Eğitim Şart Ama!..

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
...............................................

Son düzenleme:

seni çok ii anlyrum ben de işletme iktisat gibi blmlerde açıkta kalıcağımı düşündüüm için tekrar hazırlanıyrm. tedirgin olmakta haklsın çünkü blm mezunları formasyonsuz çalışma şartları yok e formasyon da yok. bence bi yandan tekrar hazırlanablrsin yapabilirmym die düşünme Allahın izniyle başla sen ygs ye çalış bi yandan anestezi tıbbi sekreterlik en azından iş imkanı daa fazla die biliyorum..

Tıbbi sekreterlik artık İsmek'in kurslarıylada veriliyormuş onu şuan düşünmüyorum ama anestezi kafama çok yattı 4 yıllığını tutturabilsem süper olur.İşte memleketimde olmadığım için elimde kitap yok ve derslerim şuan çok yoğun latincelerin içinden çıkmam içinde ayrıca bir zaman harcamalıyım çok kararsız kaldım canım ya oturup şimdiden ufak ufak kpss ye hazırlanıp adli tıpa girebilmeye mi çalışsam derslerimin düşme tehlikesini göze alıp tekrar mı çalışsam bilemiyorum En azından önümde birkaç canlı örnek olsa iyi olurdu.

benm arkadaşım hemşirelik okuyo bi yandan da tekrar hazırlanıyo mesela biçok arkadaşım var byle yapan . zaten okulla beraber götrdükleri için çok da çalışamıyolar. evet kitap ve zaman önemli bi unsur . olmassa 1 sene dondur okulunu ailenn yanında hazırlan . inş. isteğin olur olmazsa devamedersin. olmaz mı? zaten o böümler için çok yuksek puanlarada ihtyaç yok biliyosundur . ama şyle bişe de var artık sağlık meslekliselerini alıolar. onu da bi araştr bence . tıbbi sekreterlikte çok rahat bence 2 yıl okuyosun bi de. off ben de bunları düşündükçe sinir oluyrm keşke saysalcı olsaydım diorm ..

Aileme dondurucam diyemem çünkü şuan zaten kardeşimle uğraşıyorlar o da bir bölüm kazandı ve gitti ama şimdi tekrar hazırlanıp daha iyi bir yere girmek istiyor ve kardeşim için ne kadar üzülüp kızdıklarını gördükçe bende bunu açıklamaktan korkuyorum düşünsene 2 kardeşte sil baştan tekrar hazırlanmak istiyor ne acı annem zaten çook zor şekilde çalışıyor (evlere temizliğe gidiyor) heryeri ağrı içinde eve geliyor sırf biz okuyalım okullarımız bitirip iş sahibi olalım diye Galiba burada yaşayan arkadaşlarımdan ygs kitapları alıp çalışıcam bir yandanda okul derslerine sarılıcam tek amacım anesteziyi kazanmak o da olmazsa okulda kalıp öğretim üyesi olmak.Annem ve babam için yapıcam.Şuan ki aklım olsa,bana bir yol gösteren olsaydı emin ol bende sağlık meslekte okur sağlık alanında çalışırdım iş bulamama gibi bir sorunları çok az.

anlyrm . diğer kardeşin ne kazanmıştı tekrar hazırlancak? kendilerine göre kızmakta haklılar ama herkes bunu başından göremyr malesef. ben ktap ta sana yardımcı olmak isterdim ama farklı şehirlerdeyz heralde. sadece ygs ye çalışıp az bi puanla anestezi kazanablrsin ama ii araştr bence sace sağlık mesleklerini alıolar die biliyrm hüsrana uğrama sonra iice araştr. dondurma durumu olsa ailenn yanında daa rahat hazırlanablrsin aslında ama sende haklısın çekinmekte. 2. öğretmmişssinkendini braz sıkarak kazanabilirsin inş.

İnşAllah canım ya kitap konusunda düşünmen bile yeter sağol :) Kardeşim su ürünleri mühendisliğini kazandı ama inşaat mühendisliği istiyor aslına bakarsan onun bölümü yurtdışında özelliklede Norveç'te çok iyi aylık 10 bin falan kazanıyorlarmış yurtdışına çıkıp çok iyi kariyer yapıp Türkiye'de hemen bir yere girebilir çünkü yurtdışında tecrübe kazanması avantaj ama o istemiyor işte :/

Arkadaşım 4yıllık lisans mezunlarının girebileceği devlette iş alanları var. En kötü polis olursun. Yaşın genç ise inglizceye yüklenip hava trafik kontrolorlüğünü seçebilirsin ben hava alanında çalışıyorum ve gayet parası ve konumu iyi olan bir iş alanı aklında bulunsun biraz araştır ve ümitsizliğe kapılma. Ama sadece alanına takılıp kalma. Daha sonra yüksek lisasn yapıp başka bir alana da kayabilirsin.

Ümitsizliğe kapılma vebaşkalarının söylediklerine de kulak asma. Okuduğun bölümden memnunsan ve mutluysan sorun yok. Kamu sektöründe iş bulanlar çok mu zeki, olağanüstü insanlar sanıyorsun? . Ya da özel sektörde sadece öğretmenlik mi yapılıyor sanıyorsun? Gıda ile ilgili alanlarda çalışabilirsin, akademik kariyer yapıp üni.de kalabilirsin, ilaç firmalarında mümessil olarak çalışabilirsin. Bu örnekler benim çevremde gözlemlediklerim.

Umudunu kaybetme, ülkenin biyologlara da ihtiyacı var.

Ne yazık ki polis olamıyorum gözümde problem var sağ gözüm %60 görüyo ama dediğiniz gibi başka alanlara bakıcam veya yüksek lisans için çabalicam.Teşekkürler bir nebze rahatlamama yardımcı olduğunuz için.

Çok teşekkür ederim böyle iyi yorumları görünce mutlu oluyorum,umutlanıyorum çevremdekiler o kadar olumsuz yorumlar yapıyorlar ki ister istemez etkileniyorumbiyolojiyi gerçekten çok seviyorum.1. senedeki ortalamam çok iyi değil ama çalışarak sanırım bununda üstesinden gelir yüksek lisans yaparım(İnşAllah)

öncelikle sen herkese kulağını tıka...biyoloji bölümü cok gzl bence... iş alanı da oldukça geniş..işsızlık cok degıl.. sana tavsıyem su bır yılda o kdr mezun olan var ki kendını bıyolojı bolumunde farklı gosterecek uygulamalar yap.. msla sertifika al bolumle alakalı bırcok sertıfıka ögrencılere bazen bedava bazen de cok uygn fıyata sertıfıka verıyorlar... bır hocanla laboratuarda çalışma yap ona destek ol o da referans versın senı .. bu i bulmada yardımcıdır. dil öğren ekstra dılın olası işveren acısında senı basa getırır. faal ol tiyatro sınema klubu gb işveren aktıfmıs boş oturmamıs der.... yoksa herkes 4 yıl okur mezun olur.. onemlı olan herkesın ıcınde sende bolumle alakalı farklılıklar bulunması..... basarılar sana

Çok teşekkür ederim :) Bu yaz İsmek'in kurslarına gidicem önce ingilizce sonra bilgisayar kurslarına yazılıcam sertifika veriyorlar okuldaki seminerlerede katılmaya çalışıcam.Çok sağolun ya gerçekten çok iyi moral oldunuz bana iyi geldi buraya yazmak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…