EFEXOR Kullanımı ve Bırakımı

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.191
298
İzmir
Merhaba arkadaşlar.
Ben yaklaşık 4 aydır, majör depresyon ve panik atak tanılarıyla efexora başladım.
Doktorum yavaş yavaş dozu arttırdı.
En son sabah 150 mg, akşam 37.5 mg kullanıyordum.

Zaman ilerledikçe farkettim ki, beni ruh gibi yaptı bu ilaç.

Evet neredeyse hiç atak geçirmiyordum, depresif durumum da epey azalmıştı fakat ruh gibi bir insan olmuştum. Önümde birini öldürseler tepki vermeyecek duruma geldim
:26:

Bırakmaya karar verdim. Doktorumla da görüşerek.
İlk etapta karşı çıksa da, kararıma saygı duydu.

Önce 150 mg ı ortadan kaldırdım.
Şimdi 37.5 mg bırakmaya çalışıyorum fakat çok zorlanıyorum.
Yüz bölgemde ağır uyuşmalar, dişlerimi hissetmemem, yüz ve baş bölgemde şiddetli baskı, uykusuzluk, ağlama krizleri vs...

Aranızda bu tür antidepresanları bırakma aşamasında bu kadar yoğun durumlar yaşayan oldu mu?
Bana manevi de olsa destek olabilecek var mı?

ben de 1 yıl kadar kullandım. bağımlılık yapmayan bir ilaç olmasına rağmen son zamanlarda kendimi bağımlı gibi hissetmeye başlamıştım. zaten doktorum da benim durumumun artık ilaçlık olmadığını söylemesiyle sakınca görmedim bırakmakta. ama bıraktıktan sonraki ilk 1 ay için doktorum uyarmıştı beni. ilacın vücuttan atılma dönemi olduğu için mide bulantısı, baş dönmesi, titreme, aşırı sinirlilik olabilir diye. bir de her şeye ağlama, alınma gibi. ama o bir ay geçtikten sonra yavaş yavaş normale dönüyorsun. yani bence normal vücudunun verdiği tepkiler. ama 4 ay gibi kısa bir sürede bırakmışsın tedavi edebildiğini sanmıyorum tecrübelerime göre :) yeçişani en az 6 ay kullanmak gerekiyor hafif antidepresanları bile kaldı ki efexor biraz ağır bir ilaç.
ya bir de söylemeden edemeyeceğim sana da çok klişe gelecek ama gerçekten her şey insanın kendinde bitiyor. ilaçlar bizi uyuşturmaktan başka bir işe yaramıyor inan bana. zor oluyor insanın kendi kendine halletmeye çalışması ama önemli olan da bu sanırım. mesela ben hala halledemedim ama artık ilaçtan medet ummamaya kararlıyım.

biraz uzun oldu ama umarım faydası olmuştur:) geçmiş olsun

Canım çok teşekkür ederim.
İşte her şeyin bende bittiğini anladığım an bırakma kararı aldım.
Resmen beni ruh gibi yaptı.

Psikoterapiye devam ediyorum ama ilaç kullanmak istemiyorum artık, böyle de çok zor oluyor, ne yapacağım bilemedim

canim ben de anksiyete bozuklugu icin kullandim bu ilaci. 37.5 mg olani. gun de 1 tane 25 gun kullandim. sonra gun asiri kullandim. 5 ay ictim toplam sonra dr ile biraktim bir seferde. hic sorun yasamadim. iki ay sonra tekrar gittim dr ilaca gerek yok supersin dedi. umarim sen e yavas yavas topatlarsin. kendine guven cevrendekilerden yardim almaktan korkma. sosyalles. gun icinde yuruyus yap cok iyi gelir.

bende 3 yıl kullandım.75 mg son 6 ayı 37.5 tu ben kendi kendime mücadele ederek bıraktım 2 günde 1 içtim sonra 3 günde 1 derken anlayamadan kendi kendime bırakmıs oldum.doktora kalsa direk kesti .bagımlılık yok aslında ilaç etkisinde yasamaya alıskanlık oluyo oda kendi kendine geciveriyo

Sitemizde ilaç başlıklı konu açmak yasaktır..bilginize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…