- Konu Sahibi _MedceziR_
-
ben de 1 yıl kadar kullandım. bağımlılık yapmayan bir ilaç olmasına rağmen son zamanlarda kendimi bağımlı gibi hissetmeye başlamıştım. zaten doktorum da benim durumumun artık ilaçlık olmadığını söylemesiyle sakınca görmedim bırakmakta. ama bıraktıktan sonraki ilk 1 ay için doktorum uyarmıştı beni. ilacın vücuttan atılma dönemi olduğu için mide bulantısı, baş dönmesi, titreme, aşırı sinirlilik olabilir diye. bir de her şeye ağlama, alınma gibi. ama o bir ay geçtikten sonra yavaş yavaş normale dönüyorsun. yani bence normal vücudunun verdiği tepkiler. ama 4 ay gibi kısa bir sürede bırakmışsın tedavi edebildiğini sanmıyorum tecrübelerime göre :) yeçişani en az 6 ay kullanmak gerekiyor hafif antidepresanları bile kaldı ki efexor biraz ağır bir ilaç.
ya bir de söylemeden edemeyeceğim sana da çok klişe gelecek ama gerçekten her şey insanın kendinde bitiyor. ilaçlar bizi uyuşturmaktan başka bir işe yaramıyor inan bana. zor oluyor insanın kendi kendine halletmeye çalışması ama önemli olan da bu sanırım. mesela ben hala halledemedimama artık ilaçtan medet ummamaya kararlıyım.
biraz uzun oldu ama umarım faydası olmuştur:) geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?