bulunan egzama illetiyle yıllardır mücadele ediyorum. Doktorlara gidip çare arıyorum ama nafile.. Yıllardır ne uyuyabiliyorum ne çalışabiliyorum sosyal hayatımı ruh sağlığımı herşeyimi etkiliyor ne çektiğimi bir Allah bir ben biliyorum canımdan bezdim. Ümidim de yok :KK43:
Benimle aynı sorunu yaşayan birileri veya bilgisi olan var mı kurtulan veya en azından tedavi veya tavsiye önerebilecek olanlardan yardım istiyorum. Geçmesinden ümidim yok ta en azından ben şunu kullandım veya şu doktora gittim rahatım şikayetim azaldı diyebilecek birileri var mı
Öncelikle merhaba egzama sedef gibi cilt hastalıklarının tıpta kesin çözümü yok maalesef ki. Ben sedef hastasıydim yıllardır neler cektigimi bir ben bilirim. Çok şükür kurtuldum bu hastaliktan. Size doktorumu onerebilirim. Kendisi İstanbul'da ismi Elif Güveloglu, internette araştırın bulursunuz hemen zaten.

Malesef bende en illet yerde vaginal bölgede var malesef en son gittigim cilt doktoru bana bir ay haftada sadece bir kez kullanimlik hap vermisti baya iyi geldi iki aydir cok rahattim ama bu hafta yine tekrarladi sanirim kurtuluş yok bu illetten çare bulan olursa yazsın lütfen

Öncelikle merhaba egzama sedef gibi cilt hastalıklarının tıpta kesin çözümü yok maalesef ki. Ben sedef hastasıydim yıllardır neler cektigimi bir ben bilirim. Çok şükür kurtuldum bu hastaliktan. Size doktorumu onerebilirim. Kendisi İstanbul'da ismi Elif Güveloglu, internette araştırın bulursunuz hemen zaten.

Mutlaka araştıracağım, Siz tamamen iyileştiniz mi peki? Yemediğim sürmediğim ilaç damla kalmadı en son gttiğim doktor kortizonlu bir losyon verdi o da faydasız :(
Gerçekten yaşamıyorum ben ölüyüm ya böyle hayat olmaz çünkü sürünüyorum bıktım artık canımdan bezdim

Malesef bende en illet yerde vaginal bölgede var malesef en son gittigim cilt doktoru bana bir ay haftada sadece bir kez kullanimlik hap vermisti baya iyi geldi iki aydir cok rahattim ama bu hafta yine tekrarladi sanirim kurtuluş yok bu illetten çare bulan olursa yazsın lütfen

Seni o kadar iyi anlıyorım ki :(

İlgilenip cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Ben öyle çok stresli biri sayılmam buna rağmem bu illetin geçtiği veya hafiflediği hiçbir dönem hatırlamıyorum 8 senedir süründürüyor resmen özellikle şu son üç yıldır daha da korkunç bir hal aldı uyuyamıyorum inan deliksiz ve dinlenerek uyandığım tek bir gün bile yok :KK43: her günüm her saatim bununla geçiyor. Öyle bıktımki çaresizlikten ağlıyorum yine :KK43:

Hadi ya benimki o kadar ağır olmuyor çıktığı zaman genelde kaşlarımın ortasında, burun kenarlarımda ve yanaklarımda çıkıyor şu son zamanlar kulaklarımda da çıkmaya başlamıştı. Ama ben çıktığı anda vakit kaybetmeden gidiyorum doktora krem veriyor 10 gün falan kullan deniyor öyle yapıyorum geçiyor sonra bir kaç ay sonra tekrarlıyor... ama sizinkinin geçmemesi daha kötüymüş egzama illet bir şey malesef. Kesin çözümüde yok 5-10 sene devam edebilirmiş geçiyor yani mayasımı ne yok oluyormuş ama uzun süre sonuçta insan öyle asla duramaz. Asıl nedenide tam olarak bilinmiyor... stres deniyor ama havada kalıyor tabi böyle olunca.. rica ederim inşallah biz ve bu durumda olan km varsa hepten kurtulur çekilecek şey değil cidden

Geçmiş olsun. Öncelikle normal şampuan kullanmamalısınız en önemli etken bu. Bitkisel yada dermatologların verdiği şampuanlardan olmalı. Saçlar kısaysa bitkisel sabunlardan da olabilir.

İkincisi bolca nemlendirin aloe veralı spreyler kremler iyi gelebilir.

Kulakta egzama duymamaya sebep olabilir doktora gidin eğer böyle bir şikayetiniz varsa. Oluşan deri döküntüleri kulağı tıkayabilir egzamanın olduğu bölgeye göre.

Saf zeytinyağı sürebilirsiniz atak döneminde.

Bir de kuru dutu sıcak suda bekletip suyunu kompres yapabilirsiniz pamukla.

Geçmiş olsun. Öncelikle normal şampuan kullanmamalısınız en önemli etken bu. Bitkisel yada dermatologların verdiği şampuanlardan olmalı. Saçlar kısaysa bitkisel sabunlardan da olabilir.

İkincisi bolca nemlendirin aloe veralı spreyler kremler iyi gelebilir.

Kulakta egzama duymamaya sebep olabilir doktora gidin eğer böyle bir şikayetiniz varsa. Oluşan deri döküntüleri kulağı tıkayabilir egzamanın olduğu bölgeye göre.

Saf zeytinyağı sürebilirsiniz atak döneminde.

Bir de kuru dutu sıcak suda bekletip suyunu kompres yapabilirsiniz pamukla.

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.
Doktorlara gitme sayımı hatırlamıyorum bile ama faydasız.. Kulak içi hatta kulak zarıma kadar olan tüm bölge ezgama. Korkunç kaşınıyor, akıyor ve yara olup kabuklanıyor. Hele de yarayken nasıl korkunç kaşındığını sanırım tarif etmem mümkün bile değil :( ben zaten asla ve asla kulak içlerime sabun, şampuan vs temas ettirmiyorum. Zeytinyağı önerinizi deneyeceğim dut kurusunu kulak içine nasıl uygulayabilirim süzülen suyu damlatarak uygulanır sanırım. Bunu da deneyeceğim

Kulak için sirke ile silmek
Vücudun diğer yerleri için yulaf ıslatıp posasını egzama olan bölgede bekletmek.
Arkadaşım faydasını görmüştü belki sizede iyi gelir.geçmiş olsun

Merhaba geçmiş olsun oncelikle. 5yasimda flndim sanırım benim sağ elimin tüm parmaklarında oldu çok zor sizinki daha beter. Yaklaşık 6-7sene gitmedigimiz doktor denemedigimiz hiç birşey kalmamıştı okadar çok ilaç alternatif tıp kullanıldı ki anlamadik neyin gerçekten fayda ettigini... Benim fikrim ise regl olmaya basladigimda gectigiydi.. bir daha olmadı şükür... Bursa da Hüseyin durmuşlar da konusunda iyi bir doktor diye biliyorum. Birde domates turşu fln yasaktı. Birde son zamanlarda Nivea nin mavi metal kutudaki krem ini de çok kullanmistim.

İmitasyon küpe kullanıyor musunuz? kullanıyorsanız nikelsiz olanı kullanın. Nikel alerjisi ile çok benzer görüntüye sebep oluyor ve aynı şekilde kaşıntı akıntı vs. Nikelden uzak durmayı bir deneyin

Sadece karbonatlı su içipte egzamalarından kurtulanlar var. Kemal Milar adlı doktorun faceteki sayfasını inceleyin.acil şifalar.

Kiz kardesimde vardi kurutulmus ceviz yapragini kaynatip yani iki uc yaprak bir su bard olur sanirim pamukla egzamalara sure sure gecirdi sifalarr

Eşimde de seboreik dermatit var. Sanirim egzamanın bir türü oluyor. Onunda kulaklarınin içinde ve sac derisinde pullanmalar oluyor. Doktor kesin bir çaresinin olmadığını stresli zamanlarında ve mevsimsel geçişlerde artacağını söylemişti. Coresatin diye serileri olan bir krem var, çok iyi geliyor. Cildinize su bazli nemlendirici kullanmalısınız. Küçükken oğlumda da bebek egzaması vardi. Doktor Excipial hydro nemlendiricisini vermişti. Saçlarda kepeklenme varsa Vichy nin şampuanı iyi geliyormuş.

Benim de oğlum da alerjik egzama var. Her yerine de yayılıyo bu hastalık. Doktorumuz bize dove sabunla yıkasın ellerini kıyafetlerini de sabun tozuyla yıkayın ve ek durulama yapın demişti. Alerjisi olan şeylerden korumaya çalışıyorum tabi biyere kadar.. çünkü okula gidiyo. Aynı sefa kremi sürüyodum yatarken epey iyi geldi çok şükür. Kuzenime de almıştım bu kremden onun geçti egzaması.. sedefi bile yatıştırıyo bu krem.

Bir de şubat mart gibi aşısını yapalım 1 yıl rahat eder demişti doktoru. Düzenli olarak yaptırmayı düşünüyoruz.. özellikle elleri ayakları göz altları ve yanakları çok kötü oluyo yavrumun..

Size de şifalar diliyorum. Bu aşı işini siz de bi araştırın..

Mutlaka araştıracağım, Siz tamamen iyileştiniz mi peki? Yemediğim sürmediğim ilaç damla kalmadı en son gttiğim doktor kortizonlu bir losyon verdi o da faydasız :KK43:
Gerçekten yaşamıyorum ben ölüyüm ya böyle hayat olmaz çünkü sürünüyorum bıktım artık canımdan bezdim
Şuan vücudumda lezyon yok ancak çıkmaması için vücut bakimimi düzenli olarak yapmam gerektiğini söyledi doktorum, bakımdan kastettigim de banyo sonrasi doktorumun kendi ürünü olan içinde kimyasal barındırmayan nemlendirici. Hatta doktorun kendisi de egzama hastasiymis. Bizim diğer insanlardan farkımız banyodan sonra hemen kiyafetimizi giymiyoruz önce vücut bakimimizi yapıyoruz demişti.
Kortizon çok hızlı bir şekilde iyilestiriyor ancak biraktiginizda daha hızlı şekilde hastalık tekrar ediyor. Ben tedavim süresince hiç kortizon kullanmadım hepsi doktorun kendi ürünü olan tamamen bitkisel kremler yağlar içeceklerle sagligima kavuştum çok sukur. Eğer imkânınız varsa elif hanima mutlaka gidin tavsiyelerine de mutlaka uyun goruceksiniz çok faydası olucak.

Back