• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eğitim bilimleri sınavı iptal edildi

biozard

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
1.009
8
116
İstanbul
Lisans mezunlarına yönelik 10 Temmuz Cumartesi günü yapılan sınav sonrasında kopya iddiaları ortaya atılmış ve öğretmen atamaları iptal edilmişti..

Ve beklenen oldu sınavın Eğitim Bilimleri testi iptal edildi..

İddialarda da 'eğitim bilimleri' sınav sorularının tele-kulak yöntemiyle sızdırılmış olabileceği açıklanmış ve ÖSYM'de böcek araması yapıldı..

Soruşturmayı yürüten savcı ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın görüşmesi sonucu soruların sızdırıldığı kesin olarak açıklandı..

Daha sonra da YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanı görüşmesi sonrasında da sınavın 'eğitim bilimleri' kısmının iptal edildiği açıklandı..

Sorular yeniden hazırlanacak ve henüz belirlenmeyen tarihte de sınav tekrarlanacak..

Hayırlısı olsun hakkımıza diyecek bir şey bulamıyorum. Kopya sadece eğitim bölümünde olmamıştır ki ne kadar saçma, bu kopya çekenler nasıl öğretmenim diye geziniyorlar ortalarda. Onlar yüzünden yüksek puan alanlar da üzüldü.Peki ne zaman olur sınav, tahmini olan var mı?

Hayırlısı olsun hakkımıza diyecek bir şey bulamıyorum. Kopya sadece eğitim bölümünde olmamıştır ki ne kadar saçma, bu kopya çekenler nasıl öğretmenim diye geziniyorlar ortalarda. Onlar yüzünden yüksek puan alanlar da üzüldü.Peki ne zaman olur sınav, tahmini olan var mı?

Sınavın ne zaman olacağını bende çok merak ediyorum bakalım ne zaman açıklayacaklar onu

hakkımızda hayırlısı olsun.ama kopyacılar 90 puanınüzerinde aldılar genelde öğretmen olarak atanamasalarda memur olarak atanacaklar.bu nasıl olacak peki.

sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. o kadar motive olup çalışıp giren hakkıyla o puanları alan insanlar yeni yapılacak sınavda aynı başarıyı gösteremezlerse çok kötü olur :(
aylar geçti sınavın üstünden, tekrar baştan çalışmak zorlayacak herkesi..

Gireceklerin hakkında hayırlısı olsun.

Kopya çekenlere ceza yok mu? Ömürleri boyunca giremesinler sınava, üstelik o kadar kişinin hakkını emeğini çaldılar, bir yaptırımı olmalı...

kopya cekenlerle beraber girecegz sınava.nekadar adil dimi???
Allahım yardım et aynı başarıyı gösterebilelim .
hakkımı helal etmiyorum hakkımı elimden alanlara..

Lisans mezunlarına yönelik 10 Temmuz Cumartesi günü yapılan sınav sonrasında kopya iddiaları ortaya atılmış ve öğretmen atamaları iptal edilmişti..

Ve beklenen oldu sınavın Eğitim Bilimleri testi iptal edildi..

İddialarda da 'eğitim bilimleri' sınav sorularının tele-kulak yöntemiyle sızdırılmış olabileceği açıklanmış ve ÖSYM'de böcek araması yapıldı..

Soruşturmayı yürüten savcı ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın görüşmesi sonucu soruların sızdırıldığı kesin olarak açıklandı..

Daha sonra da YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanı görüşmesi sonrasında da sınavın 'eğitim bilimleri' kısmının iptal edildiği açıklandı..

Sorular yeniden hazırlanacak ve henüz belirlenmeyen tarihte de sınav tekrarlanacak..

maille hediye şeklinde değil miydiCADIARZU

kopya cekenlerle beraber girecegz sınava.nekadar adil dimi???
Allahım yardım et aynı başarıyı gösterebilelim .
hakkımı helal etmiyorum hakkımı elimden alanlara..

her zamanki gibi adalet tecelli etti -tatlicadiarzu-

bende hakkımı helal etmiyorum çünkü hakkımızı yediler.sadece eğitim bilimlerinde kopya çekilmediki gk gy sınavındada kopya çekildi.sadece somut kanıt bulamadıkları için iptal etmediler.daha nasıl bi kanıt istiyolarsa.soruları çalanlar eğitim bilimleri sınavından ii puan almalarıyla atanamıyorlarki gk gy sınavındanda ii puan almaları gerekiyor.bu çok zeki insanlar demekki gk gy sınavında nasıl 120 nete yakın net yaptılar acaba.bu kadarını düşünemiyorlar ve hala somut kanıt bekliyorlarsa bişey demiyorum artık hepsini Allaha havale ediyorum.

sınav tarihi belli olmadan kafamı toplayıp çalışamıyorum yaa sizde de öyle mi?

Merhabalar..
Ben de öyle sayılırım. Çalışmaya başladım, çalışıyorum ama tam istediğim verimde değilim,tarih belli olsaydı özet şeklinde mi çalışmamız gerekiyor yoksa tüm konuları detaylı çalışmamız mı gerekiyor bir yol bulurduk. Bi de ben yeni kitap alıcam yarın,2 senedir aynı kaynaktan çalışıyorum. Hem güncelliğini kaybetti, hem de daha önceden çalışılan kitap motive edici olmuyor. Yediiklim yayınlarının eğitim bilimlerini tavsiye ediyor çoğu kişi, alıp çalışmaya başlayacağım.

Eğer kopya olmasaydı 91 puan alıyordum ve eşimin çalıştığı ilçedeki okula atanabiliyordum. :gitme: O insanlar öyle beddualar aldılar ki, öbür dünyada çook pişman olacaklar yaptıkları bu hataya.

Bu kopya olayına karışanların yüzü iki dünyada gülmez kızlar merak etmeyin.. bu ah lar bir bir çıkar.. benimde nişanlım girdi sınava ve şu kopya olayları yüzünden evlenemiyoruz ya atanamadığı için.. deli olucam.. ne kadar büyük bi vebalin altına girdiler.. heryere gitmeye razıydık ya.. offf offf.. neyse kızlar sınav tarihi belli olmasada siz yinede elinizden geldiğince çalışmaya başlayın.. Allah büyüktür istediğiniz yerlere atanırsınız inşaallah.. benim aşkımda atanır inşaallah.. :çok üzgünüm:

şu ztvnin sitesinde eğitim dersleri var onları indirip izlemeye başladım.deneme çözüyorum hergün bitane.bakalım ne olacak bu işin sonu.inşallah çabucak açıklanır sınav tarihi.bizde doğru düzgün bir çalışma planı yaparız.

poeek sınav 31 Ekim canım hadi bakalım hayırlısı, rabbim yardımcımız olsun inşallah...

Şu ztv ye bi de ben göz atayım canımyerimseniben

göz at tabi canım. ama 5 tane ders izleme veriyor limit. maalesef yeni üyelik açarak kaldığın yerden 6. derse devam edersin. bide bilgisayarının eklentilerine fvd kur.indirmek için çok rahat oluyo. kolay gelsin. iyi çalışmalar

göz at tabi canım. ama 5 tane ders izleme veriyor limit. maalesef yeni üyelik açarak kaldığın yerden 6. derse devam edersin. bide bilgisayarının eklentilerine fvd kur.indirmek için çok rahat oluyo. kolay gelsin. iyi çalışmalar

Canım branşın neydi? Benimki fen ve istediğim yere atanabilmem için en az 90 almam lazım -tatlicadiarzu-

ingilizce benim bölümüm.
canım ya walla işin zor.
Allah yardımcın olsun.
İnşallah alırsın istediğin puanı.
Özellikle eşinin yanına olur inşallah.

Kızlar hepimizin Allah yardımcısı olsun inşşş istediğimiz yerlere atanırız hakkımızı alırız inşşş...
Bende 3 sene sonra şansımı denemiştim ve kadroya geçecek puanı almıştım sonunda ama sınav iptal oldu hakkımız elimizden alındı :gitme: bundan sonra herşeyin hayırlısı... ama ben eskisi gibi çalışamıyorum sanki tekrar yaptım yöntem teknik kaldı ama denemelerde eski netleri göremiyorummm ne yazıkki :bbo::bbo:uzman kariyer almıştım herkes övdü die ama :S siz neler yapıyorsunuz ?? hangi kaynaklardan çalışıyorsunuz?? yardımlaşalım birbirimize destek olalımmm........

Back