Mutfak Püf Noktaları Egelilere bir soru.Benim için önemli

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
Umarım bu başlığım başka yere taşınmaz. Çünkü en hızlı cevap alabileceğim yer burası. Moderatörlerden ricam sadece bugün bari bu sayfada yayınlansın. Ondan sonra başka yere taşıyabilirler. Soruma gelince: Ben hayatımda hiç enginar yemedim. Geçen enginar alayım dedim. Soydum uğraştım temizledim. Epey zamanımı aldı ve hiç değmedi. Neyse soruya gelelim. Ben bunun kabuklarının kaynatılıp içilmesinin çok sağlıklı olduğunu duyduğum için kaynattım ve kavanozlara boşalttım suyu bir hafta içeyim diye. Ama suyun rengi mavi çıktı. Böyle akmış kotun suyunun rengi olur ya ona benziyo. Acaba bu normal mi? Yoksa o suyu içmeyip dökeyim mi?

egeli deilim hiç enginarda pişirmedim canım.aslında burda cevap bekleyene kadar nette araştırsan veya kk da yemek bölümü var oraya bi göz gezdirsen enginarla ilgili mutlaka bi şeyler bulursun..[/B]

canim ben egeli birisi olarak yardimci olmaya calisayim fakat ben enginarin yemegini yerim cok guzel olur fakat suyunu hic icmedim ama bende cok faydali oldugunu duymusdum.rengi normaldir bence....

vallaha enginari annem yapar ben yerim :)))
mavi olması bana saçma geldi..
bildigim kadarıyla rengi bozulmasın diye limonla ovulur ve limonlu suda bekletilir enginar..acaba rengi bu yuzdenn mı bozuldu??

Etki ve Kullanımı: Karaciğer ve Safra Kesesi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır, Yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre enginar yaprağı suyunun karaciğer hücrelerinin yenilenmesinde ve güçlendirilmesinde safra salgısının düzenlenmesinde kolesterolün düşürülmesinde son derece etkili olduğu tespit edilmiştir. Zehirli bileşikler taşımayan iyi bir iştah açıcı ve idrar sökücü olan enginar yaprağı suyunun afrodizyak etkisi de eskiden beri bilinmektedir. Anne sütünü arttırıcı, vücuda kuvvet verici, mide ve bağırsak düzenleyici, kalbi güçlendirici, hazmı kolaylaştırıcı, etkileriyle beraber sarılık, sivilce, egzama rahatsızlıklarında da kullanılmaktadır.

Kullanım Talimatı: 1/4 ü Enginar suyuyla doldurulmuş çay bardağını suyla tamamlayıp içiniz. Günde 3 çay bardağı içilir.

Renginin mavi olmasının da mahsuru yok bence,

Ayrıca konu içerik gereğiyle nereye uygunsa o bölüme açmanızı rica ederim,
Sitemizin her bölümünde okuyucumuz ve yardım edenimiz boldur buyrunnnnnnnnn

X