Egitim sistemimiz zekayi olcuyor mu ya da gercek hayata hazirliyor mu?

Egitim sistemimiz zekayi olcuyor mu ya da gercek hayata hazirliyor mu?

• Evet

OY: 0 0,0%
  • Hayır

OY: 6 100,0%

• Ankete Katılan
    6

falwlessone1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2023
1.103
-44
Bence hazirlamiyor.Esnek düşünebilme becerisi kazandırdığını düşünmüyorum.Hayattaki en önemli beceri farklı durum ve olaylara karşı farklı çözüm önerileri getirebilmesi bana göre.

Güzel kızları daha iyi hazırlıyor diye duydum😂

Bundan 20 sene önce üniversitede öğrenciydim en son. O zamanki sistem bile rezaletti.
Ama o son cümleye katılıyorum. Bunu da hayatın içinde yaşayarak öğreniyor insan. Üniversitenin bana kattığı yegane şey, tek başıma hayatta kalmayı öğrenmek oldu.
Zekayı ölçme konusunda şöyle bir düşüncem var. Bizim hepimizin çok farklı konularda yetenekleri var ama hepimiz aynı usulde sınavla ölçülüyoruz. Hepimize değer olarak; revaçtaki birkaç meslek dayatılmış.
Oku doktor ol, mühendis ol, mimar ol. Zaten her şeyi ezbere yapıyoruz .Tamam hepimiz istiyoruz itibar sahibi bir meslek ve iyi kazançlar elde etmek ama hangimiz bu konuda liyakat sahibiyiz? Kaçımızda o mesleğin kumaşı var ya da ne bileyim, kaçımız bu meslekleri yaparken mutlu olacağız?
Bu dünyanın marangoza da ihtiyacı var, tesaisatçıya da, elektrikçiye de, sanayideki ustaya da.
Ben mesela marangoz olmak isterdim. Terzi olmak da isterdim. Bu mesleklerden birini seçsem, çok mutlu bir yaşantım da olurdu eminim. Esnek düşünebilmeyi biz toplumun hiçbir kademesinde öğrenemedik ki. O nedenle bazı insanlar hayallerinin peşinden koşarken, "toplum" bunu beyhude bir çaba olarak görüyor. Biraz da haklılar çünkü kendi ülkemiz adına en azından bunu söyleyebilirim. İnsanlar o kadar korkunç bir distopyanın içinde yaşıyor ki, ne zekayı esnek kullanmak, ne hayal kurabilmek, ne özgür olabilmek mümkün.
Eğitim sistemimiz bizi gerçek hayata hazırlıyor aslında ama ters yönde hazırlıyor. Bu sistemde eğitim gören gençlerin hepsinin bir B planı olması gerekiyor ve Z kuşağı bu konuda bana çoğu kez umut veriyor.
Umarım konuyu doğru anlamışımdır.

Bence hazirlamiyor.Esnek düşünebilme becerisi kazandırdığını düşünmüyorum.Hayattaki en önemli beceri farklı durum ve olaylara karşı farklı çözüm önerileri getirebilmesi bana göre.
Sizin esnek dusunme beceriniz var mi peki? Bana inatla cevap vermediginize gore ben hakliyim ve yazacak cevabiniz yok.

Evet sizi dinliyorum, egitim sistemimizin hangi yonunu elestiriyorsunuz ya da hangi ulkenin sistemi sizce daha iyi?

Sizin esnek dusunme beceriniz var mi peki? Bana inatla cevap vermediginize gore ben hakliyim ve yazacak cevabiniz yok.

Evet sizi dinliyorum, egitim sistemimizin hangi yonunu elestiriyorsunuz ya da hangi ulkenin sistemi sizce daha iyi?
Ağbi yarış atı gibi sınava şeyapıyolar

Tamam da bu neden kendi tipini begenmeyen, milletinin huyunu suyunu sorgulayan, 19 yasindaki bir genc kizi bu kadar rahatsiz ediyor. Oku gec, hepimiz bunu yaptik. Turev ontegral ogrettiler diye agladigimi hic hatirlamiyorum
işte milletin huyu suyu fikri arasında eğitim sistemini beğenmeme de var mı bilmesi lazım. En doğru fikre anketlerle ulaşmaya çalışıyo.

Tamam da bu neden kendi tipini begenmeyen, milletinin huyunu suyunu sorgulayan, 19 yasindaki bir genc kizi bu kadar rahatsiz ediyor. Oku gec, hepimiz bunu yaptik. Turev ontegral ogrettiler diye agladigimi hic hatirlamiyorum
Ben sınavlara hazırlanırken çok sövdüm valla benim ne alakam var bunla diye snnsjd

Son düzenleme:
Açtığınız konulara bakıyorum da tam olarak hedefiniz nedir? Sürekli bir şeylerin istatistigini yapma çabası neden? Sizin yaşınızdaki birinin düşüneceği şeyler bellidir; sınav kaygısı, üniversite, netler vs. Sizde sürekli bir güzellik obsesyonu, Google'la sorulacak en basic şeyi bile burada sormaya çalışma, içinde bulunduğu toplumu dahi bilmiyormuş gibi özelliklerini sorma vs şeklinde devam eden gırla konu açma sebebi nedir?

Gittim bipolarmisim.4 çeşit ilaç kullanıyorum şu an ve bir yandan da çare peşindeyim.Ama profun şu sözü bana umut verdi seni eski haline dondurucez dedi🥲
Kafanı güzelliğe ona buna yorma , nasıl daha başarılı ,topluma verimli olabilirim diye bunları düşün, calistikca saçma sapan şeyler aklına gelmez

Sen inan geçer zaten be amaaan daha çok gençsin halledersin.
Diğer insanların cok çaba sarf ederek elde ettiği ya da edeceği şeyler benim için çok anlık sanki istediğim zaman sahip olabilirim.(mesela odtu psikolojiye girmek) Cok havada hissediyorum kendimi ayaklarım yere sağlam basmıyor. Hayat çok kıymetsiz ve hatta boş bile olabilir.
Şu an gyrex 50 mg, selectra 100 mg ×2, lithuril 300 mg ×2, aripa 15 mg kullanıyorum.
Siz sanız hangi ilaçları kullanıyorsunuz ve etkileri neler
Kafanı güzelliğe ona buna yorma , nasıl daha başarılı ,topluma verimli olabilirim diye bunları düşün, calistikca saçma sapan şeyler aklına gelmez
Eski halime dönünce otomatikman hirlsanicam calisicam insaallah.Su an tek sorunum her şeyin çok havada kalması benim için,hirslanamamam ve hiçbir şeyi harekete gececek kadar çok isteyememem.Sanki her şeye anında sahip olabilirmisim gibi geliyor.Bu çok sinir bozucu bir şey.Ders çalışmaya anlam yukleyemiyorum bu yüzden.

X