Eğitim

Beynel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.747
376
Merhaba arkadaşlar ben ön lisans mezunuyum dgs sınavına girmeyi düşünüyorum ancak belirli yerlerde var tercih edeceğim bölüm. Onlarda bana uzak evliyim taşınmam mümkün değil. Uzaktan eğitim var mı acaba mühendislikte. Mühendislik bölümü bitirip formasyon ile öğretmen olabilir miyim acaba bölüm ataması yok kpss de. Yada lys ve ygs mi girmeliyim. Alt yapı Yok çok zorlanıyorum ama işe girmem lazım evdeki sorunlardan kurtulmak için onada diploma gerekiyor.

Neden muhendislik istiyorsunuz illa ki, madem ogretmen olma hedefiniz var? Muhendislik evden calismayla olmayacagindan (laboratuari, ekip projesi, bitirme tezi -hocayla birebir danismanlikla- vs oldugundan) dolayi zaten acik ogretimle muhendis olamazsiniz. Internete girin arastirin, ne olmak istiyorsaniz onu okuyun. Ogretmenlik icin de formasyon vs lazimdir, ogretmen arkadaslar daha iyi anlatir, ama formasyonun da acikogretimi olmaz kanimca..

Neden muhendislik istiyorsunuz illa ki, madem ogretmen olma hedefiniz var? Muhendislik evden calismayla olmayacagindan (laboratuari, ekip projesi, bitirme tezi -hocayla birebir danismanlikla- vs oldugundan) dolayi zaten acik ogretimle muhendis olamazsiniz. Internete girin arastirin, ne olmak istiyorsaniz onu okuyun. Ogretmenlik icin de formasyon vs lazimdir, ogretmen arkadaslar daha iyi anlatir, ama formasyonun da acikogretimi olmaz kanimca..
Hayr ben mühendisliği istemiyorum. Ama dgs ile mühendislik geliyor sadece yani sadece mühendisliğe geçişi var aslında kötü bölümler değil hatta çok iyi ama erkek yoğunluğu olduğu için eşim izin vermez o yüzden öğretmenlik dedim. Mantıken olmayacağını düşündüm ama yinede sormak istedim

senin gibi evliyim ve dgs ye giricem bende bu sene eşinle ilk önce anlaş çünkü en büyük destekçin o olucaktır bu süreçte ve bence hedefini belirle ne olmak istiyorsun hayallerin vs.

X