Eğitim fakülteleri işlev dışı: 2023’e kadar 20 branşta öğretmene iş yok

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023’e kadar 20 farklı alanda öğretmen almayı planlamadığı öğrenildi.

Capture.JPG


Hürriyet’te yer alan habere göre, 20 alanda doluluk oranı yüzde 280’e ulaşmış durumda. Eğitim fakültelerinin her gün mezun ettiği binlerce öğretmen adayına, kamuda ihtiyacın olmadığı alanlarda özel okullarda ve öğretmenlik dışı işlerde iş aramaları gerektiği belirtiliyor.

İhtiyaç duyulmayan branşlarda birinci sırayı ise felsefe grubu alıyor. Şimdiden 1594 öğretmen ihtiyaç fazlası durumuna düşmüş durumda. Felsefeyi, Giyim Üretim Teknoloji öğretmenleri takip ediyor. Bu alanda da 717 öğretmen fazlası var.

Yine Metal Teknolojisi’nde 525, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında ise 199 ihtiyaç dışında çalışan öğretmen olduğu görülüyor.

Çince, Japonca, Fransızca dilleri bölümleri ve Psikoloji de yine ihtiyacın bulunmadığı bölümler.

‘Yeni bir durum yok’
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, 2020’li yıllara kadar öğretmen ihtiyacının 100 bin civarında olacağını tahmin ettiklerini söyleyerek, “Tablolar çok açık, öğretmen ihtiyacımız bu kadar. Biz mevcut mezun arkadaşlarımızdan, öğretmen adaylarından ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olacaklar arasından en uygunlarını sınavlarla aramıza dahil edeceğiz. Her yıl belli oranda, bütçeden bize ayrılan kadro oranında öğretmen istihdamına devam edeceğiz. Yeni bir durum yok ortada. Öğretmen istihdamına yönelik projeksiyonumuz bu” yorumunda bulundu.

İhtiyaç fazlası olan bölümler şöyle:

Capture.JPG

http://www.diken.com.tr/egitim-fakulteleri-islev-disi-2023e-kadar-20-bransta-ogretmene-yok/
 
Ders koymazsan tabi, koysan da bir saat son sinifta koyarsan, tabi ki fazla ogretmenin olur. Felsefe en temel alan, bilimin cikis noktasi o, onun dersi yok , sonra hocalar niye kotu. Ee kotu olur tabi felsefe dersi almamis, bilim tarihinden haberi yok insanlarin.
 
X