efexor bağımlılığı yüzünden bebeğimi kaybettim..

putixa

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
227
270
Merhaba arkadaşlar..
Uzun yillardir antidepresanlar kullanıyorum. Son olarak yüksek dozda efexor kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim ve doktorum ilaci mecburen kesti. Ilac bagimliligi yüzünden fenalastim hastaneye yatirdilar. Orda da krizler gecirince bebegimi aldilar. Simdi cok cok uzgunum. Kendimi sucluyorum devamli. Ilaca yeniden basladim ve birakamiyorum. Aranizda bu ilaci kullanan, birakabilen var mi? Nolur yardim edin, çok zor durumdayim artık gerçekten...

Keşke hamile kalmadan önce kullandığınız ilaçlar için bir doktora danışsaydınız. Sizin adınıza üzüldüm

Efexor, venlafaksin içerir ve depressanlar grubuna aittir.
Dolayısıyla bağımlılık yapmaz.
Bırakılması azaltarak olmalıdır, birden kesildiği zaman çeşitli yan etkiler görülebilir.
Eğer bir bağımlılığınız olduğunu düşünüyorsanız bu muhtemelen psikolojiktir, yardım almanızı tavsiye ederim.

Geçmiş olsun ve bebeğiniz için üzüldüm.

bilinçli olmak çok önemli.
hiçbir antidepresan küt diye kesilmez, bunun bağımlılıkla alakası yok. kimyasalı bir anda devreden çıkarıyorsunuz ve vücut yoksunluk sendromu çekiyor.
oysa hamilelik düşündüğünüzü psikiyatristle paylaşsaydınız o siz hamile kalıncaya kadar düzenli olarak ilacı azaltır en son keser siz de hamile kalırdınız ve vücudu yavaş yavaş alıştırdığınız için yoksunluk krizine girmezdiniz.
geçmiş olsun. bir daha ki sefere planlayarak ilerleyin.

Kullandım ve gayet normal bir şekilde doktor kontrolünde bıraktım bağımlılık falan yapmadı. Ne sinir krizi geçirdim ne başka bir şey. Basım dönüyordu biraz gerginlik o kadar sonra alıştım. ılk 1 haftayı atlatınca alışıyor insan. Ama sen aniden birakmişsın o kötü olmuş

Annemde bebek aldırmak zorunda kalmıştı efexor yüzünden.. Annem bıraktı tabi ki azaltarak yalnız bırakınca çok kilo aldı çok zor günler geçirdi önce bunlara hazirlanmanizi öneririm iyi bir psikiyatristle detaylıca konuşun Durumunuzu anlatın

İlacı doktor kontrolünde mi kullanıyorsunuz
Bunu size veren doktor, kademeli olarak bırakmanız gerektiğini bildirmedi mi ya da ilacın prospektüsünü hiç mi okumadınız
Antidepresan tedavi gören bir kadın bebek için karar verdiğinde mutlaka bu ilacı yazan psikiyatr ile görüşmeli ve zamana yayarak kontrollü bir şekilde ilacı kesilmelidir. Eğer antidepresan tedavinin kesilmesi sakıncalı ise hamilelikte en az riskli olan ilaç grubu seçilmelidir. Antidepresan tedavi doğumdan yaklaşık 2 hafta önce kesilmeli ve doğumdan sonra psikiyatrın görüşüne başvurarak doğum sonrası depresyon bulguları aranmalıdır. Özellikle depresyon belirtileri hafif olan kadınlarda ise ilaç yerine psikoterapi denenmelidir(Alıntı) Bunlar kadın doğumcuların da bildiği şeyler, bebeği neden aldılar bilemiyorum , ilaç yoksunluğu bunu gerektirir miydi ? Çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun, ben doktorlarınızın biraz eksik olduğunu düşündüm, kendinizi suçlu hissetmeyin, umarım çabuk atlatırsınız

Kullandığınız ilaç biraz ağır bi antideprasan annemde bi dönem kullandı onada bağımlılık yaptığı için citoles diye bi ilaç kullanmaya başladı bu daha hafif bişey diğeri kadar etkili değil bırakmak daha kolay bu ilacı da bi dönem kullandı ve daha sonra hamile kaldı bıraktı ilacı hiç bi sorun yasamadan.

Bende efexor kullandım keşke kullanmayaydim. Bir gün içme vücuduna garip garip şeyler oluyor baş dönüyor.Bakırköy'de bir doktora gittim bu ilacı içmek istemiyorum dedim o da başka bir ilaç verdi sağolsun etkisinden kurtuldum. Devlet Hastanesindeki bir doktor yazmisti.

Doktor kontrolünde bırakmayı denedim ama bi türlü basaramiyorum. Efexor yaninda ativan citol ozaprin kullaniyorum. ama efexoru biraktigim an bulantilar bas donmeleri krizler..

Piyasadaki çoğu antidepresanı kullanmışımdır. Hepsinide doktor kontrolünde değil sıkılıp kendim bıraktım. Hiçbiri bağımlılık yapmadı, yoksunluk sendromuda yaşamadım. Zaten hiçbir hayırlarınıda görmedim bu yüzden bıraktım. Bu biraz kişinin kendi kafasında bitiyor, o ilaca inancın ona bağımlılık yaratır diye düşünüyorum. Her ne ilacı olursa olsun hepsi sonuçta bir kimyasaldır ve kullandığınız süreç içerisinde keşke korunmanıza dikkat etseydiniz yada gebeliğinizi öğrendiğinizde birden kesmek yerine daha farklı bir yol denenseydi. Geçmiş olsun..

Bende kullandım hemde baya yüksek doz. Ama birden bire kesilmez bu tarz ilaçlar . Geçmiş olsun. Bırakırken baş donmeleri yaşadım hatta bir hafta rapor almıştım işe gidememiştim.

Doktor kontrolünde bırakmayı denedim ama bi türlü basaramiyorum. Efexor yaninda ativan citol ozaprin kullaniyorum. ama efexoru biraktigim an bulantilar bas donmeleri krizler..

başka doktor ile de görüşün. bebek düşünüyorsanız tekrardan. yavaş yavaş bıraktırırlar... birden kestiğiniz için öle olmuş...

başınız sağolsun...

Bu tarz ilaçlar pat diye bırakılmaz.
Dr kontrolünde azaltılara bırakılır.
Hatayı orada yapmışsınız, geçmiş olsun.

Geçmiş olsun umarım hayırlı zamanda sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize
Ben de efexor kullanıyorum siz kaç Mg kullanıyordunuz merak ettim selam ve dua ile

Hım ben de efexor dideral ve citol ü birlikte kullanıyorum iki kez içmeyi unutmuştumda ne olduğunu anlayamadığım şekilde rahatsızlanmıştım

Ben defalarca birakmayi denedim her seferinde fenalastim. Eger dusuk dozda kullaniyosan arttirmamani tavsiye ederim

Merhabalar bende 7 senedir efexor 150 mg kullanıyorum daha yeni dusurdum 75 mg ve 1 hafta önce hamile oldugumu öğrendim doktor randevu aldım ama dolu olduğu icin Çarşamba günü gideceğim ve 2 gündür ilacımı içmiyorum mide bulantısı ve baş dönmesinden hiç birşey yapamıyorum sadece yatiyorum bu sorunla nasıl başa çıkacağım acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…