Merhaba arkadaşlar..
Uzun yillardir antidepresanlar kullanıyorum. Son olarak yüksek dozda efexor kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim ve doktorum ilaci mecburen kesti. Ilac bagimliligi yüzünden fenalastim hastaneye yatirdilar. Orda da krizler gecirince bebegimi aldilar. Simdi cok cok uzgunum. Kendimi sucluyorum devamli. Ilaca yeniden basladim ve birakamiyorum. Aranizda bu ilaci kullanan, birakabilen var mi? Nolur yardim edin, çok zor durumdayim artık gerçekten...
Doktor kontrolünde bırakmayı denedim ama bi türlü basaramiyorum. Efexor yaninda ativan citol ozaprin kullaniyorum. ama efexoru biraktigim an bulantilar bas donmeleri krizler..Bende efexor kullandım keşke kullanmayaydim. Bir gün içme vücuduna garip garip şeyler oluyor baş dönüyor.Bakırköy'de bir doktora gittim bu ilacı içmek istemiyorum dedim o da başka bir ilaç verdi sağolsun etkisinden kurtuldum. Devlet Hastanesindeki bir doktor yazmisti.
Piyasadaki çoğu antidepresanı kullanmışımdır. Hepsinide doktor kontrolünde değil sıkılıp kendim bıraktım. Hiçbiri bağımlılık yapmadı, yoksunluk sendromuda yaşamadım. Zaten hiçbir hayırlarınıda görmedim bu yüzden bıraktım. Bu biraz kişinin kendi kafasında bitiyor, o ilaca inancın ona bağımlılık yaratır diye düşünüyorum. Her ne ilacı olursa olsun hepsi sonuçta bir kimyasaldır ve kullandığınız süreç içerisinde keşke korunmanıza dikkat etseydiniz yada gebeliğinizi öğrendiğinizde birden kesmek yerine daha farklı bir yol denenseydi. Geçmiş olsun..Merhaba arkadaşlar..
Uzun yillardir antidepresanlar kullanıyorum. Son olarak yüksek dozda efexor kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim ve doktorum ilaci mecburen kesti. Ilac bagimliligi yüzünden fenalastim hastaneye yatirdilar. Orda da krizler gecirince bebegimi aldilar. Simdi cok cok uzgunum. Kendimi sucluyorum devamli. Ilaca yeniden basladim ve birakamiyorum. Aranizda bu ilaci kullanan, birakabilen var mi? Nolur yardim edin, çok zor durumdayim artık gerçekten...
Doktor kontrolünde bırakmayı denedim ama bi türlü basaramiyorum. Efexor yaninda ativan citol ozaprin kullaniyorum. ama efexoru biraktigim an bulantilar bas donmeleri krizler..
Ben 300 mg kullaniyorumGeçmiş olsun umarım hayırlı zamanda sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize
Ben de efexor kullanıyorum siz kaç Mg kullanıyordunuz merak ettim selam ve dua ile